Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 1., vasárnap

15.120 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Igazságos hozzáférés és átláthatóság a várólistán is


Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. június 29. 12:02
Tárgy: Az EMMI 26. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 26. heti hírlevele 2012-06-29
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. június 22-29.
Letette esküjét Langerné Victor Katalin

Langerné Victor Katalin kinevezése tökéletesen igazolja azt a mondást, miszerint mindannyian zsebünkben hordjuk a marsallbotot, vagyis mindannyian képességeink szerint jutunk előre - fogalmazott Balog Zoltán emberi erőforrásokért felelős miniszter Langerné Victor Katalin ünnepélyes helyettes államtitkári eskütételén.

Korszakos jelentőségű fejlesztés a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen

Nem egészen egy esztendő múlva elkészül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) mintegy 12 milliárd forint értékű – 90%-ban uniós, 10%-ban hazai finanszírozású – fejlesztési projektje. Megvalósulása révén az Egyetem egyedülálló lehetőséghez jut: nem csak a világ egyik legjobbjaként jegyzett zenei felsőoktatási intézmény lesz, hanem az egyik legszebb hangversenyközpont is, amelyhez világhírű akadémia társul. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korszakos jelentőségű fejlesztési projektjének munkálatait tekintette meg szerdán.

Az „anyag” legjobb ellenanyaga a közösség

Van segítség, van kivezető út a drogok útvesztőjéből – hangsúlyozta Balog Zoltán Budapesten. Az emberi erőforrások minisztere az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapja alkalmából adományozott kitüntetéseket és szakmai elismeréseket a kábítószer-ellenes küzdelemben tudományos, egészségügyi és szociális szakterületeken kiemelkedő munkát végző szakembereknek és szervezeteknek.

Balog Zoltán: az együttműködés kulcskérdés

Az emberi erőforrások fejlesztése közép- és hosszú távon hozza meg a gyümölcsét - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország versenyképességéről és a humántőke fontosságáról tartott előadásán pénteken, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország üzleti fórumán.

Idén is színes lesz a Debreceni Nyár

Az együttműködés más városok számára is példa lehet a jövőben – fogalmazott Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azon a hétfői sajtótájékoztatón, amit Kecskemét és Debrecen kulturális együttműködése, valamint az ezt kísérő programok kapcsán rendeztek Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Semmelweis-napi közleménye

Semmelweis Ignác születésének évfordulója hosszú évek óta hagyományosan az egészségügyben áldozatos és elengedhetetlen munkát vállalók napja. Idén sincsen ez másképp. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma e különleges nap alkalmából kitüntetéseket adományozott az egészségügy területén végzett kiemelkedő munka elismeréseként. A rendezvényen részt vett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Dr. Réthelyi Miklós, volt nemzetierőforrás-miniszter, Dr. Kovács József, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke, Dr. Jávor András közigazgatási államtitkár, Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Páva Hanna helyettes államtitkár.

Folyamatos a tájékoztatás az egészségügyi struktúraváltás kapcsán

Az újratervezés lezárultával 2012. július 1-jével megindul a rendszer újraszervezése. Az elküldött levelet, illetve a levél mellékletét a csatolt dokumentumok között olvashatják.

Több ezren mozdultak a margitszigeti gyaloglónapon

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága Mozdulj, Mama! címmel közösségi gyaloglónapot rendezett a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol több ezren – unokák és nagyszülők, gyerekek és szülők, szomszédok és barátok – mozogtak közösen az aktív testmozgás fontosságára való figyelemfelhívás érdekében.

Igazságos hozzáférés és átláthatóság a várólistán is

Az Emberi Erőforrás Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága határozottan visszautasítja azokat a félrevezető sajtóhíreket, miszerint a sürgősségi ellátást igénylő infarktusos betegeket hátrányosan érintené a várólista rendszer folyamatban lévő átalakítása.

A kormány támogatja a szlovén nemzetiség autonómiájának kiterjesztését

A szlovén nemzetiséget érintő időszerű ügyekről egyeztetett 2012. június 27-én Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Matjaž Longar államtitkárral, a Határon Túli Szlovénok Hivatalának vezetőjével.

Cselovszki Zoltán a KÖH új elnöke

Cselovszki Zoltán vezeti 2012. július 1-től a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt – jelentette be L. Simon László az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára azon az ünnepségen, amelyet a 62. számú főút Perkátát elkerülő szakaszának átadása alkalmából tartottak 2012. június 28-án. A fejlesztés során, amely az Új Széchenyi Terv keretében, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg, Magyarország legjelentősebb, középkori régészeti leletére bukkantak.

Szimpózium hagyományos kultúránk eróziójáról

Anyanyelvű hagyományos kultúránk eróziója és a kitörési lehetőségek intézményes keretei címmel szimpóziumot tartott a Hagyományok Háza 2012. június 27-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult esemény középpontjában az anyanyelv és zenei (tágabb, hagyományos kulturális) anyanyelvünk helyének, szerepének változása állt.

Elfogadták a kölcsönzött kulturális javak védelméről szóló törvényt

A törvény elfogadásával egyfajta jogi immunitást kapnak azok a kulturális javak, amelyek időszaki kiállításra érkeznek hazánkba – fogalmazott sajtótájékoztatóján L. Simon László kultúráért felelős államtitkár kedden.

Igazságos iskolarendszer

Új, központi hivatal koordinálja a jövőben az állami köznevelési intézmények fenntartását – jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő. A kormányzat az iskolarendszer kiegyensúlyozottabbá válását várja az átstrukturálástól.

Távozik Kis Norbert felsőoktatási helyettes államtitkár

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérés alapján Dr. Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár 2012 szeptemberétől más területen lát el közigazgatási vezetői feladatokat.

Fontos döntéseket hozott az oktatásban a kormány

Szeptembertől indul a mindennapos testnevelés a közoktatásban, a kormány döntött a felsőoktatási ösztöndíjak átcsoportosításáról is, így több diák nyerhet felvételt - hangzott el a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

Ultrabalaton 2012-ben, immáron kerékpárral is

Idén is megtartják a mára már nem csak hazai, hanem egyre nagyobb külföldi résztvevőt vonzó Ultrabalaton futórendezvényt. A 2012. évi Ultrabalaton fővédnöke Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára.

Közel 10,5 millió forinttal támogatta az EMMI a devecseri akadálymentes sportpálya megépítését

Füzi Ákos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportszakmai főosztályvezetője köszöntötte a devecseri sportpálya avató ünnepség résztvevőit.

Bölcsődét avatott fel Soltész Miklós Biatorbágyon

Biatorbágy első bölcsődéjét avatta fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap. A 72 férőhelyes bölcsőde felépítéséhez az Új Széchenyi Terv keretében 250 millió forint támogatást nyert el a város.

Romaintegrációs konferencia - Budapest szerint Magyarország élen jár a megvalósításban

Magyarország élen jár a Roma Integráció Évtizede Program(RIÉP) megvalósításában, hiszen a tervek végrehajtása már nagyon sok szakterületen megkezdődött - jelentette ki kedden az MTI-nek nyilatkozva Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, aki részt vett a RIÉP irányító tanácsának kétnapos szkopjei konferenciáján.

Fókuszban a Roma Integráció Évtizede Programhoz kapcsolódó intézkedések

A Roma Integráció Évtizede Program (RIÉP) előrehaladási jelentései alapján a magyar intézkedések a leghatékonyabbak között vannak, így nagy figyelemre számíthat a már elért eredményekről beszámoló nemzetközi konferencián Magyarország.

Jogszabálytervezetek

A nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló kormányrendelet tervezete

Az egyes gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló EMMI rendelet tervezete

Pályázatok

Zöld óvoda pályázat

Álláspályázatok

Pályázati felhívás a lórévi Magyarországi Szerb Színház igazgatói munkakörének betöltésére

Pályázati felhívás a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetetői posztjára