Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 15., vasárnap

14.518 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Bringázz a munkába – tavasszal is!

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. április 12. 14:07
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-04-12
Bringázz a munkába – tavasszal is!

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár indította útjára azokat a kerékpárosokat, akik 2012. április 11-én reggel a Magyar Kerékpárosklub felhívására csatlakoztak az immár negyedik alkalommal megrendezett Bringázz a munkába (Bam!) kampányhoz. A budapesti Kossuth térről elinduló kerékpárosokhoz hasonlóan évente mintegy 30 ezer bringás társuk tekert be a munkahelyére. A fejlesztési minisztérium a vállalkozók segítségére is számít annak érdekében, hogy minél többen két keréken juthassanak el munkába.

9,5 milliárd forintos ivóvízminőség-javító program Bács-Kiskun megyében

A kormány legutóbbi ülésén jóváhagyta az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló „Kék-víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Program c. projektjavaslatot. A fejlesztések 30 település mintegy 250 ezer lakosa számára biztosítanak tiszta, egészséges ivóvizet.

A legújabb technológiai kihívásokra is válaszol a kormányzati informatika

Az információs technológia változásai jelentős mértékben megváltoztatták a tanulás trendjeit is, amelyre a kormánynak megfelelő válaszokat kell adnia - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a veszprémi Pannon Egyetemen megrendezett Networkshop 2012 informatikai konferencia megnyitóján, 2012. április 11-én.

Elektronikus beszerzési rendszer a MÁV-nál

A MÁV Zrt. elektronikus beszerzési rendszert vezetett be, amelynek révén fokozatosan 20 milliárd forintnyi, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzést bonyolíthat le gyorsabban, hatékonyabban és átláthatóbban az elektronikus rendszerben. Éves szinten a MÁV Csoport mintegy 4000 beszerzést bonyolít, ebből 1000 tartozik a MÁV Zrt.-hez - ez utóbbiak 60-70 százaléka nem éri el a közbeszerzési értékhatárt. Werle Zoltán hangsúlyozta: az e-beszerzéstől azt várják, hogy az így lebonyolított vásárlásoknál 85 százalékkal kevesebb papírt használnak majd fel, és 30 százalékkal csökkentik az egy eljárásra ráfordított munkaidőt.

Alkalmi bélyeg Karády Katalin és Várkonyi Zoltán emlékére

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Karády Katalin és Várkonyi Zoltán emléke előtt.