Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 6., kedd

21.314 - Októberfest Budapest > 2016. szeptember 29 - október 02, csütörtök - vasárnap



1



Ilyen az igazi bajor hangulat – Az Oktoberfest negyedjére látogat Budapestre

Háromszáz féle sörrel, három sátorral, több, mint harminc fellépővel, köztük hat bajor zenekarral érkezik az idei Oktoberfest Budapest az Ötvenhatosok terére. A világ legnagyobb sörfesztiváljának budapesti megjelenése nem egyedi, már negyedik alkalommal telik meg bajor ruhás emberekkel a belváros. A szervezők célja, hogy minél jobban átadják a bajor hangulatot: a Paulaner Nagysátor többek között az eredeti Oktoberfest díszleteit viseli majd és jópár sörcsap mögött sramli ruhás lányokat találunk majd.
3a-min
A négy napos fesztiválon szeptember 29 és október 2 között nem csak az igazi bajor söröket kóstolhatjuk, de igazi bulit is kapunk. A szervezők vállaltan 'magyarították' picit a bajor fesztivált, a 6 bajor zenekaron kívül magyar és nemzetközi sztárok is fellépnek. A legnagyobb név a fellépőknél Mr. President, aki továbbra sem fáradt el, szórja a jobbnál jobb bulikat világszerte. Mr. President nagykoncertet ad, így 90 percen át élvezhetjük 'Coco Jambo' vagy az 'I give you my heart' valóban örökzöld slágereit. A magyar sztárok közül Nagy Feró lép fel a Beatricével, és többek között Kasza Tibi, Charlie, Tóth Gabi, Caramel, Zoltán Erika is koncertet ad majd.
 
Zene lesz?
Naná! A nagyobb fellépőknek a Paulaner Oktoberfest Nagysátor ad otthont, a sátor díszeit az eredeti Paulaner Oktoberfest Tent ihlette elemekkel díszitik majd. A legnagyobb koncerteken kívül itt lesz a legtöbb Paulaner sörcsap is, ezt a tradicionális bajor sört pedig nem szabad kihagynod, ha még nem kóstoltad, tanácsoljuk kezdj azzal!
3b-min
A Hacker Pschorr Nagysátorban kapnak helyet a bajor zenekarok koncertjei, itt egész nap sramli zenét játszanak majd a zenekarok. Az info pultnál a bejárat előtt különböző bajor kiegészítőket, pl. szemüveget, süveget várásolhatunk, így könnyen beolvadhat az egyszeri érkező is a szenzációs hangulatba. Tavaly ebben a sátorban volt a legnagyobb buli már a késői órákban, kár lenne kihagyni!
A Retro Partysátor sem okoz meglepetést, itt a rezidens, DJ Kori pörgeti a legnépszerűbb retro slágereket és ugyanitt vasárnap "Dallamokon át" koncertet hallhatunk Sihell Ferry-vel és vendégeivel.
Milyen sörök lesznek?
Nem véletlen, hogy az Oktoberfest Budapest az ország legnagyobb gasztrofesztiválja, nem csak az Ötvenhatosok tere hatalmas területe miatt, de a több, mint 300 sör miatt is amit a helyszínen kóstolhatunk.
Elsőként mindenképp az autentikus müncheni ízeket ajánljuk. A rendezvény különlegessége, hogy a müncheni Oktoberfesten is résztvevő sörgyárak, mint a Paulaner és a Hacker Pschorr saját, külön az alkalomra gyártott, magasabb alkohotartalmú, ízükben is gazdagabb sörükkel jelennek meg.
Mindezen túl több, mint 30 hazai főzde is jelen lesz a rendezvényen, akiket , mint ahogy tavaly is a lampionokkal díszített kézműves sörudvarban találhatunk meg mintegy 150 fajta sörrel, és külön erre az alkalomra is készülnek különleges nedűikkel, úgy mint a Gyertyános, a Legenda, a Fóti vagy a Bors sörfőzde.
A magyar kézműves sörökön túl az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon erős lesz a nemzetközi mezőny is. Természetesen a cseh, a német, az angol, de természetesen jelen lesznek kedvenc távol keleti söreink is, az Asahi, a Chang, a Kobra és a Tiger is, de hogy végképp ne maradjunk szomjasak, idén kiváló sörkoktéllal is készülnek a vendéglátók, melyeket a Retro Partysátorban kóstolhattok meg.
Akik nem szeretnék a sört, vagy szeretnék még tovább növelni az élvezeti értéket és a hatásfokot, elmerülhetnek a kiváló hazai pálinkaházak (Panyolai, Tokaj Spirit és még sorolhatnánk…) és a neves hazai borházak kínálatában is.
Mit lehet enni?
Egyenesen a bejárat előtt, az Oktoberfest információs pultjánál találod a frissen sült bajor perecet, a bajor sörben sült csülköt, vagy grillcsirkét. Egyébként a perecet ugyanaz a gyártó készíti, mint Münchenben, a szervezők ezt is komolyan veszik.
Lesz a Food truck teraszon eredeti BBQ, a kedvenc tépett húsos szenvicseink, orosz és ázsiai konyha és a könnyű ízek szerelmeseit sem hagyjuk cserben, hiszen finom friss salátákkal és gyümölcsökkel is enyhíthetjük a bűntudatunkat. Mind emellett fontosnak tartották a hazai ízeket is felvonultatni, így lesz szögedi hallé, gulyásleves és ránott hal is.
Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a 'Budapesti Utca', fővárosunk kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A 'Világkonyhában' nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is.
És ha már jól laktunk:
Akkor irány a vidámpark! Igen, ahogy kint is kötelező, idehaza sem hagyhatták kiEurópa egyik legszebb óriáskerekét, az XXL-t, a dodzsemet, vagy a dobálós játékokat sem. Ezek már a 19. század óta szerves elemei a világ legnagyobb sörfesztiváljának.
3e-min
Az Oktoberfest Budapest idei vendége Afrika, ezért a nagy koncerteken és a sramli zenén kívül, az Africa Club támogatásával afrikai ételekkel és italokkal, afrikai táncprodukciókkal és Mr. President (Coco Jambo), 90 perces nagykoncertjével várjuk a nagyérdeműt.
Hogy jutok ki?
Kevés nagyobb fesztiválra lehet ilyen könnyen kijutni. Az idei helyszín ismét az Ötvenhatosok tere lesz, közvetlenül a Hősök tere mellett. Ezt földalattival a legegyszerűbb megközelíteni, de a fesztivál előtt tesz le a 75-ös és a 79-es troli is.
terkep
Oké, de mennyibe kerül ez?
A fesztiválra belépőt vagy bérletet kell váltani, ezek ára 1990 Ft-tól indul és itt tudod megvásárolni. A napijegy 1990 Ft, de a bérlet fura módon csak 2490 Ft, így jelenleg az a legjobb vétel. Az eredeti Oktoberfest ugyan ingyenes, de ott 3000 Ft-nál indul egy korsó sör. Itthon a szervezők inkább egy megfizethetőbb étel-ital kínálat mellett döntöttek és nagy sztárokat is kifizetnek, így már évek óta kisebb belépődíjat szednek.
A belépőn kívül az árképzést rendkívül vegyesnek találtuk. Ihatunk sört már 350 Ft-ért de akár 1190 Ft-ért is. Az ételre ugyanez igaz. Finom és olcsó kaját is találni majd a fesztiválon, de az igazán finom falatokért bizony zsebbe kell nyúlni. Aki helyi abc árakkal számol, az csalódni fog.
Ettől függetlenül ár-érték arányban nagyszerű szórakozásnak ígérkezik az Oktoberfest Budapest pároknak, társaságoknak és családoknak is egyaránt.
További információt az Oktoberfest Budapest honlapján találtok.