Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 13., szerda

4.280 - Várom a nyitólapon szereplő meghívót! http://360world.hu/panoramakep/virtualis_tura/nemzeti_galeria_munchen_magyarul/, http://www.magyarorszag-szep.hu

Von: solyom@arcvonal.org  
Gesendet: szerda, 2010. január 13. 09:03
An: Kutasi József
Betreff:
„Becsület Napja"

Meghívó az Egységes Magyarország Mozgalom „Becsület Napja" rendezvénysorozatára

Az Egységes Magyarország Mozgalom a budavári kitörés 65. évfordulója alkalmából rendezvénysorozattal emlékezik a II. világháború egyik leghősiesebb műveletére. Az ünnepségsorozat az ünnepet megalkotó Magyar Nemzeti Arcvonal egyetértésével és díszegységének a főrendezvényen való részvételével kerül megrendezésre.

Február 11.

A rendezvénysorozat február 11-én a Becsület Napja emlékelőadással veszi kezdetét. A történelmi események ismertetésén túl, Vojt Rezső (Rudi, hajdani SS-katona, az MNA-per VI. rendű vádlottja) elhunyt veterán bajtársunk hagyatékából merítve felidézzük a Budapest-erődben küzdő katonák mindennapjait és a kitörés hadművelet borzalmait.

Az emlékest után egy rövid vársétára invitáljuk a jelenlévőket, melynek keretében este nyolc órakor meggyújtjuk az emlékezés lángját, és néma tiszteletadással rójuk le kegyeletünket.

Február 12.

Február 12-én egy rövidebb esti kirándulás keretében felkeressük a hősi halált halt magyar és német katonák nyughelyeit. A síroknál bajtársunk feleleveníti az ott nyugvó hősök egyéni küzdelmét és tragédiáját, majd elhelyezzük az emlékezés mécseseit, virágait. Mécseseink fényével üzenünk a sötét világnak! A véráztatta földekből új hajtás sarjadt!

Február 13.

Szombaton kerül sor az ünnepségsorozat főrendezvényére. Vasárnapra virradó éjszaka bejárjuk a kitörő hősök által követett útvonalat a Budai-hegyekben. A Kitörés Emléktúra előtt rövid megemlékezést tartunk.

A tiszteletadásra közterületen kívül, Budapest határában, egy tisztáson kerül sor. Jelképezve a mozgalom üldözöttségét, de életerejét is!

Nem kívánunk tömegdemonstrációt tartani, így a megemlékezésen csak a meghívott szervezetek díszegységei vesznek részt. Az érdeklődőket természetesen szívesen látjuk. Más szervezetek tagjai egyénileg szintén részt vehetnek. A részvételi szándékot lehetőleg kérjük előre jelezni, főleg csoportok esetében.

Résztvevő szervezetek:

Aranykopjások Egyesülete,
Magyar Nemzeti Arcvonal,
Nemzeti Őrsereg,
Őrző Magyar Gárda Mozgalom,
Pax Hungarica Mozgalom,
Székely Pajzs,
Új Magyar Gárda Mozgalom.

A résztvevő szervezetek képviselőinek beszéde előtt Retkes Tamás történész tart történelmi áttekintést.

A rendezvényen az árpádsávos és háromszínű nemzeti zászlókon kívül kizárólag a meghívott szervezetek jelképei, zászlai szerepelhetnek. Minden egyéb jelkép, transzparens, stb. használata tilos!

Külföldi résztvevőket tömegesen nem várunk a rendezvényre, csupán delegációkat fogadunk.

A megjelentek kötelesek végrehajtani a rendezőség utasításait!

Az ünnepség és a túra során minden résztvevőtől elvárjuk az ünnep szellemiségéhez méltó viselkedést!

Találkozó 15:30-ig. Az ünnepség 17:00-kor ér véget, ezután folytatódik az emléktúra. A részvétel a megemlékezésre érkezőknek nem kötelező.

A túra három hullámban (teljesítőképesség szerinti három csoportban) indul. Az első órákban a három csoport lehetőség szerint együtt halad. Közben van lehetőség mindenkinek kiválasztani a számára megfelelő csoportot. Este nyolc előtt a csoportok bevárják egymást. Pontban nyolc órakor emlékező szertűz gyúl. Ezután a három csoport a maga tempójában tovább folytatja az utat. Cél a mányi kitörés-emlékmű.

A találkozó helyszínéről csak a megemlékezés előtti napokban értesítjük ki a résztvevő szervezeteket! Az egyénileg részt venni szándékozókat a becsületnapja.com oldalon tájékoztatjuk.

Jelentkezés és információ a kitores@hungarizmus.info e-mail-címen!