Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 3., szombat

21.297 - Budaházy György: Válasz Eva Maria Barki asszonynak a Budaházy és társai ügy ítéletével kapcsolatos körlevelére


Feladó: Budaházy György
Dátum: 2016. szeptember 3. 14:33
Tárgy: Válasz Eva Maria Barki asszonynak a Budaházy és társai ügy ítéletével kapcsolatos körlevelére
Címzett: barki@lawvie.at
Másolatot kap: jozsef@kutasi.eu


Kedves Eva Maria Barki !

Tisztelem, becsülöm Önt a munkásságáért, a magyar nemzetért tett erőfeszítéseiért.
De kérem, kicsit szélesebb összefüggéseiben vizsgálja a mi ügyünket és az ellenünk hozott ítélettel teremtett helyzetet.

Sajnos a magyar jogi eljárási rendszer működéséről saját bőrömre menő eljárások sokaságán át van már elég alapos tapasztalatom, és ez alapján magabiztosan jelenthetem ki Önnek, hogy ezt se igazságszolgáltatásnak, se jogszolgáltatásnak nem lehet hívni. A legnagyobb baja az, hogy teljesen kiszámíthatatlan, és ez egyébként arról is ad némi támpontot, hogy vajon mennyire független, és kitől független és kitől nem.

Én megértem, hogy Ön nagy jelentőséget tulajdonít a jelenlegi geopolitikai helyzetben a status quo kérdésének. Magam is fontosnak érzem, hogy most erős nemzeti összekapaszkodást mutassunk a fenyegető veszedelemmel szemben, ami ránk szakadhat az ostoba liberális nyugat-európai politika miatt.
De kérem, ne várja már el a jóérzésű magyar emberektől, hogy az egészséges igazságérzetüket nyomják el a pillanatnyilag vélt közép-európai geo-stratégiai érdekek kedvéért.
Inkább fogalmazzon meg elvárást azok felé, akik felelősek abban, hogy ilyen helyzetet teremtettek.

Tudom én is, hogy az igazi felforgatók örülnek most ennek az ítéletnek a legjobban. De akkor mutasson inkább Ön is rá, hogy pont ezeket kellene már százmillió bűnük miatt végre kivonni a forgalomból, és nem azokat, akik leginkább szemben állnak velük. És így az igazságosság érvényesülésével rendkívül megnőhetne a stabilitás biztonsága is.

Az Ön által említett ausztriai ügy kapcsán meg csak annyit, hogyha az a 20 évet kapott személy a jelenlegi politikai helyzetben az Iszlám Állam kötelékébe harcolni közvetített ki embereket Szíriába, akkor megérdemli a 20 évet, de ha mondjuk pl. az Iszlám Állammal szemben harcoló kurdokhoz közvetített volna, akkor dicséret járna neki. Mert nemzetpolitikai szempontból kell vizsgálni az ilyen dolgokat.

Tisztelettel:

Budaházy György
(nem jogerős) politikai elítélt---------- Továbbított levél ----------
Feladó: 1946 kutasi <kutasi1956@gmail.com>
Dátum: 2016. szeptember 3. 0:01
Tárgy: Budaházy Györgyöt megilleti minden leghatározottabb védekezés – de vitában, a bíróságon és nem az utcán.!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Magyar Barátaim !

Nagy meglepetéssel értesültem arról, hogy holnap a Markó utcában  tüntetés lesz  Budaházy György  büntető ítélete ellen.
Megértem, hogy   sokkot okozott a szigorú ítélet és a magas büntetés. Megértem, hogy az ítélet heves érzelmeket váltott ki, főleg azokban, akik a 2002 utáni súlyos jogsértéseket megtapasztalták  és Budaházy személyében egy a  jogtalanság elleni harcost látják.

Mégis, akkor is ha hibázott a bíróság,  helytelen az ítélete  ellen az utcán tüntetni. A bíróság  függetlensége minden jogrendszernek a legfontosabb pillére,  amelyet sem az állam részéről  sem az utcáról nem szabad befolyásolni.

A terrorcselekmény az egyik legsúlyosabb bűncselekmény és manapság a legnagyobb veszély.  A nemzetközi jog alapján csak akkor jogos a terrorcselekmény, ha ez az önrendelkezés elérését szolgálja. Tehát a konkrét esetben a  vád és a büntetőeljárás  molotov-koktélos és más merényletek miatt jogos.

Más kérdés, hogy hibázott-e a bíróság, mert a tényállásokat  nem helyesen állapította meg vagy jogilag tévedett.  Arra a fellebbezési fok választ fog adni. A Kúria nem is egyszer – Budaházy ügyében is – bebizonyította, hogy Magyarországon a bíráskodás működik és sok tekintetben jobban működik, mint nagyon sok más európai  országban. Meg kell várni a fellebbezési határozatot.

Szervezett, erőszakos akcióktól mindenhol félnek.  Emlékeztetnék arra, hogy az elmúlt napokban Ausztriában egy férfit, aki Szíriába közvetített embereket és személyesen nem csinált semmit sem,   terrorcselekmény miatt 20 évre ítéltek el. Vagy a híres Schimanek ügye Ausztriában, aki 15 éves börtönbüntetést kapott, mert katonai gyakorlatokat rendezett  barátaival – fegyverek nélkül. Egyik esetben sem történt semmiféle személyi sérülés vagy vagyoni kár.

De nagyon aggódok, mert az  ilyen érzelmeken alapuló tüntetéseket fel lehet használni más célokra is és  vannak olyanok, akik  már évek óta kísérletet tettek és csak a lehetőségre várnak  hogy tüntetésekkel és zavargásokkal Magyarországon is a  régóta szándékozott  destabilizációt  tudják kezdeményezni és egy a geopolitikai céljaiknak  megfelelő engedelmeskedő, alázatos kormányt  beiktatni.

Most nem szabad játszani a tűzzel. Budaházy Györgyöt megilleti minden leghatározottabb  védekezés – de vitában, a bíróságon és nem az utcán.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Eva Maria Barki  

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Dr. Eva Maria Barki
Rechtsanwalt
Landhausgasse 4
A-1010 Wien, Austria

Tel.       0043-1-535 39 80
             0043-1-535 06 78
Fax        0043-1-533 88 48
e-mail:  barki@lawvie.at