Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 18., hétfő

4.351 - Magyarország a Föld legelégedetlenebb országa?, "HUNGARIKUMOK A PARLAMENTBEN", Gondolatok a Pilisröl, a Pálosokról!

Von: Nemzeti Hirhalo

Gesendet:  hétfő, 2010. Január 18. 20:00
An: Kutasi KJózsef
Betreff:
www.nemzetihirhalo.hu *

 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Pilis-rejtély: új programok még januárban!

Rejtélyes ábrák a Pillisben!
2010. január 22. péntek 18 óra. Helyszín: Pilisvörösvár, Fö út 59. Szív útja Központ, Belső Barlang

Gondolatok a Pilisröl, a Pálosokról!
2010. január 29. 17 óra
Petőfi Müvelődési Központ, Kiskunlacháza, Kinizsi u.1.
Orion Ufóklub

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


MEGHÍVÓ

Budapest, Parlament, a Főrendiház termében
2010. január 23-án szombaton, 9.30-14.00 óra között

"HUNGARIKUMOK A PARLAMENTBEN"
Helyzetkép a hungarikumokról, a kárpát-medencei értékekről, helyi és közösségi erőfeszítésekről, az országgyűlési határozatról, a törvényhozás új feladatairól

PROGRAM
8.00 - 9.30 Regisztráció
9.30 - 14.00 Hungarikum Ünnep a Parlament Főrendiházi termében
- Köszöntőt mond és a találkozót vezeti Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke

A konferenciára családjával, barátaival együtt tisztelettel meghívjuk. A parlamenti beléptetés szigorú rendje miatt a konferenciára 2010. január 20. szerda 16 óráig lehet jelentkezni munkatársainknál telefonon, hétköznap 9-16 óra között a következő telefonszámokon: 06/1-441-44-34 vagy 06/1-441-42-91. A korlátozott férőhely miatt teltház esetén a jelentkezést a határidő előtt le kell zárnunk. Kérjük, hogy a beléptetéshez szükséges személyazonosságot igazoló okmányát hozza magával, és az ellenőrző kapun való gyors áthaladás érdekében az Önnél lévő fém tárgyakat a zsebeiből előre kivenni szíveskedjék. A beléptetés a déli (Kossuth Lajos téri metrómegálló felől) sorompónál és a VII. kapun történik. Már 8 órától mód van a belépésre, kötetlen beszélgetésre, a Főrendiház termének megtekintésére, így a kapu előtti torlódás elkerülése érdekében szívből ajánljuk, hogy a vitanap kezdete előtti órában éljen vendégszeretetünkkel. (...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Magyarország a Föld legelégedetlenebb országa?

Tisztelt Tölgyessy Úr!

Érdeklődve szoktam figyelni a sok igazságot, de sok csúsztatást is tartalmazó, hétfő reggeli kommentárjait a hazai belpolitikai életről. Amikor azonban annak sok visszásságát a rendszermódosítás korának eseményeire, a váltást megelőző néhány hónap politikai csatározásaira vezeti vissza, kínosan kerüli saját szerepének vizslatását. Mintha nem Ön lett volna a jelenlegi áldatlan helyzet egyik fő-fő megalapozója, az SZDSZ elnökeként. És az is meglepő, hogy ilyenkor a riporter egyszer sem kérdezi meg: "És Ön, Tölgyessy Péter semmi felelősséget nem érez abban, hogy az események így alakultak?" Mindenen túltett azonban a ma (január 18) reggeli kommentárja, amiben a magyarokról festett meglehetősen becsmérlő képet. Egy olyan népességként írta le, melynek természete a becsapás és a csalás, akik kizárólag egymás kárán, egymást megvezetve és egymás hátán fel tülekedve kívánnak sikerre jutni, akik nem ismerik a szolidaritást és a jó szomszédságot, minden baj megoldását a lenézett államtól várják. Egyetlen pozitív vonást nem talált, ami említeni érdemes lett volna. Ha a magyar gyűlölő szlovák Slota vagy a román Tudor így beszél, nem csodálkozom. Elvárom, hogy következő szereplésekor mindezért bocsánatot kérjen.

Tisztelője
Dr. Sajgó Mihály Professor Emeritus

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Tölgyessy: Magyarország a Föld legelégedetlenebb országa
2010. január 18., hétfő 8:39 InfoRádió / Magyar Rádió

Magyarország húsz-harminc év alatt az egyik legelégedettebb országból a Föld egyik legelégedetlenebb országává vált - mondta Tölgyessy Péter a Magyar Rádióban hétfő reggel. Húsz éve még mi voltunk a régióban a legjobbak, tíz éve már csak átlagos volt a teljesítményünk, 2006-tól pedig egyértelműen a legrosszabbak közé kerültünk. (...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Gaudi-Nagy Tamás közleménye a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelölti felkérésének elfogadásáról

Alapos megfontolás után örömmel fogadtam el Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének múlt évben hozzám intézett felkérését, hogy a demokráciáért, a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért és jogaiért évek óta kifejtett nemzeti jogvédő tevékenységemet az eddigi következetességgel, elszántsággal, de új szerepben: Magyarország országgyűlési képviselőjeként is folytassam. A megmérettetést vállalva Budapest 23. sz. egyéni választókerületében (XV. kerület) indulok a Jobbik képviselőjelöltjeként. Párton kívüliként örömmel vállaltam a jelöltséget egy olyan párt támogatásával, amely következetesen és kétes háttéralkuk nélkül harcol a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért, a nemzeti öntudat erősítéséért, Magyarország felemelkedéséért. (...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A Jobbik "Radikális változás" c. országgyűlési választási programjáról
A Jobbik nyilvánosságra hozott választási programjával egyértelművé vált, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon az összes fizetett párt a szabadkőművesek "piaci fundamentalizmusának hittételét" (Soros György neoliberalizmus-meghatározása) támogatja.

A Jobbik eddigi megnyilvánulásai azt a látszatot keltették, hogy választási programja

(http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf) címe szerint a válság okának megszüntetését, vagyis gyökeres (latinosan: radikális) változást fog jelenteni, de csak a válság következményeit ígéri megszüntetni, az okok (tehát a változtatás feltételeinek) változatlanul hagyása mellett. Márpedig az ok természetszerűen újratermeli az okozatot. (...)
dr. Halász József,
Link
: http://szkszhu.szksz.com/100118.doc

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


TÁCSI ISTVÁN
A magyar nemzeti ereklyék ősi eredete
(A magyarok ősei a piramisépítők népe?)
A magyarság mai nemzeti jelképeinek eredetéhez, a szakrális ereklyéink evolúciójának ismerete nélkül nem tudunk közel férkőzni. Ahhoz, hogy legalább az eredetüket behatárolhassuk, ismerni kell a nép valódi származását, az igazi gyökereit. A mai világunkban egyre inkább elhallgatott, és a származásunkat jegelő társadalmi gyakorlatban, a történelemtudományok nem a nemzeti ereklyéink valódi ismeretének a tanítása felé haladnak. Ameddig nem tisztázódik a magyar nép valódi eredete, addig nem lehet a nemzeti ereklyéink pontos ismeretéről sem szó. A hivatalos történelemtanítással szemben, és nem a Magna Hungária őshaza teória mentén, egyre erősebben kezd kibontakozni egy kis-ázsiai, mezopotámiai, de akár egyiptomi őshazai kép a viták során. Ebben a tanulmányomban kihangsúlyozom a magyarság származásának újabb bizonyítékai szerint, a nemzeti jelképeink valódi és bizonyítható eredetét. Hogy milyen sikerrel, nem csak rajtam fog múlni. Szándékomnak megfelelően, bevezetésként a mellékcím kérdésével kezdem
a leírásomat. (...)
Teljes írás
: http://www.nemzetihirhalo.hu/doc/MagyarNemzetiereklyekeredete.doc

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Termeld meg saját élelmed!

A brit kormány 2030-ig szóló mezőgazdasági stratégiáját ismertette egy oxfordi konferencián. A "termeld meg saját élelmed" jelszóval fémjelzett programban kiemelt helyet kapott az állampolgárok földhöz juttatása. A gazdák közben az egyre nagyobb hatalommal bíró szupermarketek miatt panaszkodnak, melyek lenyomják a termelői árakat. (...)
Forrás: piacesprofit.hu