Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 18., szerda

14.579 - Magyarország Kormánya > A fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat indul

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. április 18. 16:22
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-04-18
A fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat indul

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő, 7 milliárd forintos forrású pályázat indul az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében, májusban - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a pályázattal 1.600 új vállalkozás létrejöttét kívánják segíteni. Szintén az önfoglalkoztatást segítendő már nyitva van az a pályázat, amelynek keretében maximum 3 millió forint tőkejuttatás nyerhető el vállalkozás indítására. Ennek több mint egymilliárd forintos forrását a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból biztosítják - ismertette Czomba Sándor.

Az Országgyűlés előtt a jegybanktörvény módosítása

A kormány kedden benyújtotta az országgyűlésnek a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2011. évi CCVIII. törvény módosítását tartalmazó törvényjavaslatot. A törvénymódosítás az Európai Unió Bizottságának Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárásában kifogásolt egyes pontjait érinti. E pontok tekintetében a kormány által javasolt módosításokat az Európai Bizottság is tudomásul vette, amiről a Kormányt írásban tájékoztatta.

Jogi lépéseket tesz Magyarország, ha módosítják a szlovák állampolgársági törvényt

Nemzetközi jogi lépéseket tesz Magyarország, ha a Fico-kormány a hét elején bejelentett tervek szerint módosítja a kettős állampolgárságról szóló törvényt - erről Semjén Zsolt beszélt kedden este a köztévében.

A nap képe

A Megyei Államigazgatási Kollégium szerdai, miskolci ülését követően Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár és Demeter Ervin kormánymegbízott tájékoztatott a járási rendszer kialakításáról.