Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 11., szerda

14.511 - Magyarország Kormánya: Megkezdődött a járásokról szóló általános vita a Parlamentben

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. április 11. 19:13
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-04-11

Megkezdődött a járásokról szóló általános vita a Parlamentben

„Minden esetben az állampolgárt kell a döntések középpontjába állítani, hiszen a folyamat egyik legfontosabb eleme a valódi szolgáltató állam megteremtése, amelynek központjában az ügyfelek állnak”- mondta Szabó Erika parlamenti expozéjában, amellyel megkezdődött a járásokról szóló törvénymódosítási javaslatnak az általános vitája.

Április 16-án a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Április 16-án, hétfőn országszerte a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek. 1944-ben ezen a napon kezdték meg az első gettók felállítását Kárpátalján. A következő hónapokban Kárpátalján és Északkelet-Magyarországon 13 nagyobb gettót és bevagonírozási központot hoztak létre, ahonnan 437 ezer zsidót hurcoltak el. Magyarország Kormányának hivatalos megemlékezése Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban, valamint Szolnokon és Tatabányán lesz.

A legújabb technológiai kihívásokra is válaszol a kormányzati informatika

Az információs technológia változásai jelentős mértékben megváltoztatták a tanulás trendjeit is, amelyre a kormánynak megfelelő válaszokat kell adnia - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a veszprémi Pannon Egyetemen megrendezett Networkshop 2012 informatikai konferencia megnyitóján, 2012. április 11-én.

A nap képe

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár indította útjára azokat a kerékpárosokat, akik 2012. április 11-én reggel a Magyar Kerékpárosklub felhívására csatlakoztak az immár negyedik alkalommal megrendezett Bringázz a munkába (Bam!) kampányhoz. A budapesti Kossuth térről elinduló kerékpárosokhoz hasonlóan évente mintegy 30 ezer bringás társuk tekert be a munkahelyére. A fejlesztési minisztérium a vállalkozók segítségére is számít annak érdekében, hogy minél többen két keréken juthassanak el munkába (Fotó: Botár Gergely)