Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 17., vasárnap

4.337 - Lezsák Sándor - Budapest, 2009. december 14.







Nemzeti Fórum elnök
6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
Tel. (36-1) 441-44-33, Fax (36-1) 441-43-63
www.lezsaksandor.hu - www.nemzetiforum.hu




A Nemzeti Fórum országos munkaértekezletet tartott a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol közel kétszáz meghívott, a Fidesszel szövetséges Nemzeti Fórum polgármesterei, parlamenti- és önkormányzati képviselői, helyi szervezetek valamint a munkacsoportok vezetői vettek részt. A tanácskozás kezdetén a Nemzeti Fórum elnöke, Lezsák Sándor a mellékelt felhívást tette közzé a világ magyarságához.



FELHÍVÁS A VILÁG MAGYARSÁGÁHOZ
A balliberális kormány bűnös tehetetlensége, az Európai Unió közömbös magatartása miatt az egyre feszültebb Duna-menti hidegháborúban a magyarság újra magára maradt és áldozata lehet a Kárpát-medencében zajló asszimilációs politikának, magyarellenes provokációknak, az alapvető emberi jogokat sértő rasszista törvényeknek.

Érdemi, történelmi változást, a nemzetgyilkossági kísérlet megakadályozását, a kedvezőtlen hatások csillapítását, megszűntetését, térségünk kívánatos stabilitását csak a parlamenti választások után megalakuló országgyűléstől, az új kormány működésétől és a hatékony uniós képviselettől várhatjuk.
A diaszpórában élő magyarok - ahogyan tették ezt eredményesen az elmúlt évtizedekben - most is azzal segíthetik közös nemzetpolitikai törekvéseinket, hogy a világ minden részében, országában a történtekről hitelesen tájékoztatnak és felelősen tiltakoznak.
Mindezek érdekében felhívással fordulunk a világ magyarságához, egyházakhoz, egyesületekhez, politikai és társadalmi intézményekhez, hogy egyénileg, vagy közösségük nevében tényfeltáró elemzésekkel, dokumentumokkal tájékoztassák országuk kormányát, külképviseleteit, a parlamenti képviselőket, egyházi vezetőket, jogvédő szervezeteket, újságok-, rádió- és televíziós csatornák hírszerkesztőségeit az utódállamokban élő több milliós magyar nemzeti kisebbség áldatlan helyzetéről. A lehetőségek szerint fordítsák le az interneten is megtalálható szlovákiai államnyelvtörvényt és a tényeknek megfelelő elemzésben hívják föl a figyelmet a szeptember elsején hatályba lépő törvény súlyos következményeire.
A tájékoztató szövegek, elemzések, tiltakozások másolatát, a címzettek névsorával együtt e-mailen (diaszpora@gmail.com) vagy postán (Lezsák Sándor alelnök, Parlament, H-1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.) október elsejéig küldjék el. A beérkező dokumentumok nyilvánosságra hozataláról a honlapunkon (www.nemzetiforum.hu) kívül is gondoskodunk.

A Nemzeti Fórum Diaszpóra Munkacsoportja nevében:

Lezsák Sándor
az Országgyűlés alelnöke,
a Nemzeti Fórum elnöke


Bakos István
tudományos kutató,
az MVSZ hajdani főtitkára


Bíró Zoltán
irodalomtörténész,
a lakiteleki MDF alapító elnöke


Csapó Endre
az ausztráliai Magyar Élet
főszerkesztője


Kelemen András
országgyűlési képviselő,
az Antall-kormány külügyi
államtitkára


Pordány László

korábbi nagykövet,
a Nemzeti Fórum Egyesület
Külügyi Munkacsoport vezetője


Németh Vincéné
a munkacsoport titkára




A Nemzeti Fórum Országos munkaértekezletén,
Lakiteleken, 2009. augusztus 29-én