Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 3., szombat

21.299 - Nem vagyunk terroristák! címmel több százan demonstráltak.....

NT, KaG, 2016. szeptember 3., szombat 13:07, frissítve: szombat 15:37 
Nem vagyunk terroristák! címmel több százan demonstráltak a terrorizmusért elítélt Budaházy György mellett a Legfőbb Ügyészség épülete előtt. A szimpátiatüntetést a Jobbik alelnöke, Toroczkai László hirdette meg.

Budaházy Györgyöt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, mert a vád szerint az általa alapított Magyarok Nyilai nevű szervezettel 2007 és 2009 között több támadást hajtottak végre balliberális politikusok ellen.

„Ez a 17 hazafi nem a gyomráért, nem a pénztárcájáért került itt a vádlottak padjára. Mindegy, hogy mivel vádolják őket, a fontos az, hogy ők a népünkért, a magyar nemzetért, ezért a közösségért és a közösségért tett tetteikért kerültek oda a vádlottak padjára" – mondta Toroczkai László.

Több százak tüntettek Budaházy György mellett

Körülbelül hatszázan mentek el az ügyészség elé meghirdetett demonstrációra – mondta el a Hír TV tudósítója a helyszínről 12 óra után. A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, beavatkozásra nem volt szükség. A szervezők egyébként fel is hívták erre a figyelmet, hogy rendbontásra ne kerüljön sor.

"Nem vagyunk terroristák!" – százak az Legfőbb Ügyészség előtt – élő kapcsolás 12 órakor

A tüntetésen Toroczkai László, Patrubány Miklós, Gaudi-Nagy Tamás és Hegedűs Lóránt is a felszólaltak.

Budaházy György testvére megköszönte, hogy ennyien eljöttek, rövid beszédében azt mondta, hogy olyan idő jön ma Európára, amelyben szükség lesz Budaházyra és támogatóira.

Hegedűs Lóránt, a Hazatérés templomának lelkésze pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy politikai tartalmú döntést hoztak, és éppen 2006 ősze mutatott rá arra, hogy nem történt valódi rendszerváltás, szerinte Budaházy esetében nincs egyértelmű bizonyíték, és tiltakozni kell: nem a másodfokú bíróságnak kell enyhítenie, hanem a hatalomnak.