Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. július 21., hétfő

1.019 - A Nemzeti Erők szövetségének sajtótájékoztatója rendhagyó módon kezdődöt. A 2008. június 28-i Zászlóbontó ünepség bejelentése kapcsán az alábbi tájékoztatást adták!

http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/index.php?q=news_view&news_id=5030

Tudósítás a NESZ sajtótájékotatójáról

 

A Nemzeti Erők szövetségének sajtótájékoztatója rendhagyó módon kezdődöt. A június 28-i Zászlóbontó ünepség bejelentése kapcsán az alábbi tájékoztatást adták:

Mint esetleg Önök közült többen is értesültek már róla, 2008. június 23-án hajnalban kigyulladt az a "Novák Piac", amely helyet adott volna a Nemzeti Erők Szövetsége zászlóbontó nagygyűlésének. Az egyeztetések már hetekkel ezelőtt megkezdődtek. A tulajdonos, és az üzemeltető részéről nagyfokú nyitottság és segítőkészségvolt tapasztalható.
Aki ismeri Novák Tamást és az ő nemzeti elkötelezettségét, annak nem jelent újdonságot a Nemzeti Kávéház megnyitását követően, hogy a piaca mellettiparkolót Nemzeti Kulturális Udvar céljára felajánlotta a nemzeti oldalszámára.

A zászlóbontó nagygyűlést propagáló környékbeli plakátozás a tűzet megelőző délután volt, és lám hajnalra tűz keletkezett azon a piacon, ahol az elmúlt tizennyolc évben nem volt. A kár előzetes becslések szerint több tízmillió forint (ez akár sokkal több is lehet, még nincsenek végleges adatok a szerk.)

A tüzet követő két nap még úgy volt, hogy megtarthatjuk a gyűlésünket, de mára úgy alakult a tűzoltói szakvélemény és egyéb okokból kifolyólag, hogy a további károk megelőzése miatt Novák Tamás kénytelen volt elállni eredeti szándékától, és még a 28-i rendezvényünket is visszamondta.

Megértjük Novák Tamás döntését, hisz nem csak saját maga, de a piac árusai iránt is felelőséggel tartozik. Ez nem félelem, hanem felelősség.

Mi, most már mondhatom, hogy a Nemzeti Erők Szövetségének elnöksége NEM FÉL!

Zászlóbontó nagygyűlésünket megtartjuk az eredeti helyszíntől kétszáz méterre a Karácsony Benő parkban. A rendőrségi bejelentést időben megtettük.

Ezt követően bemutatták a 3 fős elnökséget és a 6 tagú ügyvivői testületet.

Elsőként Fort András (a Szabad Riport internetes magazin szerkesztője) beszélt a NESZ életrehívásának szükségességéről. Többek közt elmondta, ahogy a közvélemény kutatások is alátámasztják, az országban szükségét érzik az emberek egy "harmadik erő" megjelenésének a politikai életben.


Mivel a jelenlegi két meghatározó párt sokak számára nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért itt egy űr keletkezett, melyet a szándékai szerint a NESZ kíván betölteni. Ez okból, bár nem ért egyet a pártokráciával, a jelen jogi helyzet teremtette politikai kényszer miatt mégis pártként kíván színre lépni. Így megszólítava mindazokat akik számára nem kínál választási alternatívát a jeleneg porondon lévő pártok egyike sem.Továbbá elmondta, hogy a NESZ-t létrehozók is úgy látják ez az utolsó esély!

Felsorolta a Nemzeti Erők Szövetségét létrehozó szervezeteket és a civilszerveződéseket.

Fort Andrást követte Takács András (SZMM és MOP) elnöke, aki ismertette a a párt Politikai Alapvetései-t, azt a Nemzeti Minimumot, amit a társult szervezetek közösen elfogadtak, és magukénak vallanak. S melynek lefogadása alapfeltétel bármely további csatlakozni szándékozó, szervezet, vagy magán személy részéről. Ezt az alábbi 7 pontban fogalmazta meg:

1. A magyar államiság alkotmányos jogfolytonosságának helyreállítását, ami magában foglalja a Szent Korona méltóságának visszaállítását, intézményesülését, alapértékeinek érvényesülését - alkotmányozó nemzetgyűlés, vagy népszavazás útján. Váljék alkotmányos joggá a magyar felmenők leszármazottainak visszahonosítása

2. Alkotmányos jogállamot! Új Alaptörvényt, amely a magyar történelmi alkotmányosság szellemének és igazságainak (az evidenciáinak) és a mai kornak megfelelően szabályozza az állam működését, garantálja az állampolgárok demokratikus jogait, a kétkamarás országgyűlést, a képviselők visszahívhatóságát a kirekesztésektől mentes választási törvény által. Kicsi, de erős államot, amely alkalmas a feladatok végrehajtására a számonkérhetőség biztosításával. A politikai, gazdasági bűnök és bűntettek ne legyenek titkosíthatók. Határozott fellépést az élet- és vagyonellenes bűncselekményekkel szemben. A közéleti szereplők erkölcsi és anyagi elszámoltatását a mentelmi jogra való tekintet nélkül.

3. Független magyar közpénzrendszert, előny-adást a nemzeti gazdaságnak, kereskedelemnek, a pénzkibocsátás jogának visszavételét, az adósságcsapda felszámolását, az adók és a járulékok jelentős csökkentését, lépcsőzetesen növekvő fényűzési-fogyasztási és vagyonadó bevezetését. Állami KÖZ-HITEL-BANK-rendszer kiépítését, kamatmentes hiteleket az értékteremtő vállalkozásoknak, a gazdáknak!

4. Nemzeti, hazafias gazdaságpolitikát, a magyar feldolgozóipar és kereskedelem védelmét, a külföldi befektetők adómentességének és egyéb kedvezményeinek eltörlését, a hazai törpe-, kis és közepes vállalatok „helyzetbehozó", megkülönböztetett támogatását, a magyar gazda jogi és anyagi helyzetének és tiszteletének helyreállítását. Az ország létalapját biztosító létfontosságú egységek -- természeti kincseink, a termőföld, a bányakincsek, a közmű- és közszolgáltatások -- megtartását, visszaszerzését, és a nemzet javát szolgáló hasznosítását.

5. Az ország önvédelmét, biztonságát szolgáló honvédség újjászervezését, önkéntes nemzetőrség létrehozását. Nemzeti elkötelezettségű és szervezetileg szétválasztott bűnmegelőző és bűnüldöző szervezeteket. Magyar érdekekre épülő külpolitikát; a nemzeti önrendelkezés elvének érvényre juttatását; nemzeti érdekeinket védő titkosszolgálatok megszervezését. A nemzetközi szerződések felülvizsgálatát: az országra nézve előnytelen szerződések felmondását.

6. Nemzetmegtartó és gyarapító népesség- és társadalompolitikát, az értékteremtők megerősítését, az elszegényedett néprétegek felzárkóztatását. Munkaképeseknek segély helyett megfizetett munkát. Teljes életre szóló létbiztonságot, a teljes foglalkoztatottság megvalósítását, és a társadalmi szolidaritás elvén működő, alanyi jogon járó egészség- és nyugdíjbiztosítást!

7. Értékvédő és -teremtő kultúrpolitikát, nemzeti elkötelezettségű sajtót, oktatást, művészetet! A hagyományos értékőrző magyar iskolarendszert, az iskolák megőrzését. Ingyenes iskolai oktatást az első diplomáig -- minden magyar állampolgárnak. Hazafias nevelést és környezetvédelmi oktatást az iskolákban; környezetünk életterünkként megóvását utódaink számára.

Majd vitéz Gálfalfalvy Gallik Béla emelkedett szólásra. Ő záró témaként a Szent Korona tanról beszélt, melyen a párt alapvetései nyugszanak.

A sajtótájékoztatón végül válaszoltak a vezetés tagja a felvetődött kérdésekre, melynek kapcsán párbeszéd alakult ki a jelenlévők között. Többek közt Bóna Mária Ilona, társelnők válaszolva a Népszava tudósítójának kérdésére, elmondta, hogy paradigma váltásra - szemlélet vátásra - van szükség.

Végül a sajtószóvivő megköszönve mindeki megjelenését így köszönt el: Isten Áldja Magyarországot!

Audie Rácz Era