Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. július 3., csütörtök

1.009 - NESZ Zászlóbontás!-Képes tudósítás!



---------- Forwarded message ----------
From: Péteri Attila Árpád <pa01@interware.hu>
Date: 2008/7/2
Subject: NESZ Zászlóbontás!-Képes tudósítás!
To:


                          Tudósítás a Nemzeti Erők Szövetsége Zászlóbontásáról

Június 28.-án, 16 órai kezdettel megtartotta Zászlóbontó ünnepségét,  a Nemzeti Erők Szövetsége.

Ünnepélyes esküt tett az új válaszási párt vezetősége a Szent Korona hiteles másolata előtt, melyet a Szent Korona Lovagrend őriz. Emellett fohász, versek, dalok, beszédek is emelték az ünnepség fényét.  Ezt követően a Rebellis rock-zenekar gondoskodott a jó hangulatról. A színpad mentén a nemzeti zászlókat tartók között ott volt: Nagy László – akinek bal szeme világát rendőr lövedék oltotta ki –, a Magyar Országos Véderő önkéntesei, Göbl György – Civilek a Nemzetért Mozgalom Soproni közössége-,  Csukás Irén - a NESZ tagja, és még sok önkéntes és lelkes civil is. Az ünnepség nem sokkal 18-óra után rendben végetért.
 

A korábban beharangozott helyszíntől mintegy 200 méterrel távolabb, a Karácsony Benő parkban került sor a rendezvény lebonyolításra, mivel a NESZ úgy döntött, hogy a tervezett programot mindenképpen megtartja. A helyszínváltás oka az volt, hogy a tervezett területet néhány nappal korábban tűzkár érte.

A Zászlóbontás a Szózat hangjával kezdődött Éliás Tibor operaénekes közreműködésével.

Ez alatt a Szent Korona Lovagrend lovagjai méltóságteljesen elhelyezték a koronát és az ország jelképeket a színpadon.

Éliás Tibor néhány dalát követően Dr. Bakos Batu a Szent Korona Lovagrend lovagja bevezetőként részletezte, hogy pontosan mit jelent az eskű négy pontja, milyen kötelezettségeket, és jogokat ró az eskütevőkre.

A NESZ vezetősége, (akik az általuk képviselt csatlakozó szervezetek és maguk nevében vállalták a feladatot) a színpad elé vonult. Egymást kézenfogva szívüket megtisztítva esküdtek fel a Szent Korona előtt Dr. Bakos Batu értő vezetésével. A rendezvény résztvevői mély csenben hallgatták őket. 

Morvai Krisztina a párt jelmondatával: „A SZÍV GYŐZNI FOG!" kezdte beszédét, melyben bíztató szavaival segítette a pártot és a jelenlévőket arra, hogy olvassanak a szivükben, hogy véhez vigyék küldetésüket a Nemzet szolgálatára. Beszélt arról, hogy mégha próbálják is elhitetni velük, senki sem felesleges, senki sem selejt, mindenkiben ott rejtezik a talentum egy-egy feladatra. S hogy ennek kibontakoztatásában, megvalósításában segítenie kell egymást minden embernek. Mindenki értékes, mindeki hozzá tud járulni képességei szerint ahhoz, hogy a Nemzet ismét méltó helyére emelkedhessen. Morvai Krisztina a tőle megszokott derüvel és kérlelhetetlenségével az emberek eszéhez és szívéhez egyaránt szólt. Kiemelve azt, hogy hiába a tudás, és hozzáértés, ha a szívünk hiányzik hozzá, a tettek mit sem érnek, célba nem érhetnek.

 

Morvai Kritsztina beszédét, további versek, és dalok követték. Sinkovits-Vitay András lelkesítő dalokat adott elő, dobkísérettel és azt a versét is, amely miatt többször letiltották már a színdapról. Ő is szólt arról a félrevezető, agymosó technikáról, mely a „MERJÜNK KICSIK LENNI" nevében megpróbálja teljesen elvenni az egyszerű emberek önbizalmát.  

 Vitéz Gálfalvy Gallik Béla elmondta, miért fontos az összefogás, hogy minden magyarra szükség van a győzelemhez, hogy jobbá tegyük a Haza sorsát. Beszélt arról is, hogy az eddigi elégetlenségnek hangot adó tüntetések, harcba torkolltak, (pl 2006 október 23.), de ez nem hozta meg a kívánt eredményt, ezért a regnáló hatalom eszközét használval kell a harcot felvenni, azaz békés eszközként, pártként színre lépve kell szembeszállni a jelenlegi rendszerrel. Olyan pártként amely igazi alternatívát jelent. Mely valóban a Magyar Nemzet, érdekeit képviseli, megszüntetve a gazdasági kifosztást, és létbiztonságot adva visszaemeli a magyarságot méltó helyére.

Lovag Rajkay Zsolt az NKT képviseletében szólt néhány szót az összegyűltekhez, végezetül pedig Volentics Vera szavallta el Balogh Béla versét. 

Ezt követően lépett színpadra a Rebellis rock-zenekar.

 

                                                           Audie Rácz Era

 

A csatolmányban helyszíni fotókat is küldünk az eseményről. - A fotókat készítette: Bencze Pál

 

Tisztelettel, és üdvözlettel:

Fort András, ügyvivő

Tel: 06.20.561.6468

NESZ Sajtószóvivő; - Rácz Era
Tel: 06.20.396.0882.


----------------------------------