Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 7., csütörtök

4.229 - Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul

Von: Orbán Éva
Gesendet: Donnerstag, 7. Januar 2010 16:26
An: Kutasi József

Betreff: Pörzse Sándor

 

Pörzse Sándor a Jobbik képviselőjelöltjeként indul

 

Január 7-én a Nemzeti Kávézóban sajtótájékoztatón mutatta be Vona Gábor elnök, a Jobbik  I. kerületi képviselőjelöltjét, Pörzse Sándort.

A közismert és köztiszteletnek magáénak mondható tv-s személyiség 20 éves szakmai múlt után választott teljesen új életutat.

 

Vona Gábor elnök barátként, bátor, elkötelezett küzdő társként szólt Pörzse Sándorról. Hangsúlyozta, hogy egy párt milyenségét, erkölcsi és szellemi jellemzőit nem a mennyiségi, hanem a minőségi mutatók határozzák meg. Az, hogy milyen értékes, a nemzet iránt elkötelezett személyiségek vállalják fel a párt célkitűzéseit, feladatait.

Pörzse Sándor nemcsak országgyűlési képviselőjelöltként indul a 2010-s választásokon, hanem egyben a kampány meghatározó arca is lesz, valamint a januárban induló Barikád hetilap főszerkesztője is egyben.

 

Három alapvető okkal indokolta a választást:

 

-       Pörzse Sándor azon kevés közéleti személyiség közé tartozik, aki hiteles, és az igazságért vívott harcot továbbra is vállalja,

-       „megalkuvás nélkül, keményen küzdött a posztkommunistákból vad kapitalistákká züllött politikusokkal szemben”, ami azt is egyértelműsíti, hogy a Jobbik lesz az az erő, amely végrehajtja a jelenlegi politikai garnitúra elszámoltatását,

-       Történelmi ismeretterjesztő filmjeivel kulturális missziót töltött be, megelőzve azzal még magát a Jobbikot is.

Pörzse Sándor megjelölte azokat a kiváltó okokat, melyek miatt a jelöltséget elvállalta.

2010-re az objektív újságírás megszűnt, úgy a bal, mint a jobb oldali újságírók körében, mert teljesen átpolitizálódott. A jobb oldalinak nevezett körökben is egyértelműen jelen van a cenzúra. Olyan ez, mondta, „mintha egy zenekarban azt kérnék, hogy a zenész hamisan játsszon.” Mivel nem hajlandó hamisan játszani, állampolgárként kötelességének tartja folytatni megkezdett munkáját.

Ahogy Morvai Krisztina Gyurcsánynak köszönte meg, hogy nemzeti elkötelezettségű emberré vált, úgy Pörzse Sándor is utolsó munkahelyének köszöni, hogy „jobbikost csináltak” belőle. Reméli, hogy méltó módon felel majd meg a feladatnak, amit felvállalt.

 

Orbán Éva