Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 9., szombat

4.247 - Yotengrit a Tengervégtelen Ős-szellem Egyháza > Máté Imre: Lelkünkben újuljunk

Von: Yotengrit Hírlevél
Gesendet: szombat, 2010. január 9. 14:01
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Yotengrit hírlevél

 

Máté Imre:  Lelkünkben újuljunk

 

A rábaközi újévköszöntő ének azt javasolja, hogy „LELKÜNKBEN IS ÚJULJUNK..." Én meg azt mondom, hogy nem IS, hanem elsősorban.

Mert a nemzet, a Haza, az Ország problémái lelki eredetűek. A gazdasági problémák is. A tényleges demokrácia hiánya is lelki eredetű. Mert a demokrácia alapja a honpolgár önfegyelme. Tudja, átérzi, hogy a közszolgáltatások biztosításához anyagi ereje mértékében hozzá kell járulnia, de nem a belegebedés mértékéig. Ezt becsülettel megteszi. Ha megteszi folyamatos ellenőrzés nélkül, csökkenti az állam kiadását. Ez a honpolgár és az állam lelki viszonyán áll, vagy bukik. Ahol az állam útonállóként viselkedik, tolvajjá válik a nép. Először azt tanulja meg, hogyan lopja vissza a sajátját, utána hogy miként lopja el a másét.

 

Magyarországon az állam ma sanyargat, fölöz, lecsíp, megrövidít, az adózó pedig igyekszik kibújni a teherviselésből. Nem csak azért, mert sokallja az államapparátus hereméheit, hanem mert gazdagodni akar, hogy IRIGYELJÉK. Ez a közvagyon dézsmálásának alapvető lelki háttere. Ki-ki többnek akar látszani, mint ami, ezért gyorsan akar meggazdagodni. A dialektikus materializmus átcsapott irracionális materializmusba. Mint a téli istállóból hirtelen gyöpre eresztett marha, úgy rohant nyakat szegve, lábát törve e nemzet a vélt szabadságba!

Újuljunk lelkünkben! Az ember a társadalom része. Ha a társadalomban nincs összetartás, összhang, magával rántja a hanyatlásba a gazdag egyedet is. Az embert nem lehet a közösségből egyedileg sikeressé stabilizálni, az emberi társadalmat pedig nem lehet a nagy természetből kiragadni, annak pusztulása árán különösen.

A Yotengrit Egyház az ősök intelmeit, tanácsait közvetíti és azt tanítja, hogy a természet isten teste, ezért jó úton jársz, ha természetesen élsz, gondolkozol, és cselekszel. A természetesség tartozéka, hogy nem hiszel vakon, hanem megfigyelsz mérlegelsz. A belénk nevelt, belénk szuggerált dogmákat tanácsos szemügyre venni. Például a SZÓZAT dogmáját, mely szerint: „ ITT ÉLNED HALNOD KELL." A yotengrit egyik tétele szerint „jót cselekedni rosszul, károsabb mint rosszat akarni" Vörösmarty Mihály kora magyar arisztokratáinak írta a Szózatot, hogy ne külföldön múlassák el a pénzüket. Idáig jó volna, de kiterjesztve az összmagyarságra fölmérhetetlen károkat okozott és okoz.

 

Ez a „Szózat" az oka hogy az Új világba vándorolt magyarok sehol sem léptek föl államalkotó, kolonizáló elemként, hanem egyedként fölszívódtak. Az EGY HAZA dogmáját oltotta beléjük a Szózat és lelkiismeret furdalástól meg akarták kímélni a gyerekeiket.

 

Mi pedig, akik ápoljuk és közvetítjük az Ősök igéjét, azt mondjuk nektek a Világ bármely tájára vetődött testvéreinknek, MINDENÜTT VAN ÉS LEHET MAGYAR HAZA, ahol magyarok közösséget alkotnak. Alkossanak is békességben környezetükkel a „jó szomszédság törvénye" értelmében. Újuljon meg lelkük ama tudatban hogy nem árulók, nem szökevények.

Nem csak jót akartak rosszul nemzetünknek, hanem Rosszat is Jól! A legveszélyesebbek nemzeti színekben nagy szavakat harsognak, vagy „lassú mérgeket" kevernek. Ilyenek a hamisított dicső múlt gyártói. Ha hamisított múltra építjük a jelent, elhibázzuk a jövőt! Ezért abrakolják a magyar nemzetet zagyva történelmi táppal. Különfélékkel, hogy tovább aprózzák a nemzetet. S ha igaz volna is! Dicső múlttal érjük be dicstelen jelen és bizonytalan jövő fejében? E téren van a legnagyobb szükség lelki megújulásra! Egyházunk, Yotengrit a Tengervégtelen Ős-Szellem Egyháza bárkinek segítséget nyújt lelke megújhodásában!

 

Bort, búzát, békességet, mindnyájunknak egészséget az új esztendőben!

 

Zengő Nyíl bácsa (Máté Imre)

 

A témában az alábbi linken fórum indult:

http://hivatalos-yotengrit.freeblog.hu/archives/2010/01/03/Lelknkben_juljunk/

Yotengrit a Tengervégtelen Ős-szellem Egyháza  
honlap: http://www.yotengrit.com/
yotengrit blog: http://hivatalos-yotengrit.freeblog.hu/
e-mail:yotengrit.egyhaz@gmail.com