Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 2., péntek

21.294 - KONCEPCIÓS ELJÁRÁS? BUDAHÁZYÉK ELLEN? MIÉRT? – MORVAI KRISZTINA NYÍLT LEVELE BUDAHÁZY GYÖRGYHÖZ (+ VIDEÓ)

Morvai Krisztina

KONCEPCIÓS ELJÁRÁS? BUDAHÁZYÉK ELLEN? MIÉRT? – MORVAI KRISZTINA NYÍLT LEVELE BUDAHÁZY GYÖRGYHÖZ (+ VIDEÓ)


Kedves Gyuri!
Az index.hu portál néhány órával a megdöbbentő ítélet után rövid videofelvételt tett közzé, amelyen újságírójukat – a tárgyalásról távozva –  megkérdezted: "Zsidó vagy?" Az anyagnak azt a címet adták: „Kis zsidózás után hazasétált a törvényszékről Budaházy György". Mint helyreigazító közleményedből kiderült, az érintett riporter a tárgyalóteremben minden lehetőséget kihasználva, „informatíve" eléd tárta és tartotta a karján lévő héber nyelvű tetoválást. Ezt követte a Te kérdésed. 
Az ország jelentős részét megdöbbentette a veletek szembeni sokkoló ítélet. A józan gondolkodásra képes, értelmes és némi jogérzékkel rendelkező emberek többsége – az ezer sebből vérző bírói indokolás ismeretében – szembesült annak reális lehetőségével, hogy koncepciós eljárás zajlott (zajlik) ellenetek és az igazán értelmesek azt is átlátják, hogy ha ez így van, akkor ez velük vagy hozzátartozójukkal is bármikor előfordulhat, amennyiben az erősen koncentrált hatalom politikai, vagy gazdasági érdekeit valamilyen formában keresztezik. Elemi érdekek fűződnek tehát ahhoz, hogy Téged, vádlott társaidat s támogatóitokat hiteltelenítsék, lejárassák, a veletek kapcsolatban a legkülönbözőbb körökben megjelenő együttérzést megsemmisítsék. Fel kell készülni tehát arra, hogy mind veled, mind a többi érintettel és támogatóval szemben mostantól rendszeresek lesznek az „Index ügyhöz" hasonló durva és aljas provokációk, manipulatív csapdák. Ennek tudatában mindannyiunknak bölcsnek, előre látónak és minden helyzetben higgadtnak kell lennünk.
Az „ellenoldal" stratégiai célja annak bizonyítása, hogy a nemzeti érzelmű, valódi rendszerváltást akaró személyek és erők „veszedelmesek". Ezért kell belőled, belőletek terroristákat faragni, az embereket veletek rémisztgetni. S most, hogy porszem esett a gépezetbe, mert az ítéletet követően egyre többeknek kinyílik a szeme s elkezdenek gondolkodni, a cél az, hogy erkölcsileg, emberileg megsemmisítsenek Téged, benneteket s bennünket (támogatóitokat), illetve az ítélet abszurditását egyéb okból kifogásolókat a nyilvánosság előtt. Látod, hogy mit művel az „ellenoldali" sajtó Schiffer Andrással pusztán azért, mert feltette a minden józan gondolkodású ember számára logikus kérdést: „Ha Budaházynak 13 év, mennyi jár a szemkilövetőknek?".
 A másodfokú ítéletig hátralévő időben komoly feladatok várnak ránk, személyesen rám is. Alapos munkával pótolni kell a „rendszerváltás" óta elmaradt feladatot: szakszerűen és érthetően fel kell tárni mi a különbség a jogállamiság és az önkény, a hatalommegosztás (hatalmi ágak elválsztása) és az ellenőrizetlen hatalomkoncentráció, a demokrácia és a diktatúra között. Hasonlóképpen s ezekkel szoros összefüggésben:  mi a különbség az alkotmányos feladatát betöltő, a hatalmat ellenőrző, független bíráskodás és a végrehajtó hatalommal "összeérő", hivatalnoki szemléletű bíráskodás között. Az ellenetek folyó büntetőeljárás e vonatkozásban „állatorvosi ló", amin mindez illusztrálható, bemutatható. Jogászként és az „európai értékeket" zászlajára tűző Európai Unió „kötelékében", választott képviselőként tevékenykedő magyar emberként, én az elkövetkező időkben ezt szeretném tenni, azaz ügyeteken keresztül szeretném ezeket az összefüggéseket bemutatni és érthetővé tenni.  Ehhez a gondolataim és az erőm gyűjtésére, rövid elvonulásra van most szükségem. Ennélfogva sajnos nem tudok részt venni az eljárás és az ítélet ellen tiltakozó első tüntetésen, ami tudomásom szerint ezen a hétvégén lesz. Bízom benne, hogy az emberek megfélemlítettsége ellenére sokan elmennek majd, megértéseteket kérem, amiért én nem leszek közöttük.
Mostantól folyamatosan teszek közzé sajtóközleményeket a „Budaházy ügy/ Hunnia ügy" egyes aspektusairól, azzal a céllal, hogy a fontos alkotmányos, emberi jogi, büntetőjogi összefüggések megértését segítsem. Elsőként „újratöltve" adom közre azt a rövid dokumentumfilmet, amit pár éve készítettünk a Te közéleti, politikai tevékenységedről, egyebek mellett a szavazatok újraszámlálását követelő hídblokádodról, a Szabadság téri szovjet emlékmű „megrongálásáról", az EU csatlakozás elleni valamint a földrablások elleni tiltakozásodról. A videót kísérő sajtóközlemény címe: „Koncepciós eljárás? Budaháziek ellen? Miért?" Bízom benne, hogy a filmet megtekintve sokan megtalálják s megértik a választ. Folytatás következik!
Isten áldjon, szeretettel gondolok Rád, Rátok,
Morvai Krisztina
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)