Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 3., kedd

18.180 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium: A határon túli magyarság megmaradása a közösség erején múlik

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium 
Dátum: 2013. december 2. 15:08
Tárgy: Az EMMI 48. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 48. heti hírlevele 2013-12-02
A kormány folytatja a szociális földprogramot

Az idén 151 település 250 millió forintot nyert szociális földprogramra, és háromszáz hektáron biztosítottak gazdálkodási lehetőséget a rászorulóknak. A kormány folytatja a programot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap a Nógrád megyei Sóshartyánban tartott sajtótájékoztatón.

A határon túli magyarság megmaradása a közösség erején múlik

A határon túli magyar közösségek megmaradása azon áll vagy bukik, hogy az individualista teljesítmény elérése vagy az összetartozás érzése lesz-e az erősebb – jelentette ki Hoffman Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztérium köznevelésért felelős államtitkára a Kárpát-medencei irodalom és történelem szakos tanárok konferenciájának megnyitóján.

Százezer közfoglalkoztatott járhat iskolába télen

Százezer ember járhat iskolába a közfoglalkoztatási programban résztvevők közül négy hónapig a téli időszakban, miközben megkapják a 49 ezer forintos juttatást - jelentette be az emberierőforrások minisztere a Jezsuita Roma Szakkollégium szimpóziumán pénteken Budapesten.

A tudás érték

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár előadást tartott Hódmezővásárhelyen, a Németh László Gimnáziumban "A tudás érték" címmel.

Az év legjobb sportolóit díjazták

Az idei év legsikeresebb egyetemi sportolóit részesítették elismerésben csütörtökön, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) díjátadó gáláján. Az eseményen beszédet mondott és díjakat is átadott Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

Újabb ösztöndíj a rezidenseknek

Újra meghirdetik az eddig igénybe vehető rezidensösztöndíjakat és új elemként a sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjei pályázhatnak a Gábor Aurél-ösztöndíjra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Balog Zoltán Fraknói Vilmos-díjakat adott át

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon átadta a Fraknói Vilmos-díjakat Budapesten. Az egykori címzetes püspökről, történetíróról elnevezett díjat halálának évfordulója alkalmából a magyar vallási élet megújulásának és a teológiai oktatás fejlődésének előmozdításáért, illetve kiemelkedő teológiai, filozófiai vagy egyháztörténelmi munkásságért kaphatják az elismerésben részesülők.

A kamaráknak komoly szerepük van a Kormány egészségpolitikai eredményeiben

A krízis, így a kezelése is mindig különbözik, csupán egyvalami marad változatlan: a hozzáállásunk. A közösség szolgálata és a betegek gyógyítása nem „nagy szavak”, hanem a cselekvő, elkötelezett polgárok alkotó megnyilvánulásai. Meggyőződésem, ahogy eddig, továbbra is ennek szellemében kell közösen munkálkodnunk a most már újra teljes fegyverzetben dolgozó kamarákkal – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének rendezvényén csütörtökön az Országház Felsőházi Termében.

Több mint három százalékkal nőhet a nyugdíjak vásárlóértéke

Az év eleji nyugdíjemelésnek és az alacsony inflációnak köszönhetően a nyugdíjak vásárlóértéke éves szinten 3,2-3,4 százalékkal nőhet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Civil Szakmai Információs Nap a debreceni civil szervezetek támogatásának érdekében

A Debrecen városában működő civil szervezetek Civil Fórumán tartott előadást Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkára „Az Új Civil törvény – tapasztalatok” címmel, amelyet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Civil Információs Centrum szervezett.

Kalocsai intézmény az év levéltára

A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár lett idén az Év Levéltára kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseképpen. Az díjat Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára adta át a Magyar Nemzeti Levéltárban 2013. november 27-én.