Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 16., hétfő

14.576 - Állás információs rendezvények a volt Malév dolgozói részére

From: VOSZ KMRSZ Hírlevél

Date: 2012. április 15. 
Subject: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2012/04/16
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1

hirlevelfejlec_20120416.jpg

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_49.jpgSok szeretettel köszöntjük: Csongor, Rudolf, Andrea, Ilma, Emma, Tivadar, Konrád, Csilla, Noémi  nevű olvasóinkat.            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 

Meghívó a VOSZ KMRSZ Közgyűlésére 
Tájékoztatjuk, hogy  2012 április 16-án, hétfõn 14:00-kor tartjuk  a VOSZ-KMRSZ Évi rendes közgyûlését, melyre meghívjuk a tisztelt VOSZ-tagokat és Vállalkozó társakat a Geodézia Zrt. Térképészeti székházába (1149. Budapest, Bosnyák tér 5) I. emelet.
 
Napirendi pontok:
1. Valós cél, vagy csak elképzelés a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése? - Hol tart a Kormány ez irányú programja?"
Meghívott vendég: Szepesi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium kabinetfõnöke
2. Beszámoló a 2011. évi szakmai munkáról. 
3. A VOSZ KMRSZ 2011. évi egyszerûsített éves beszámolójának megvitatása,
4. Ellenõrzõ Bizottság jelentése
5. A 2011. évi beszámolók elfogadása (Határozat hozatal)
6. A 2012.évi szakmai és pénzügyi terv megvitatása, elfogadása
7 Egyebek

Minden érintett tagunk e-mailen, illetve (akinek  nincs regisztrált e-mail címe) postai úton a meghívót megküldtük, de felhívjuk a figyelmét, hogy nem csak a szokásos döntést igénylõ témák, hanem minden vállalkozás életét meghatározó elõadásra is sor kerül, így minden érdeklõdõt tisztelettel hívunk és várunk!  Meghívó 

Ilyen még nem volt! 

A NAV megmondja mikor, hol, mit és hogyan ellenőriz!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Közép-magyarországi Regionális Szervezetével, valamint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével közösen

2012. április 25-én (szerdán) 13.30 órai kezdettel
(Regisztráció: 13.00 órától, Várható befejezés: 16.00)

RENDHAGYÓ VÁLLALKOZÓI FÓRUMOT
tart, amelyre tisztelettel
MEGHÍVJUK.

A Fórum témája:
Pontosan mikor, milyen módszerrel ellenőrzi a NAV a szolgáltató szektor működését, az adózással összefüggő szabályok betartását?
Mi is az a próbaszolgáltatás és hogyan végzik munkájukat inkognitóban az adóellenőrök?
Mit mutatnak az ellenőrzési tapasztalatok?
Melyek az adójogi aktualitások?

A fórum előadói: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának prominens munkatársai
A fórumot megnyitja:Szatmáry Kristóf a NGM államtitkára, a BKIK elnöke
                             Dr. Varga Árpád a NAV elnökhelyettese

Helyszín: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adóigazgatósága
Budapest, IX. kerület, Vaskapu utca 33-35. VI. emelet, Díszterem  (Parkolót nem tudunk biztosítani.)  Meghívó

Regisztráció: A rendezvény díjmentes, de kiemelt jelentőségére, valamint a NAV-hoz való belépésre tekintettel előzetes regisztrációt kérünk a következő e-mail címen: titkarsag@vosz-kmrsz.hu vagy telefonszámon: 0670 4365253, fax: 061 222 6234. (Résztvevő nevét és a céget, szervezetét kérjük megnevezni)

Visszatért finnországi koncertjéről a Hubay Jenő Ifjúsági Fúvószenekar

Kiemelkedő sikert értek el koncertjeikkel, ezzel is öregbítve a magyar zenei kultúrát.

Köszönjük mindazon vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik támogatták ezt a koncertkörutat. Köszönetül elhozták egy-egy felvételüket a koncertről. Kérjük hallgassák a zenéket oly szeretettel, mint ahogy Ők előadták a finn közönségnek.
  (VOSZ KMRSZ)

Felvételek:   1    2    3    4

Indul az MKIK GVI 2012. áprilisi online konjunktúra felmérése

A
 Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 
Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambers éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.
Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 5-8 percet vesz igénybe. A kérdőív a 
http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2012 április 30-ig várjuk!

Az általános forgalmi adó behajtása

Aktuális adókérdések, beszélgetés Marjay Gyulával a Geodéziai és Térképészeti Zrt. vezérigazgató helyettesével, a  BKIK Zuglói elnökével, a VOSZ KMRSZ elnökével
 
Kérem tekintsék meg a Zugló Tv 2012.03.15-i "Vállalkozói Sarok" adását

Változott a társasági adóbevallás nyomtatványa 

A 2011. évi társasági adó bevallására mind az egyszeres, mind pedig a kettős könyvvitelt vezető adózók részére a 1129-es jelű bevallás szolgál. Tehát nincs 1128-as nyomtatvány. Ennek következményeként az eddigieknél is fokozottabb figyelmet kell fordítani a bevallás első lépéseként az előlap és a borítólap teljes körű kitöltésére, mert a jelölések befolyásolják azt, hogy a bevallás mely lapjai nyílnak meg.
Bővebben

Új munkaügyi szervezet bemutatkozása, új foglalkoztatási támogatások, új támogatott képzési programok, a közszférából elbocsátottak újrafoglalkoztatásának segítése

Kerekasztal beszélgetés

Szervezi: VOSZ és BKIK (Humánpolitikai Szolgáltatók Szakmai Osztálya, GSZT),
Meghívottak: Nemzeti Munkaügyi Hivatal
Helyszín: BKIK, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. VI. em. Baross terem
Időpont: 2012. április. 18.       Meghívó

Meghívó 

Fókuszban Latin-Amerika
Kubai információs nap
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében


Időpont:   2012. április 23., hétfő, 14.00 óra
Helyszín:  Budapest Novotel Danube, Buda-Danube terem, II. Bem rakpart 33-34. 
                    
Kérjük, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lap kitöltésével  az alábbi elérhetőségen jelezze legkésőbb 2012. április 18-ig: 
fax: (1) 474 5149, e-mail: 
intdept@mkik.hu 
További információ: Pálmay Flóra, nemzetközi igazgatóhelyettes, telefon: 
(06 1) 474 5143, e-mail: 
palmay@mkik.hu .

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Részvételére feltétlenül számítunk!  Program tervezet

MagNet Bank 

ckp_pecset.jpgA MagNet Bank létrejötte óta elkötelezett a hazai civil közösségek támogatása és fejlesztése mellett. Ez irányú tevékenységének elmélyítése érdekében 2010. szeptember 1-jével elindította a Civil Kapcsolatok Programot (CKP), mely keretein belül aktív banki-civil párbeszéd alakulhatott ki.
A Civil Kapcsolatok Programról korábbi hírlevelünkben már kaphattak némi ízelítőt olvasóink. Az ügyfelek által már jól ismert és elismert kezdeményezés a Közösségi Adományozási Program.  Bővebben

XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szeminárium

2012. Május 9-10-11.
Visegrád
Energetikusok, Energetikai Vállalkozók és Feltalálók találkozója

Idén Visegrádon, immár 19. alkalommal kerül megrendezésre az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) Esztergomi Szervezete által kezdeményezett Főenergetikusi és Innovációs Szeminárium, amely a szokásokhoz híven a hatósági és piaci környezettől a technika, zöld ipar állásán át a magyar feltalálók találmányaiig széles spektrumot fed le. Az aktuális, izgalmas témák mellett természetesen továbbra is a kapcsolatépítésre, szakmai ismeretek szélesítésére helyezzük a hangsúlyt.    Program          Jelentkezési lap

Állás információs rendezvények a volt Malév dolgozói részére

A Malév Zrt. megszűnéséhez kapcsolódóan a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ munkaerő-piaci szolgáltatásokkal, információs napok szervezésével  kívánja elősegíteni az elbocsátásban érintett munkavállalók újbóli elhelyezkedését. 
A Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre Önkormányzata szintén elkötelezett abban, hogy saját eszközrendszerével, szolgáltatásainak felajánlásával elősegítse a megélhetést biztosító lehetőségek számbavételét, információk összegyűjtését a munkavállalói kör tájékozódása, elhelyezkedése céljából. 
A két intézmény összefogásával és közös rendezésében megvalósuló programra hívom meg ezúton, felajánlva az Ön számára is a részvétel, együttműködés lehetőségét. 
Amennyiben üres álláshelyekkel rendelkezik, gondolja át részvételét rendezvényünkön, s a pozíciók meghirdetésével, személyes részvételével Ön is járuljon hozzá e munkavállalók elhelyezkedéséhez!   Meghívó

Időpontok:  
2012. április 19. 10,00-14,00  Jelentkezési lap
2012. április 20. 10,00-14,00  Jelentkezési lap

Drágíthatja a jogalkalmazást a „precedensjog" terjedése

Bár a magyar jog nem precedensjog, a bírói gyakorlat szerepe mégis egyre erősebb. Nő azoknak a jogterületeknek a száma, amelyeken már messze nem elég, ha a peres felek ismerik a jogszabályokat – tanulmányozniuk kell a vonatkozó bírósági gyakorlatot, a „precedenseket" is. Mindez drágítja a jogalkalmazást azok számára, akik peres úton akarják érvényesíteni jogaikat, vagy ilyen módon kényszerülnek megvédeni magukat.
„Az én esetemben az ügyvéd több órán át kutakodott bírói ítéletek és legfelsőbb bírósági határozatok között, hogy kellőképpen alátámassza az érvelését a bíróság számára, és mindez óránként 20 ezer forintomba került" – mondja egy a szomszédja által tyúkperes ügybe kevert bírósági „ügyfél". Valóban, a magyar bár hivatalosan nem precedensjog, egyre több az olyan ítélet, amely más ügyekben hozott ítéleteket hivatkozik, vagyis a bírák mindinkább figyelembe veszik az úgynevezett bírói gyakorlatot. Bővebben

5. éve van az országban egy különleges kkv-találkozó

ahol végre nem ígérnek olcsó, gyors, felületes üzletszerzést!
ahol nem csábítják a cégeket az azonnali meggazdagodás ábrándjával!

Miért érdemes mégis időt szánni rá?
Mert egy olyan, bizalomra épülő kapcsolatépítő módszert használnak, 
amely folyamatosan üzletet generál a vállalkozásoknak, 
vagyis egyszerűen MŰKÖDIK!

Az alábbi 4 cég nem is gondolta volna, milyen eredményeket ér el a 24. találkozón. Nézze meg a rövid sikersztorikat itt

Meghívó

Szakmai Konferencia, Üzleti megbeszélések

Időpont: 2012. április 26.
Helyszín: Belgrád, Vásárközpont, Nemzetközi Építőipari Vásár, (SEEBE 2012.) 4. számú Csarnok Konferencia terme (magyar kiállítók kísérőrendezvénye)
Vásár hivatalos címe: „Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd"

Cél
: Szerb és magyar vállalkozások informálása, szakmai és újszerű innovatív lehetőségek
megismerése, kapcsolatok kialakítása az építőipar, építő-anyagipar területén. Program