Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 17., péntek

16.961 - Pálfi Zoltán , elnök, Magyar Csodaszarvas Egyesület: Mellékelten küldöm a Magyar Csodaszarvas Egyesület közeljövőben tervezett programjainak részletes leírásait


Feladó: Pálfi Zoltán
Dátum: 2013. május 17. 15:35
Tárgy: mcse_hírek_2013május
Címzett: Kutasi József Antal

Mellékelten küldöm a Magyar Csodaszarvas Egyesület közeljövőben tervezett programjainak részletes leírásait
1.       A holnapi Csíksomlyói Búcsún, Csaba Zoltán tagtársunk viszi az Egyesület nagy zászlóját aki teheti csatlakozzon hozzá (gyülekezés a  Fodor háznál 10.00 és 10.15 között). Aki Bp. környékén lesz annak ajánlom a mellékletben leírt pilisszántói  pünkösdi misét Berszán atyával!
2.       A trianoni megemlékezésünket , június 4-én a Máriaremetei Templomkertben tartjuk , kezdés 16.32-kor, csatlakozunk a helyi rendezvényhez, fellépnek: Csobolya József és Ferencz Éva előadóművészek.
3.       Június 21-én a felvidéki Baranta Völgy megnyitójára megyünk , ahol volt alelnökünk Dr. szabados György lesz az egyik előadó (program mellékelve) , lehet csatlakozni!
4.       Aki a hétvégén adja le az SZJA bevallását , ne feledkezzen el az Egyesületünkről! Adószámunk: 18093054-1-41
A fentiekkel kapcsolatban további információk a honlapunkon illetve a facebookon lesznek!
 Üdvözlettel: Pálfi Zoltán , elnök, Magyar Csodaszarvas Egyesület, www.csodaszarvas.hu

Csíksomlyói kegytemplom
és a
pilisszántói Boldogasszony kápolna
közös pünkösdi miséje

A keresztényi nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyón 2013. május 18-án szombaton, 12 óra 30 perckor, a Somlyó hegy nyergében ünnepi misét mutatnak be.
A keresztaljak sora népesíti be ilyenkor a hegyoldalt, ahová erdélyi testvéreink hála imát jönnek mondani Szűzanyánkhoz megmaradásukért.
Vágyaink ellenére, a távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, hogy hazánk sorsdöntő időiben erős hittel együtt kérjük Szűzanya áldását édes hazánkra. Ezért itt a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy időben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén misét tartunk,
az idő eltolódás miatt, az itteni idő szerint 11 óra 30 perckor. A szántói misét bemutatja:
Berszán Lajos atya /papbácsi/
Gyimesfelsőlokról, testvérfalunkból

Hasonlóan a Somlyóhegyhez, az itteni keresztaljak a Pilishegy lábánál induló, és kápolnához vezető Csillagösvényen érkeznek a misére imával, énekléssel.
Ezen a misén Pünkösd Szentlelkének szabadsága köt össze erdélyi testvéreinkkel és árasztja el kegyelmével nemzetünket.
Együtt imádkozunk a Szent Korona és Szent István szellemében édes hazánk tisztább erkölcsű jövőjéért, az Istentől eltávolodott világ gyógyulásáért!
A szentmise részeként Maczkó Mária énekhangja tölti be Pilis szikláit.
Terveink szerint a két mise bevezetéseként itt a Pilis hegy oldalában kihangosítjuk Csíksomlyón elhangzó Pilisszántónak szóló üzenetét.
Így rövidül meg a 700 km. távolság testvéri ölelés közelségére.
        Bár testünket Trianon tépte szét, de lelkünket az Isten tartja még!
Így találkozik egymással Kárpát-medence két szent hegye, Hargita és Pilis, így duplázódik meg közös imáink által a két azonos lelki tartalmú keresztényi zarándokhely nemzet egyesítő akaratának ereje, és így kérünk védelmet
Égi Édesanyánktól az erkölcstelen pénzvilág hazánk elleni támadásaitól.
Ezen a misén keresztényi szeretet öleli át Kárpát-medence népeit, önti el szívünket a csíksomlyói Babba Mária, és a szántói Boldogasszony édesanyai szeretete, amely megóvja Mária országát, a szeretetre éhező,
erkölcsileg kiüresedett világ pusztító bajaitól.



Pilisszántó 2013
Pilisszántóért Egyesület
Szőnyi József Tel:
+36302685953