Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 16., szombat

4.322 - Morvai Krisztina: Kérem a fenti helyreigazítás teljes terjedelemben történő, haladéktalan közlését.

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: szombat, 2010. január 16. 00:21
An: Kutasi József
Betreff: Morvai K. az INDEX-nek!

Folyamatosan torzítja mondanivalómat az Index - Morvai Krisztina levele a szerkesztőségnek

Tisztelt Index szerkesztősége!

Morvai Krisztinát izgágaságért rendre utasították című cikkükben hazug módon, hamis színben tüntették fel keddi fellépésemet a Viviane Reding biztos jelölt asszony

"meghallgatásának" nevezett európai parlamenti show műsoron.

 A valós helyzet a következő volt. Mint az közismert, ezen a héten folyik az EU új biztos-jelöltjeinek meghallgatása, így került sor arra is, hogy Reding asszonyhoz, "a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért" felelős jelölthöz a három érintett európai parlamenti szakbizottság tagjai és póttagjai kérdéseket intézhettek. Ezek látszólag spontán kérdések voltak, amelyek arra voltak hivatottak, hogy Redingnek a pozícióra való alkalmasságát ellenőrizzék, mégpedig a videós közvetítés segítségével, bárki által követhető, "átlátható", meggyőző módon. A jövendő biztos e "spontán kérdésekre" a nagy nyilvánosság előtt - látszólag legalábbis - "spontán válaszokat" adott. Ez azonban - mint annyi más az Európai Unióban - csupán a látszat, a szemfényvesztés volt. A valóságban az EP politikai csoportjai, frakciói előre egyeztették, hogy ki fog feltenni és milyen tartalmú kérdéseket. A fennálló neoliberális, globalista rendszert pártoló nagy frakciókhoz nem tartozó, úgynevezett független képviselők (mint jómagam, és a Jobbik másik két képviselője) egyáltalán nem kérdezhettek, és nem volt lehetőség valóban spontán, előre nem egyeztetett kérdések feltételére. Más megfogalmazásban: egy színházi előadás zajlott, előre leosztott szerepekkel, amelynek keretében a parlamenti képviselők előre kiválasztott csoportja tehetett fel előre "lesakkozott" kérdéseket, a többiek pedig hallgatásra voltak ítélve.

A Jobbik parlamenti delegációja küldetése részének tartja, hogy az Európai Unió antidemokratikus, az európai polgárokat megtévesztő eljárásait és ténykedéseit leleplezze, s minden lehetőséget megragadjon arra, hogy e korrupt és diktatórikus intézmény átláthatóbbá és demokratikusabbá váljon. (Itt jegyzem meg, hogy a magyar Országgyűlésben is hasonlóképpen fognak eljárni a Jobbik képviselői, nyilván hasonlóképpen egyesek bosszúságára, de a többség örömére.)

Ezért éreztem kötelességemnek, hogy - miután többször megkíséreltem, hogy a biztos jelöltnek a demokratikus "játékszabályok szerint" kérdéseket tegyek fel, úgyis, mint az alapvető (emberi) jogok területének szakértője -, ne adjam fel a próbálkozást s ne őrizzem a hazug látszatot. Nem kívántam részt venni a színházi előadásban, nem kívántam cinkos lenni Európa megvezetésében, megtévesztésében, rá kívántam mutatni, hogy szó nincs spontán kérdésfeltevésről, demokratikus eljárásról. Világossá akartam tenni: A szokásos menetrend szerint a status quo fenntartásában érdekelt, a nemzetközi lobbisták által nyilvánvalóan támogatott új biztos legitimációjának megteremtésére történt kísérlet, a demokráciát megcsúfoló, szégyenteljes eljárásban. Azt, hogy mindezt elmondhattam, s hogy egyebek mellett magyar választóim előtt is leleplezhettem ezt a gyalázatot, annak köszönhetem, hogy - fittyet hányva a diktatórikus eljárási szabályokra - engedély nélkül felálltam, s a nehezen meghamisítható videofelvétel lehetőségével élve röviden elmondtam: "Tiltakozom az ellen, hogy csak a képviselők egy előre kiválasztott csoportja tehet fel előre egyeztetett kérdéseket. Ez egy show-műsor, nem pedig demokrácia". A jövőben is hasonlóképpen fogok eljárni a hasonló becsapások esetén, s kérem, hogy szerkesztőségük ezután is figyeljen fel e tevékenységemre, csak ne hazug módon kommentálja azt.

Ami a cikk második részét és Göncz Kinga beszéde alatti bekiabálásomat illeti. Önmagában az Európai Unió szégyene, hogy a 2006. október 23-i szemkilövetésekért és több száz ember jogsértő bebörtönzésért felelős Göncz Kinga a Parlament Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának alelnöke lehet. Mint a Bizottság póttagja, ez ellen sokszor tiltakoztam, plenáris üléseken is. Szintén jellemző, hogy a szemkilövető kormány tagja keddi felszólalásában azoknak kért fokozott védelmet a diszkrimináció és az erőszak ellen, akik szerinte Európa legkiszolgáltatottabbjai, külön is hangsúlyozva például a leszbikus, homoszexuális és transzszexuális embereket. Jómagam emberi jogokkal foglalkozó jogászként feltétlenül szükségesnek tartottam egy olyan csoport említését is, akikről semmiféle valós információt nem tudhat a nyilvánosság sem az MSZP kormány diktatúrája által irányított rendszerben, sem az Unióban. Ők a politikai foglyok, Magyarországon például a jelenleg háromnegyed éve minden bizonyíték nélkül, a büntetőeljárási jog teljes félre tételével börtönben tartott tucatnyi Hunnia csoporttag, élén azzal a Budaházy Györggyel, akinek "főbűne" nyilvánvalóan a Sukoró-ügyben érintett maffia, a Baumag-ügy és más korrupciós, illetve gazdasági botrányok leleplezése. Őróluk az Unióban csak hallgatni szabad. Én ebben nem vagyok hajlandó részt venni, ezért egészítettem ki az emberi jogokért aggódó fő-szemkilövető, Göncz Kinga felsorolását a kiszolgáltatott, emberi jogaiban durván sértett csoportokról, bizony bekiabálva a következő szavakat: "És a politikai foglyok!" Reding biztos-jelöltet egyébként szintén arról kívántam megkérdezni, szándékozik-e a polgári és politikai jogok megsértése ellen, s a politikai foglyok helyzetének kivizsgálása érdekében fellépni az EU-n belül is, vagy - elődeihez hasonlóan, kizárólag az Unión kívüli országokban.

További exkluzív tudnivalók a keddi show-meghallgatásról a Barikád hetilap legújabb számában lesznek olvashatók.

Kérem a fenti helyreigazítás teljes terjedelemben történő, haladéktalan közlését.

Brüsszel, 2010. január 13.

Üdvözlettel:
Morvai Krisztina

(morvaikrisztina.hu)

Kapcsolódó cikkek: