Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 5., csütörtök

12.414 - Bogád Antal: 2012 április 4-én kilakoltatás történt Budapesten, a XVI-ik kerület Marcell utca 37-ben.

From: Bogád Antal
Date: 2012. április 5. 
Subject:  Kilakoltatás a XVI-ik kerületben. 
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

2012 április 4-én kilakoltatás történt Budapesten, a XVI-ik kerület Marcell utca 37-ben.

A Korom családot rakta utcára a végrehajtó.A család ügyvédje  megpróbálta jobb belátásra bírni a végrehajtót, hivatkozva a bíróságon benyújtott kifogásra, ám sajnos, sikertelenül. Úgy adták el fejük fölött két ízben is jogos tulajdonukat, hogy a családot nem is értesítették, a törvénytelen adásvételekről. A Korom család is deviza hitelt vett fel. Azonban, az Erste bank, egyoldalúan módosította a hitelszerződést. Mind ezek következtében a család az irdatlanul megnövekedett uzsorakamattal terhelt tartozását már nem tudta tovább fizetni. Emiatt az Erste bank a tulajdonos-hitelkárosult család beleegyése és tudta nélkül eladta a 80 millió forintot érő ingatlant egy behajtó cégnek, név szerint a Cessió zrt-nek, mindössze 17 millió forintért. A Cessió zrt  tovább adta a szigetszentmiklósi Halomház kft. ingatlanügynökségnek egy árverésen, 28 millió forintért. A Halomház kft vezetőjét Lázár Imrének hívják. Április 4-én 10 órakor, megjelent  Dienes Árpád végrehajtó, négy rendőrrel,civilruhás parancsnokuk kiséretében,hogy az "új tulajdonos", birtokba vehesse az ingatlant.

Birósági végzést-határozatot nem tudott Korom Ferencnek felmutatni, így a kilakoltatás még a hatályos jogszabályok értelmében is törvénytelen volt. A kilakoltatásnál mind össze, hét ottvonvédő gyűlt össze. Felhívtuk Dienes Árpád végrehajtó figyelmét törvénysértő eljárására, és arra, hogy biróság előtt fog felelni tettéért.  Ám mind ez, süket fülekre talált. Ezek után a Kormos családot, apát, és fiát az utcára tették. Azon kívül, hogy kitették otthonukból őket, Dienes Árpád végrehajtó letiltotta Kormos Ferenc nyugdíjának 33 százalékát, 20 millió forintot szándékozik még behajtani rajta. A végrehajtást kérő, az előző "tulajdonos" a  Ceeso zrt, adósságbehajtó cég.  Nos, ez az arcátlanság és törvénytelenság felháborító. Úgy tűnik számomra, hogy ennek a jogállamnak titulált diktatúrában, a bírósági végrehajtó- a bajba juttott emberek vámszedője- korlátlan hatalommal rendelkezik felettünk. S ki tudja, hány devizahiteles válik még áldozatává, az évszázad banki csalásának, és a törvények felett álló, bírósági végrehajtóknak. Riasztó híreket olvashattunk már számos esetben olyan bajba jutott deviza hitelesekről, akik önkezükkel vetettek véget életüknek.

De nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik a megnövekedett közüzemi számláikat nem tudják  kifizetni. Őket is utcára fogja előbb- utóbb tenni a végrehajtó. Az ő estükben is történt már több ízben kilakoltatás. "Politikai elitünk" az ún. jobb és baloldalon már több esetben hangoztatta, hogy jogállamban élünk. De milyen jogállam az olyan, ahol a "politikai elit" húsz év alatt dobra verte a szorgos magyar nép által megteremtett nemzeti vagyont, Banánköztársasággá sílányitva hazánkat. Mind ezek következtében egyes becslések szerint három millióan tengődnek létminimum alatt, többezren hajléktalanná váltak. Az Orbán kormány hangzatos ígéretei ellenére cserben hagyta a deviza hiteleseket.  Ideje lenne ezt a  gátlástalan "poltikai elitet", az ún. jobb és balololdalt egyaránt, elkergetni.

Bogád Antal