Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 11., szerda

14.505 - Prof. Dr. Bokor Imre: KIRŐL ÉS MIRŐL VAN SZÓ SZALAY ELVTÁRS?

Feladó: Dr. Bokor Imre
Dátum: 2012. április 8. 17:42
Tárgy: Egy üzenet Mo.-ból: Reszketnek a Dr. elvtársak!
Címzett: Kutasi József Antal


KIRŐL ÉS MIRŐL VAN SZÓ SZALAY ELVTÁRS?
        Merthogy: Smidt Pál nevezetű köztársasági elnök(eddig) nem volt  hazánkban!  Ehhez a “bakihoz” kapcsolódik a  szövegbe “sűrített”   helyesírási és értelemzavaró hibák sokasága, amelyek  arra utalnak, hogy Szalay elvtárs is  jutalomból kapta (vagy  kártyán nyerte) a történelem-tanári diplomáját.  Ma már  határozottan kijelenthető, hogy Szalay elvtársnak egy  emberöltő sem elegendő arra, hogy a  helyesírás és a logikus gondolkodás útvesztőjében eligazodjon.
         Elgondolkoztató, hogy  milyen történelemmel és milyen eredményességgel tömte  tanítványainak a fejét  a kádári érában,  ha   ilyen primitív, hibás és  a magyar nyelv szabályait semmibe vevő előadásokkal “boldogította”  őket?
         Komoly figyelmeztetést sugárzó irománya  - ugyanakkor – azt is jelzi, hogy a tudományos minősítési rendszert sem ismeri, a mellékneveket vagy jelzőket  pedig  egykori  politikai  (komisszári) tiszti hagyományaira támaszkodva, csupán a hatáskeltés fokozásáért  használja.
        Mindezek ellenére tiszteletreméltó Szalaynál az a tény, hogy mérhetetlenül szeret szerepelni, nyilatkozni és  írogatni. Az  egyik elvtársát elmarasztaló “átnyergelés”  sem idegen tőle,  emlékeztetnem kell MDP-s és MSZMP-s tagságára, komisszári múltjára,  a Kilián laktanya  birtokbavételében játszott (három változatban közhírré tett)szerepére és a forradalom leverését segítő  közel 5  (azaz öt) hónapos pufajkás tevékenységére, majd az “ellenforradalmat” ostorozó és a Szovjetuniót dicsőítő történelemanyag oktatására.
         Szalay mentségére hozható fel, hogy  - állítása szerint – (Horn Gyulához hasonlóan)  csupán  egyes objektumok őrzése képezte a  feladatát, még belegondolni is  rossz, hogy  mennyire unhatták magukat és/vagy milyen  naivnak tartják az embereket. 
         Összegezve: Szalay elvtárs ott van “minden kilométerkőnél”,  igyekszik  mindenki bizalmába férkőzni és  nem hagy ki egyetlenegy lehetőséget sem, hogy hallassa a hangját. Most “SMIDT”(!) PÁL  ügyében érzett kínzó  késztetést, hogy tollat (vagy klaviatúrát) ragadjon és jelezze, hogy  reszketnek az elvtársai, egyben azt is  érzékeltette  bárgyú,  pontatlan, logikátlan és magyartalan irományával, hogy nem ártana az ő diplomáját is kontrollálni, mert  amíg ilyen  tanáraink vannak, addig  nem várható a felnövekvő nemzedék – korrekt - történelmi szemléletének formálása.
                                                                                                                  (Prof. Dr. Bokor Imre)
      
Szalay Róbert:
          Reszketnek a Dr. elvtársak!
 
Az elmúlt hetekben tanúi lehettünk annak, hogy a kommunisták és liberális kozmopoliták milyen elszánt gyűlölködő dühhel támadták a Köztársasági Elnököt. Smidt  (helyesen: Schmitt) Pál öntudatosan lemondott posztjáról, amikor látta, hogy személye megosztja a társadalmat, még akkor is, ha az ellene támadók csak egy elenyésző töredékét képezik a lakósságnak. Igaz, nagyhangú és jellemtelen, de befolyásos  részét, akik fizetett bértollnokok és a liberális média által több becsületes embert megtévesztettek (tipikus  magyartalan mondat).
Smidt Pál gerinces lemondásával toronymagasan kiemelkedik azok közül a gyáva és jellemtelen politikusoknak a sorából, akik sötét kommunista múltjukkal,  államférfihez méltatlan magatartásukkal, méltatlanná váltak beosztásukhoz és százezrek követelték lemondásukat. Az elvtársaknak ez eszükbe sem jutott, inkább rohamrendőrök ezreivel zavarták szét az ellenük tüntetőket, a legsötétebb terrorista módszerekkel.
Az elvtársak örültek Smidt Pál lemondásának, de közülük biztosam sokan reszketni kezdtek, amikor a FIDESz frakcióvezetője felvetette a „tudomány„ (?) felelősségét, hogy jó volna utánanézni a kommunista évtizedekben megszerzett Doktori címeknek!
Azt hiszem nem árulok el titkot, amikor kijelentem, hogy a Rákosi és Kádárrendszer évtizedeiben szerzett Dr.-i címek jelentős része, elvtársi segítséggel, méltatlanul került tulajdonosának neve elé. Úgy gondolom, nagyon sokan tudnának erre példákat felhozni. Magam is ismerek jó néhány 6 és 8 elemis Dr.-t, de a jó érzésem nem engedi, hogy megnevezzem ezeket a 70-80 éves embereket.
De, hogy mennyire felelős a „tudomány” a méltatlan címadományozással, arra csak egyetlen példa:
 
A kádári években egy függetlenített párttitkár tollából született egy érettségi dolgozatnak is gyenge „doktori disszertáció.”  A téma sem akármi:  A párt és politikai szervek feladata a katonák kommunista szellemben történő nevelésével kapcsolatban.
Az un. rendszerváltáskor, az elvtárs gyorsan átnyergelt. A történelemhamisító reformkommunisták örömmel ölelték keblükre és rövidesen kandidátusi címmel ruházták fel. Az már  csak hab a tortán, hogy ez az elvtárs, ma egyik egyetemünk oktatója lehet. Azt is meg lehetne kérdezni, hogy 1990-91- ben milyen érdemek alapján lett a Magyar Tudományos Akadémia tagja néhány SZDSZ-es reformkommunista?
 
Nem véletlen, hogy a FIDESz frakcióvezető kijelentése után, már másnap, a NÉPSZABADSÁG  hasábjain nyilatkozott a „tudomány” egy jeles képviselője, hogy nincs sem lehetőség, sem szakmai kapacitás,  ezeknek a régi Dr.-i  címeknek a felülvizsgálatára. Reszkessetek  és szégyenkezzetek elvtársi Dr-ok. Eljön még az idő és lesz kapacitás! -Közeleg az igazság pillanata!