Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 2., hétfő

12.370 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Átfogó korrupcióellenes program indu

Feladó:Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. április 2. 15:03
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-04-02
A pályaműveket elnézve válik csak igazán láthatóvá, hogy kultúránk, hagyományaink és népi művészetünk számtalan eleme igenis beépíthető a modern divat világába – fogalmazott Teszári Nóra a Gombold újra! szombati díjátadója előtt a budapesti Millenárison. Sok tervező és designer eredeti, remek ötletét mutatta be a divatshow. Ez a kezdeményezés azoknak ad lehetőséget, akik nem énekhangjukkal, hanem kreativitásukkal és divattervezői érzékükkel alkotnak kiemelkedőt.
Nagy az érdeklődés a 4,7 milliárd forintos komplex telepprogram iránt

Az előzetes becsléseket jóval meghaladó számú önkormányzat nyújtja be pályázatát várhatóan a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság februárban meghirdetett, mintegy 4,7 milliárd forintos uniós finanszírozású komplex telep-programjára. A pályázati előzetes regisztrációs lehetőség határideje ugyan lejárt, de a különösen nagy érdeklődés miatt újra meg kellett nyitni a regisztrációt. A pályázat beadási határidejét 2012. április 16-ra módosította a kiíró NFÜ.

Szászfalvi László: Az egyház és állam együttműködésére feltétlen szükség van

Az egyház és az állam együttműködésére feltétlen szükség van, hiszen a 20. század és a 21. század kataklizmái ezt erősítik. Az egyház évszázadok óta komoly szerepet tölt be a közösségek működtetésében, intézmények fenntartásában, ezért is fontos a szerepe a kormány számára – mondta Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár március 22-én, Gyulán.

A magyar innovációnak Magyarországon kell maradnia

A kormányzatnak támogatnia kell az újításokat, az előremutató találmányokat be kell tudnia építeni a rendszerbe, különben a feltalálók, a nemzetgazdaság szempontjából is fontos innovatív tehetségüket külföldön fogják kamatoztatni – fogalmazott Navracsics Tibor kedden, a Magyar Innovációs Szövetség XXII. közgyűlésén, Budapesten.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság közleménye

A magyar kormány nagy örömmel értesült a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar és angol tannyelvű karának létrehozásáról szóló kormányhatározat elfogadásáról.

Megalakultak a Nemzeti Együttműködési Alap testületei

A Károlyi-Csekonics Rezidencián tartotta alakuló ülését a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA). A rendezvényen Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára átadta a NEA testületi tagjainak megbízólevelét és kinevezését, ezután sor került a Tanács és a Kollégiumok első, alakuló ülésére.

Átfogó korrupcióellenes program indul

Hazánkban a rendszerváltozás óta ez az első kormányzati szintű program, mely a korrupció visszaszorítását célozza – hangsúlyozta Rétvári Bence csütörtökön Budapesten, ismertetve a kormány által elfogadott kétéves tervet.

Megalakult az Emberi Jogi Munkacsoport

Összkormányzati képviselettel, tizenkét államtitkár részvételével 2012. március 29-én, Budapesten megalakult az Emberi Jogi Munkacsoport, melynek elnöke Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Gál András Levente: nemzetközi minta lehet a magyar közigazgatás-fejlesztési program

Nemzetközi mintává válhat a magyar közigazgatás fejlesztéséről szóló Magyary Zoltán-program, miután stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) – mondta Gál András Levente kormánybiztos, miután a minap megérkezett az OECD párizsi központjából az aláírt szerződés.

Parlament előtt a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósulásához szükséges törvénymódosítások

A gyermekek fokozott védelmét szolgálja a ma Országgyűlés elé került gyermekbarát igazszolgáltatás megvalósulásához szükséges törvénymódosításokat tartalmazó törvénycsomag. A javaslat összefoglalja azokat a polgári jogi és büntető jogi törvénymódosításokat, amelyek Magyarországon hozzájárulhatnak a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósulásához. A törvénymódosítások még az idén, az elfogadásukat követő egy hónap múlva életbe is léphetnek. A javaslatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter terjesztette a Parlament elé.

Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatok

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kiírta a nemzetiségek tevékenységének 2012. évi támogatására vonatkozó pályázatokat több mint 300 millió forintos keretösszegre.

Gombold újra! 2012-ben is divat a magyar

A pályaműveket elnézve válik csak igazán láthatóvá, hogy kultúránk, hagyományaink és népi művészetünk számtalan eleme igenis beépíthető a modern divat világába – fogalmazott Teszári Nóra a Gombold újra! díjátadója előtt a budapesti Millenárison.

Meghosszabbított határidővel április 30-ig lehet regisztrálni Karrier Híd Programba

Eddig közel 1400 fő regisztrált a Karrier Híd programba. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezési határidőt meghosszabbítják, így 2012. április 30-ig regisztrálhatnak mindazok, akiket érintett a januári, közszférában végrehajtott létszámcsökkentés.