Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 3., kedd

12.398 - Gyorshír: Schmitt Pál lemondásának oka

Feladó: Károly Lengyel
Dátum: 2012. április 3. 16:29
Tárgy: kiemelt fontosságú gyorshír
Címzett: Kutasi József Antal


Ehhez nincs mit hozzá tenni!
Kövessük az eseményeket, 
méghozzá átlagon felüli
feszült figyelemmel!
LK

Gyorshír: Schmitt Pál lemondásának oka

Schmitt Pál lemondott. A lemondás ténye ellenére nem önszántából tette. Schmitt Pált a törvény által biztosított jogköreinek alkalmazása miatt távolították el hivatalából. Eltávolításának oka, hogy annak alkotmányellenessége miatt nem engedett át egy törvényt, amit az Orbán-kormány kétharmados többségével még a nyár előtt keresztül akar vinni. Ez a törvény - mely nem lett nyilvánosságra hozva - kimondja, hogy az alkotmány eltörlésére, illetve a kormány megdöntésére irányuló fegyveres lázadás esetén a magyar honvédség valamennyi jogosultságát biztosító törvény hatályát veszti, és az alkotmányos rend helyreállításának jogát parancsnoki szinten az olasz haderő kapja meg.

Ennek célja az Európai Unió területi egységének megőrzése. Schmitt Pál azok közé tartozik, akik valóban a demokrácia hívei, és ellenzik Brüsszel egyre inkább felszínre törő diktatórikus törekvéseit. A közelmúltban több uniós tisztviselő is lemondott emiatt, Schmitt esetében pedig a köztársasági elnöki pozíciójából adódó jogosultság jelentette a problémát. A rendeleti úton születő törvény az ellenzék tudta nélkül, zárt ajtók mögött jött létre. Az új köztársasági elnök várhatóan olyan személy lesz, aki nem fogja visszadobni a tervezetet.

Jövőnk.info

Kmetty Zita

----------------------------------------------------

Ha ez a hír valóban így igaz, akkor Schmitt, úgy ahogy van, nyilvánosságra hozza. Méghozzá napokon belül. Hiszen a cikk szerint "Schmitt Pál azok közé tartozik, akik valóban a demokrácia hívei, és ellenzik Brüsszel egyre inkább felszínre törő diktatórikus törekvéseit."
Szerintem, nincs miért hallgasson. Hacsak, "véletlenül" meg nem hal napokon belül. Ha nem így lesz, akkor szerintem ez a hír is valótlan firkálmány, mint ahogyan, már oly sok hírről kiderült.

Feladó Zoltan Zoltan