Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 15., vasárnap

14.520 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > 1956 hőseinek állít emléket a Pincekórház

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. április 13. 13:34
Tárgy: A NEFMI 15. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-04-13
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. április 6-13.
Nemzeti és nemzetek közötti összefogással újult meg a devecseri óvoda

"Ahogy a fákat megedzi a szél, úgy edzette meg Devecsert, Kolontárt és Magyarországot a vörösiszap tragédiája" - fogalmazott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken, a felújított devecseri óvoda emléktábla avató és emlékfa ültető ünnepségén.

Felújították a Mária utcai Bőrklinikát

A Norvég Alap eddigi legnagyobb támogatásában részesült az SE Bőrgyógyászati Klinikája. A támogatást a klinika a több mint 130 éves Mária utcai épület felújítására, bővítésére kapta. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be.

1956 hőseinek állít emléket a Pincekórház

Csodálatra méltó, ahogy a Pincekórházban dolgozó mentősök életüket kockáztatva mentették a sebesülteket, és éjt nappallá téve küzdöttek az emberekért 1956-ban – jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön, az 56 hőseinek emléket állító kiállítás megnyitóján.

Raoul Wallenberg Emlékév

A Kormány az 1378/2011. (XI. 8.) számú határozatával döntött a 2012-es Raoul Wallenberg Évről, az embermentő diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából és a Raoul Wallenberg Emlékbizottság felállításáról. Az Emlékév során, több országban, olyan eseményekre kerül sor, amelyek célja, hogy a fiatalok számára lehetőséget biztosítson a megemlékezésben való részvételre.

A megyei közművelődési és közgyűjteményi intézményrendszer fenntartásáról

A megyei közművelődési és közgyűjteményi intézmények a többi, korábban a megyei önkormányzatok által fenntartott intézménnyel együtt a 2011. évi CLIV. törvény alapján állami tulajdonba és fenntartásba kerültek.

„Hullámok hátán” – 150 éves a magyar evezős sport

A budapesti Kiscelli Múzeumban csütörtökön megnyitották a „Hullámok hátán” című, a magyar evezős sport 150 éves történelmét bemutató kiállítást. "Széchenyi István lerakta az evezés alapkövét, amelyet korunk jelen hajós nemzedéke méltóképp épít tovább" – fogalmazott üdvözlő levelében Czene Attila sportért felelős államtitkár.

2016-ra készülhet el az új nemzeti labdarúgó-stadion

A kormány döntése értelmében a helyén marad a Puskás Ferenc Stadion, ugyanakkor egy új nemzeti labdarúgó-stadion épül majd fel mellette, amely 2016-ra készülhet el.

Iskolai Fitt Napok az ötkarikás játékok jegyében

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a ma kezdődő, három napos Fitt Napokat, amelyet a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezett diákjainak, azok szüleinek és családtagjaiknak.

Puskás-Suzuki Kupa – Harmadszor is a Budapest Honvéd nyert

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára, valamint Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony fővédnökségével zárult tegnap a Puskás-Suzuki Kupa.

Megkezdődtek a helyszíni ellenőrzések

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai megkezdték és folyamatosan végzik a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó kérelmek alapján a támogatásból megvalósuló sportfejlesztési programok ellenőrzését és a megújuló, vagy újonnan épülő létesítmények helyszíni szemléjét.

Tájékoztatás az egyes szociális jellegű ellátások folyósításával kapcsolatos tudnivalókról

A kormány március 30-i határozatának megfelelően jelenleg zajlik a szakmai munka az egyes szociális jellegű ellátások készpénz-helyettesítő eszközzel való folyósításával kapcsolatos feladatokról. Kormánydöntés nincs az ügyben, jelenleg tárcaközi szakmai egyeztetések zajlanak arról, hogy mely szociális juttatások esetében indokolt és előnyös esetleg az utalvánnyal, pl. Erzsébet-utalvánnyal történő fizetés.

Jogszabálytervezetek

A Kormány rendelete a települési önkormányzatok egészségügyi intézményei átvételének részletes szabályairól és egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról

Pályázatok

A 20 éves Fulbright Bizottság ösztöndíjakat hirdet az Egyesült Államokba a 2013-2014-es tanévre