Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 7., szombat

14.441 - Lipták Béla > Levél Orbán Viktornak

Feladó: <Liptakbela@aol.com>
Dátum: 2012. április 6. 21:00
Tárgy: (Hungarian-Lobby,84) Levél Orbán Viktornak
Címzett: Kutasi József Antal


Többen kérték az Orbán Viktornak írt levelem egy másolatát, így alább mellékelem azt. Egyben kivánok a Magyar Érdekszövetség minden résztvevőjének boldog családi körben töltött, napfényes szép husvéti ünnepeket, Lipták Béla
 

2012, Április 4, Stamford

 

Orbán Viktor

Magyarország Miniszteelnöke

titkarur@gmail.com , nagy.janos@me.gov.hu

 

 Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

Tegnap, április 3.-án, Baráth Zsolt, a Jobbik képviselője, felszólalásában arra célzott, hogy Tiszaeszláron, 1882-ben zsidók ölhették meg Solymosi Esztert, aki idén 130 éve, ott eltűnt. Szinte hihetetlen, hogy a magyar Országházban egy ilyen felszólalás elhangozhatott. Jeszenszky Géza így ír erről a felháborító incidensről:

 

„Nemcsak hazug, gyûlöletre serkentõ, hamis volt a felszólalás, nemcsak sértette élõ és halott honfitársaink jelentõs csoportját, de sértette a legszebb magyar hagyományokat, a XIX. század legnagyobb magyarjainak örökségét, a felmentõ ítéletet hozó független magyar bíróság becsületét, a "nagy pert" hitelesen bemutató kiváló iró, Eötvös Károly emlékét. Mndenek fölött pedig sértette a mai magyar Országgyûlés, sõt az egész magyar nemzet becsületét, jó hírét. Alátámaszt hazánkkal szembeni kételyeket, gyanúkat, muníciót ad azoknak, akik - jó- vagy rosszhiszemûen - Magyarországot bûnös eszméktõl fertõzött országnak tartják. A tiszaeszlári tragikus esetrõl így szólni nem egy vélemény, nem is egy rég tisztázott, lezárt ügy felmelegítése, hanem provokáció a nemzet és Európa ellen. Csak remélni tudom, hogy a megvetés és a kitaszítás lesz annak a sorsa, aki ezzel a gyalázatos felszlólalással ekkora kárt okozott."

 

Mivel a tiszaeszlári vérvád felemlegetése aljas "antiszemita uszítás" mely nemcsak feltépi az évszázados és ma már begyógyult sebeket, de még alá is támaszthatja a nyugati médiában terjesztett olyan rosszindulatú vádakat, hogy Magyarországon él az anti-szemitizmus és a fajgyűlólet, tisztelettel kérem Minisztereélnök Urat, hogy mint a FIDESZ elnöke, kezdeményezze az Országházában egy olyan 5-párti közös nyilatkozat megszavazását, mely egyhangúlag elítéli és egy magyar képviselőhöz méltatlannak tartja Baráth Zsolt hazug és uszító felszólalását.

 

Tisztelettel, Lipták Béla

 

Béla Lipták, PE
President of Béla Lipták Associates, PC
Automation and Safety Consultants
84 Old N. Stamford Rd, Stamford CT. 06905
T/F: 203-357-7614, E: liptakbela@aol.com
www.BelaLiptakPE.com