Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 3., kedd

18.179 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: A gyermekbántalmazás elleni fellépés össztársadalmi kérdés


Feladó:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2013. december 2. 12:40
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-12-02
Három fő célja van az új gyermekbarát törvénycsomagnak - mondta Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára parlamenti expozéjában. Az egyik annak megteremtése, hogy akik gyermekek sérelmére követnek el súlyos bűncselekményeket, azok a jövőben ne végezhessenek gyermekek nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos tevékenységet. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a KIM és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) stratégiai együttműködéséről, a nemzeti kreatívipar támogatásáról, a megyei és fővárosi kormányhivatalok nyílt napjáról, valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló törvényjavaslat benyújtásáról.
Cél, hogy Magyarország az egyik motorja legyen az európai gazdasági növekedésnek

A kormány célja, hogy Magyarország erősebb, versenyképesebb legyen, az egyik motorja legyen az európai gazdasági növekedésnek - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.

Magyarnak lenni Európában

Ma is a politika egyik központi témája az a vita, ami kétszáz évvel ezelőtt foglalkoztatta Kazinczyt, Somogyit és a Mondolat szerzőjét: hogyan tudunk magyarok lenni Európában - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Mondolat kiadásának 200. évfordulója alkalmából készült emléktábla avatóján Veszprémben, pénteken.

Stratégiai partnerré vált a KIM és az MTVA

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója kedden Budapesten.

Célunk, hogy közelebb hozzuk a közigazgatást az emberekhez

A hatékonyan működő közigazgatás az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében a legmegfelelőbb módon szolgálja - mondta Biró Marcell államtitkár az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program Jó állam partnerségi rendezvényén.

Osztrák-szlovén-magyar igazságügyi találkozó Lendván

Beatrix Karl osztrák igazságügyi miniszter, Tina Brecelj szlovén igazságügyi államtitkár, és Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár a szlovéniai Lendván találkozott pénteken.

Az elítéltek jogkövető magatartásra szoktatása az új Bv.-kódex célja

Az átfogó igazságügyi reform részeként 2015 elején léphet életbe az új büntetés-végrehajtási (bv) kódex, amelynek célja a társadalom védelme mellett a fogvatartottak nevelése, munkára, jogkövető magatartásra szoktatása, hogy szabadulásuk után a társadalom értékes tagjaivá váljanak - mondta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a törvénykönyv tartalmát ismertető parlamenti expozéjában.

A gyermekbántalmazás elleni fellépés össztársadalmi kérdés

Három fő célja van az új gyermekbarát törvénycsomagnak- mondta Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára parlamenti expozéjában. Az egyik annak megteremtése, hogy akik gyermekek sérelmére követnek el súlyos bűncselekményeket, azok a jövőben ne végezhessenek gyermekek nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos tevékenységet.

Szovjetunióba hurcoltak emléknapja

A Gulag a gonoszság és a halál szinonimája - jelentette ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján tartott megemlékezésen hétfőn Budapesten.

Kiemelt kormányzati feladat a természetjárás támogatása

Fontos és kiemelt kormányzati feladatnak nevezte a természetjárás támogatását Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton, a Magyar Természetjáró Szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón.

Kiemelt kormányzati cél a nemzeti kreatívipar támogatása

Soha nem jutott még a mostanihoz hasonló mennyiségű kormányzati forrás és figyelem a nemzeti kreatívipar támogatására - hangsúlyozta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Jó úton a közigazgatás

A szolgáltató államnak semmi más funkciója nincs, mint az, hogy az állampolgárokat az ő számukra lehető legmegfelelőbb szinten, megfelelő szakmai tudással kiszolgálja - mondta Balatoni Monika a Hivatalok Napjának szolnoki sajtótájékoztatóján.

Kiegyensúlyozott a szakmai kamarák és a kormány kapcsolata

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint kiegyensúlyozott a szakmai kamarák és a kormányzat kapcsolata. Rétvári Bence erről a Szakmaiság – felelősség – minőség című, a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége által szervezett csütörtöki budapesti konferencián beszélt újságírók előtt.

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló törvényjavaslatot

Több mint huszonhárom évvel a rendszerváltás után lehetővé válik a kommunista diktatúrával kapcsolatos múlt mélyreható feltárása és a rendszer hatalmi működésének megismerése. A Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló törvényjavaslat a pártállami múlt megismerése érdekében kiszélesíti az állambiztonsági múlt dokumentumaihoz való hozzáférési lehetőségeket is. A Bizottság létrehozásáról Magyarország Alaptörvénye rendelkezik.