Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 14., vasárnap

15.722 - Magyarországon 1,4 millió ember él a szegénységi küszöb alatt.

www.nemzetihirhalo.hu *************

1945-től fogva az összes kormányt illegitimnek tekintjük! 

Döntött a parlament: kis tartozás miatt is kilakoltathatnak 
Az új döntés alapján a jövőben is lehet kisebb tartozás miatt ingatlant árverezni. 
MTI 2012.10.12. Femina 

Az MTI információi szerint nem tárgyalja meg a parlament a Szociális Unió szociális csomagját, mely számos nehéz helyzetben lévő, adósságokkal küzdő családnak jelenthetett volna megoldást. 

Nem tárgyalnak a szociális csomagról 

A középréteg helyzetét és stabilitását csak nemzetstratégiai kérdésként lehet kezelni - hangsúlyozta Szili Katalin az október 9-i sajtótájékoztatón, amikor beszámolt arról, hogy az alkotmányügyi bizottság döntése értelmében nem tárgyalja meg az általa vezetett Szociális Unió lecsúszók megmentésére megalkotott szociális csomagját az Országgyűlés. 

A független képviselő közlése szerint a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén az ellenzéki pártok képviselői támogatták a csomagot, míg a testület kormánypárti tagjai tartózkodtak a szavazásnál, így a javaslatot nem vették tárgysorozatba. 

Ezeket tartalmazta volna a csomag 

Szili Katalin a sajtótájékoztatót emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy még a nyár folyamán terjesztette a szociális csomagot a parlament elé. 

Ez többek között tartalmazta a végrehajtási, a jogalkotási és a közigazgatási eljárási törvény módosítását, emellett nyújtott be javaslatot a természetes személyek csődvédelméről is, tehát szerette volna megakadályozni, hogy, miután valakinek például már elárverezték a házát, a fennmaradó adósság mellett még egyéb vagyontárgyaira vagy épp jövedelmének tetemes részére is igényt tartsanak a végrehajtás során. 

A 10 legveszélyesebb pénzfaló a lakásbanEzért fogy el a fizetésed!15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhat8 módszer, amivel végre lakást szerezhetszErre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!Így dobd fel a nappalit fillérekből!A tökéletes hálószoba a 12 csillagjegy szülötteinek14 tárgy, ami elhozza a boldogságot14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint 

Így kaphatsz segítséget 

Ha nem tudod fizetni a számlákat, ne várd meg, míg nagyobb lesz a baj: kérj lakhatási támogatást. Nézd meg a videót: 
http://www.femina.hu/otthon/kilakoltatas_kis_tartozas_miatt 

Lakhatási támogatások körképe 

Az utóbbi években több változás is történt a lakhatási támogatások terén. Többek között szélesedett az ellátásra jogosultak köre, valamint hatékonyabb lett a támogatás. 

Mindemellett a csomag tartalmazott még egy kiemelendő célt: a Szociális Unió szerette volna elérni, hogy 500 ezer forint alatti végrehajtható tartozás esetén ne lehessen elárverezni az ingatlanokat, ez ugyanis méltánytalan, és számtalan családot kilátástalan helyzetbe hozhat. 

Szili Katalin ezzel kapcsolatban rámutatott: Magyarországon 1,4 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. 

Kapcsolódó: 
   Könnyű kirúgni a kisgyermekes anyákat 
   A posta csak a bőrt húzza le rólunk. De azt véresen!