Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 18., hétfő

4.349 - Frigyesy Ágnes: Ringbe száll a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért, Magyarország felemelkedéséért > Gaudi-Nagy Tamás jogvédő a Jobbik képviselőjelöltje

Von: Frigyesy Ágnes
Gesendet: hétfő, 2010. január 18. 19:49
An: Kutasi József
Betreff: Gaudi-Nagy Tamás jogvédő a Jobbik képviselőjelöltje
Wichtigkeit: Hoch

Kedves Barátaim, Címzettek,

szíves figyelmetekbe/figyelmükbe ajánlom az alábbi tudósításomat.

Fotókat külön file-ban küldöm. Szeretettel:  F. Ágnes

 

Ringbe száll a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért, Magyarország felemelkedéséért

Gaudi-Nagy Tamás jogvédő a Jobbik képviselőjelöltje

 

– Alapos megfontolás után örömmel fogadtam el Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének múlt évben hozzám intézett felkérését, hogy a demokráciáért, a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért és jogaiért évek óta kifejtett nemzeti jogvédő tevékenységemet az eddigi következetességgel, elszántsággal, de új szerepben: Magyarország országgyűlési képviselőjeként is folytassam – mondta Gaudi-Nagy Tamás azon a sajtótájékoztatón 2010. január 18-án Budapesten, ahol a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvezetője bemutatkozott a média képviselőinek. A közismert jogvédő vállalta a megmérettetést Budapest 23. sz. egyéni választókerületében (XV. kerület), párton kívüliként, de a Jobbik támogatásával, mely véleménye szerint következetesen és kétes háttéralkuk nélkül harcol a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért, a nemzeti öntudat erősítéséért, Magyarország felemelkedéséért.

            A Jobbik újabb képviselőjelöltjét Vona Gábor pártelnök barátjaként mutatta be, aki a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Civil Jogász Bizottság munkatársaival együtt szembe mert helyezkedni a hatalommal, s vállalták a harcot az igazság mellett. A Jobbik nem csak pártban gondolkodik, hanem a civil szféra erőit is maguk mögé kívánják állítani. Erre jó példa a NJSZ és a Jobbik közös munkálkodása – jelentette ki Vona Gábor.

Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeti Kávézóban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: – Számára a Kárpát-medencében jelenleg határokkal szabdalt testtel élő magyar nemzet szolgálata az elsődleges, eddigi jogvédő, közéleti és civil szervezeti munkásságát is ez a vezérelv irányította, hogy ennek a különleges értékekkel rendelkező, sokat szenvedett, de sokra hivatott és küldetéssel rendelkező közösségnek megmaradását és felemelkedését segítő, hasznot hajtó tagja lehessen. Új feladata ellátása során is ezt tartja szem előtt.

A neves jogvédő rámutatott: – A nemzethez tartozik mindenki, aki magáénak érzi ezt a közösséget és ugyanazon problémáktól szenved: éljen a lerongyolódott fővárosban, annak bármely kerületében kertes házban, panelben vagy vidéken; elhagyatott, védtelen, posta és busz, vonat nélkül maradt kistelepülésen kiszolgáltatva a bűnözésnek és a cselédmunkát végeztető cégeknek vagy intézményeit működtetni alig tudó, vonzó jövőképet sokszor adni nem tudó városban. És a nemzethez tartoznak azon honfitársaink, akiket igazságtalan határok választanak el tőlünk, vagy akik emigrációba kényszerültek, pedig a közös nyelv, kultúra, történelem és sors eltéphetetlenül összeköt minket.

A nemzethez tartoznak azok is, akik az elmúlt húsz, de különösen az elmúlt 8 év reménytelensége miatt elhagyták az országot és külföldön próbáltak szerencsét. Gaudi külön kiemelte jogász kollégáit, akiknek rendkívüli felelőssége és feladata, hogy jogászi esküjükhöz híven valóban az igazság mellé álljanak és ne szolgáljanak olyan rendszert, amely bebizonyította, hogy nemzet és életellenes.

A képviselőjelölt szerint Magyarország ma nem jogállam, emberi jogi válsághelyzet van: a szocialista-liberális hatalomgyakorlók a jogot és a rendvédelmi szerveket évek óta saját önkényes hatalmuk védelmére és a másként gondolkodók, a kormány ellen tiltakozók, a politikai ellenállók és a nemzeti értékeket vállaló személyek és szervezetek megzabolázására használják fel.

Gaudi-Nagy Tamás külön hangsúlyozta: – Párttagságot nem vállal, civil, nemzeti jogvédő marad, de megtisztelő számára, hogy lehetősége nyílik arra – ha a választópolgárok is úgy gondolják –, hogy 2010 áprilisától már ne csak a jogalkalmazás területén küzdjön a magyar emberek szabadságáért és jogaiért tárgyalóteremben, fogdákon vagy tüntetések helyszínén, hanem a megtiportakat, az ellenállókat immár a törvényalkotásban, a nemzet templomában, az Országgyűlésben is védhesse és befolyást gyakorolhasson a nemzeti jogvédelem értékrendje mellett, nemzeti jogvédőként kiálljon a magyar érdekekért, minél több jobbikos képviselőtársával együtt.

            Az ismert jogvédő célja, hogy a jog a kifosztás, alávetés és elnyomás eszköze helyett a közjót szolgálja: biztosítsa a magyar emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos, büszke és boldog életét. Ehhez olyan igazságos és rendet teremtő jogszabályokra van szükség, melyek a magyar nemzet egészének életfeltételeit és érdekeit szolgálják és nem csak egy szűk kisebbség kiváltságait, kétes körülmények között szerzett vagyonát és tisztségeit védi. Az elmúlt húsz év jogalkotása és jogalkalmazása sajnos jórészt az utóbbiról szólt, ennek most véget kell vetni. Gaudi örömére szolgál, hogy ebben a küzdelemben Morvai Krisztina – hozzá hasonlóan pártonkívüliként – az Európai Parlamentben képviselőként és itthon végzett nemzeti jogvédő munkássága mindehhez irányt mutat.

Gaudi-Nagy Tamás számára fontos, hogy olyan párttól kapott bizalmat, amelyik programja középpontjába a nemzeti önrendelkezést és az igazságosságot tette. Nemzeti jogvédőként, a közösségi értékeket garantáló emberi jogok elkötelezettjeként nagy örömmel üdvözli, hogy ebben a megfélemlített országban akadt olyan párt, amelyik egyetlenként nyíltan és hitelesen kiáll a polgári és politikai szabadságjogok mellett (a párt elnöke ellen jelenleg is példa nélküli koncepciós eljárás zajlik), és megvédi a magyarok gazdasági, szociális és kulturális jogait az egészséghez, az egészséges környezethez, vízkincsünkhöz, termőföldünkhöz, nemzeti vagyonunkhoz.

Közös célja a Jobbikkal, hogy Magyarországon véget érjenek a rendszeres és súlyos jogtiprások, az önkényt felváltsa a jogállam és a valódi demokrácia és kerüljenek a dolgok ismét a helyükre, állítsák fejéről a talpára az országot, az abnormálissá tenni kívánt normális legyen ismét a meghatározó, szűnjön meg a szabadságért küzdők démonizálása és a valódi szélsőségesek kerüljenek méltó helyükre.

A neves jogvédő szerint már egyértelmű, olyan csoportok ejtették foglyul az országot, amelyek szervezetten és üzletszerűen fosztogatják a nemzet vagyonát, szisztematikusan törekednek a nemzet életfeltételeinek aláásására és az állam intézményeket, a jogi eszközöket e cél érdekében folyamatosan visszaélésszerűen használják. Érezhető, hogy az emberek többsége számára az a legfontosabb, hogy ennek egyszer s mindenkorra vége legyen. Az állam álarca mögé bújt nemzetellenes politikai erőknek távozniuk kell! Gaudi felelősségre vonást és elszámoltatást követel, valamint elvárja, hogy tiszta kezű, valóban nemzeti érdekeket, értékeket képviselő és védő, a köztisztségeket szolgálatnak tekintő személyek kerüljenek az ország vezető őrhelyeire! Véleménye szerint az úgynevezett rendszerváltás óta mindig csak szándéknyilatkozatok hangzottak el, ám a valódi megtisztulás mindig elmaradt, most azonban erre kézzelfogható esély kínálkozik.

Gaudi-Nagy Tamás rendkívüli jelentőségűnek és egyúttal kivételesen példaértékűnek tartja, hogy Vona Gábor a Jobbik programjának megalkotásában meghatározó részvételre is felkérte: ennek eredményeként a nemzeti jogvédelem helyzetelemzése, értékrendje, célkitűzései a program részévé váltak.  Nem igaz, hogy a fennálló neoliberális rendszernek nincs alternatívája. – A Jobbik programja mélyenszántó és valós kórképet ad, de megadja hozzá a megfelelő gyógymódokat is. A program a magyar emberek tényleges, valós tapasztalataira épül: igazságos, emberséges és megvalósítható jövőképet kínál – mondta a képviselőjelölt.

Gaudi-Nagy Tamás fellép az Országgyűlésben a gyülekezési, egyesülési, a szólás- és a sajtószabadság, és általában a politikai szabadságjogok kérdésében a jogkiteljesítés mellett és a kettős mérce ellen. Szorgalmazni fogja az emberi méltóság védelmét, az egyéni és közösségi jogok erőteljesebb érvényesítését Magyarországon és az elszakított területeken élő magyarok körében. Kezdeményezi egy olyan jogvédő hálózat kiépítését, amely a Kárpát-medence magyarok lakta területein nyújt jogi segítséget a joghátrányt vagy jogsérelmet szenvedő vagy jogkereső magyaroknak. Ezen felül síkra száll a radikális változás programjának teljes körű megvalósítása mellett.

 

* * * * * * *

 

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Európa jogi szakjogász, nemzeti jogvédő, három fiúgyermek édesapja, az ország egyik legtekintélyesebb és legeredményesebb jogvédő szervezetévé vált Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat (www.nja.hu) kezdeményezője és 2005 óta ügyvezetője. A magyar emberek szabadságáért évek óta folytatott küzdelme miatt széles körben elismert jogi képviselőként számtalan ügyben védte és segítette jóvátételhez sikeresen politikai szabadságjogait gyakorló vagy éppen csak csupán rossz időben rossz helyen tartózkodó, rendőrség és ügyészség által meghurcolt, kiszolgáltatott áldozatok tucatjait a hatalom által indított koncepciós eljárásokban.

Tagja volt a 2006 őszi rendőri erőszakot kivizsgáló és leleplező – Morvai Krisztina társelnökletével működött - Civil Jogász Bizottságnak, amely 2007-ben közel 300 oldalas jelentést készített a 2006. őszi rendőrségi brutalitásokról, ügyészségi és bírósági jogsértésekről, megnevezve a felelősöket, elsősorban a politikai vezetést. 2006 ősze csak megerősítette a nemzeti jogvédelmet, a nemzeti ellenállást és végképp egyértelművé vált a hatalom nemzetellenessége, amely szemkilövésekben, karlapos lovasrohamban és valóságos embervadászatokban csúcsosodott ki.

1998 óta önálló ügyvéd, 2001 óta mediátor, az emberi jogok mellett szakterületei közé tartozik többek között az európai jog, a munkajog és a polgári jog is. Az európai jog beható ismerete miatt már 2003-ban az Európai Unióhoz történő csatlakozásról szóló népszavazás során szakértőként vett részt az ellenző oldal kampányában, mivel már akkor látható volt, hogy a csatlakozást egyoldalú és kizsákmányoló feltételekkel történik. Az ügyvédi talárt továbbra sem fogja letenni, mivel a tapasztalon alapuló jogászi munkát nagyon szereti és még számos kiemelkedően fontos ügyben jár el.

Alapító tagja és tiszteletbeli elnöke (1998-2007 között elnök) a Kárpát-medencében élő magyar fiatalokat segítő Magyar Csodaszarvas Egyesületnek, Működésük eddigi 10 éve alatt az elszakított nemzetrészek mindegyikét érintő számtalan jószolgálati akciót, programot (például jótékonysági hangverseny, vezetőképző tábor, adománygyűjtés) szerveztek. Mindig olyan oktatási vagy kulturális intézményt vagy szervezetet támogattak, amely jelentőségében és felfogásában példaértékű lehet minden magyar számára, támogatták pl. Böjte Csaba erdélyi gyermekmentő intézményhálózatát is. További részletek olvashatók a www.csodaszarvas.hu című honlapon.

2002-2006 között a Magyarok Világszövetsége elnökségi tagja, ezen időszak alatt küzdött az elcsatolt területen élő magyarok magyar állampolgárságáért, a délvidéki magyarok állampolgárságáért indított próbaperek ma is tartanak.

Gaudi-Nagy Tamás végezetül Platón megfontolandó gondolatait ajánlotta  a média képviselőinek figyelmébe: „Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk."  Isten óvja és vezesse Magyarországot!

 

Frigyesy Ágnes

A szerző felvételeivel