Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 7., szombat

14.451 - Bagó Zoltán > Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Feladó: Bagó Zoltán
Dátum: 2012. április 6. 11:42
Tárgy: Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Tisztelt Olvasó, Kedves Barátom !

(A hirlevel pdf-formatumban itt i s elerheto.)

Kérem engedje meg, hogy egy friss Ökumenikus üzenettel köszöntsem Önt Nagypénte k alkalmából:

"Az igazán nagy dolgok megélà ©séhez békére és csendre van szükség. Ki ke ll emelkednünk felszínes szétszórtságunkból. A kereszténységnek van reményt hordozó igazsà ¡ga. Éppen a húsvét ünnepe ad számunkra vigasztalást, reményt és erőt, mert Jézus Krisztu s drámája nem ért véget nagypénteken a kereszten. (...) Krisztus feltámadása valódi értelmet tud adni à ©letünknek, amely oly sokszor céltalannak, üresnek tű nik. Az Ő fénye beragyogja az egész történelmet. N em a szürkeségé, nem a kudarcé az utolsó szó. Jézus már legyőzte a bűnt és a halált é s a holtaknak életet ajándékozott. Ő minden embert megv áltott. Ő hív meg a szeretetre, amely nem szűnik meg so ha.

Húsvét üzenete tehát abban áll, hogy hittel csatlakozzunk a feltámadt Krisztushoz és a tőle kapott erővel tartsunk ki, sőt növekedjünk a szeretetben, és így építsük országát, a szeretet civilizációját.

Ezért tisztelünk minden embert, bármilyen világnézeti meggyőződést, hitet va lljon is. Ezért tekintünk szolidáris szeretettel minden csal ádra, minden népcsoportra, minden vallási közöss égre. Ezért kívánunk mindenkivel együtt dolgozni a megbékélés, a bizalom és a szeretet kultúráj áért."

(Erdő Péter bíb oros és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanács ának és tagegyház-vezetőinek közös üzene te.)

Személyes húsvéti ajándé kként kérem fogadja szeretettel egyik kedvenc filmemet, a �€ ˜30-as évek végén forgatott amerikai produkciót, mely ben megelevenednek szülőföldem, Kalocsa, és a puszta n épviseletei és népszokásai.

A gyönyörű színesfilm kattintásra itt érhető el:

http://www.youtube.com/watch?v=cw72D9p0q_0< /span>