Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 2., hétfő

12.381 - Floridában megalakult a 30. Világklub

From: Ifj. Szilas László
Date: 2012. április 2. 
Subject: Világklub Hírlevél - Floridában megalakult a ...
To: Kutasi József Antal

From: Panoráma Világklub [mailto]
Sent: Monday, April 02, 2012 3:47 PM
To: Subject: Világklub Hírlevél - Floridában megalakult a ...

 

www.vilagtalalkozo.hu

VILÁGKLUB HÍRLEVÉL

 

Floridában megalakult a 30. Világklub

Floridában egy különlegesen szép, pozitív energiát sugárzó természeti környezetben, az alelnökök farmján, ahol lovak, kutyák, csirkék, cicák, madarak békésen élnek, itt, az ország védett óriás fája (ouk tree) árnyékában tartotta alakuló rendezvényét a Panoráma Világklub Floridai Társklubja, amely immár a 30. a társklubok sorában. Elnöke Molnár Helena üzletasszony, aki 2000 óta vesz részt a Panoráma világmagazin tudósítói munkájában, előbb New Brunswickban, majd Sarasotába költözve a floridai városban, ahol több tízezer magyar él.

   Körükben jött létre most a Floridai Társklub, amelynek alelnöki tisztére Lehoczki Kálmánt és feleségét, Melindát – az alakuló helyszín tulajdonosait- kérte fel dr. Tanka László, a Világklub alapító elnöke. Az egybegyűlteket Molnár Helena tájékoztatta, aki számos magyarországi Világklub-rendezvényen részt vett, ott volt a balatonlellei világtalálkozón,  most pedig az idén Budapesten megrendezendő (július 1-8.) Világtalálkozó meghívóját nyújtotta át a jelenlévőknek, akik egy baráti beszélgetés során arról ejtettek szót, miként tudják képviselni a magyar értékeket az idegen földön.

New York, Afrika, Kaposvár

     Egy nappal korábban, március 24-én kezdte meg működését New Yorkban a Panoráma Világklub New York-i Társklubja, amelynek elnöke Bollók Barbara, az Amerikai Egyesült Államok  legnagyobb magyar utazási irodájának, a Molnár Travelnak a tulajdonosa. Évtizedek óta a világváros magyar kulturális és közéletének meghatározó személyisége – ezt az önzetlen munkát férjével,  a 2009-ben elhunyt Bollók Ferenccel végezték. Alelnök Jakab Vilmos, az egykori ökölvívó magyar bajnok lett, míg a magyarországi társelnök Ruszanov András, az Amerikai/Kanadai Magyarság hetilap New York-i szerkesztője, a Panoráma magazin munkatársa lett. Terveik szerint májusban rendeznek egy ünnepélyes bemutatkozó estet New Yorkban.

 

   Április elején a Panoráma Világklub tovább terjeszkedik Afrikában, s az Afrikai Magyar Egyesülettel, a Balogh Sándor elnök irányításával történő együttműködés keretében, a mauritániai társklubot követően két regionális közösséget szervez. Az egyik az észak-afrikai, a másik pedig a dél-afrikai országok körét kapcsolja be a Világklub-hálózatba. Április 11-re tűzte ki alakulását - elsőként Kanadában-, a Montreáli Társklub. De az amerikai Minnesota államban és Las Vegasban, valamint Cipruson és Katarban is folynak  szervezési előkészületek a helyi magyarság körében a Társklubok megalakítására.

 

   Mint azt az elmúlt héten kiküldött hírlevelünkben írtuk: április 4-én, szerdán 8 órától Kaposváron, az AGORA - Együd Árpád Kulturális Központban tartjuk a P a n o r á m a   V i l á g k l u b Somogy megyei Társklubjának következő rendezvényét, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, előzetes jelentkezés Nagyváradi-Kis Anna elnöknél:  tel: +36/30/9660-440; mail: nagyvaradia@t-online.hu