Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 21., vasárnap

4.697 - Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra.

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szombat, 2010. február 20. 21:48
An: Kutasi József
Betreff:
 Felvétel cáfolja Mesterházy Zushlag-vallomását

 

Titkos felvétel: Gyurcsány folyamatos össztűz alatt tartaná Orbánt
2010-02-19 21:16 hírTV

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra. A volt pártelnök-miniszterelnök a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani.

Miközben a szocialisták hivatalos kormányfőjelöltje még a baloldali szavazók voksaiért kampányol, Gyurcsány Ferenc már az ellenzéki szerepre készül. Szerinte az új Országgyűlésben az MSZP-nek gátlástalanul élnie kell majd a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeivel is.

Az MSZP országos választási listáján 4. helyezett Gyurcsány hetek óta titokban korteskedik a vidéki alapszervezeteknél, Mesterházy Attilával vagy Lendvai Ildikóval még egyszer sem mutatkozott együtt. A bukott politikus már nem győzelemre, hanem ellenzéki szerepre készül. Egy, a hírTV birtokába került hangfelvétel szerint csütörtök este egy szombathelyi vendéglőben így fogalmazott:

"Ellenzékben kérem szépen, ott aztán lehet mondani kígyót-békát. Ezek, akik nyolc éven keresztül bennünket ezt, azt, meg amazt..., na akkor most meglátják, hogy milyenek leszünk, és mi is éppúgy viselkedünk ővelük szemben."

A volt pártelnök-miniszterelnök Szombathelyen, egy zártkörű rendezvényen Orbán Viktornak is üzent. Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy az új Országgyűlésben folyamatosan össztűz alatt tartják majd a Fidesz elnökét.

"Ha énrajtam múlna, én azt tenném, stílusban és karakterben olyan keménynek lenni, amilyen keménynek csak lehet. Stílusban és karakterben, hogy a miniszterelnök átkozza a pillanatot minden hétfő reggel, amikor tudja, hogy velünk szembe kell nézni."

A szocialisták hivatalos kampánynyitóját szombaton rendezik Budapesten, ahol a szónok a párt miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila lesz.

Felvétel cáfolja Mesterházy Zushlag-vallomását

Cáfolja egy 2005-ben készült felvétel Mesterházy Attilának a Zuschlag-perben tett vallomását. Öt évvel ezelőtt Komlón az MSZP miniszterelnök-jelöltje politikai államtitkárként még arról beszélt, hogy a polgármester lobbizása és az ő közbenjárása nélkül nem kapta volna meg a 40 millió forintos állami támogatást a város a műfüves focipályához. A Bács-Kiskun megyei bíróságon viszont tavaly novemberben tanúként azt vallotta, hogy nem tudott közbenjárni pályázati pénzekért.

Mesterházy Attila a focipálya átadóján szó szerint az alábbiakat mondta: "Polgármester Úr minden hétfőn a Parlamentben odajött hozzám és mondta, hogy: 'tudod Attila itt Komlón nagyon szeretnek az emberek sportolni, megérdemelné ez a közösség, kéne ez a műfüves pálya ide'. Mondtam, hogy tudom Zoli, utána fogunk nézni, természetesen. Jött a következő hét, akkor megint jött, hogy 'Attila tudod Komlón', elmondta ugyanezt körülbelül egy 20 percben. A végén már mindannyian menekültünk előle, mert 'tudtuk Komló', már messziről mondtuk, intézzük a dolgokat. Tehát igazából, a viccet félretéve, azt gondolom, hogy az ő kitartó lobbizása. Azt gondolom, hogy enélkül nem jöhetett volna létre ez a mostani pályaavató."

Kapcsolódó cikkek:
   Topolánszky: Kaptam Mesterházytól megrendeléseket
   Mesterházy: Zuschlag nem kért segítséget ilyen ügyben (+videó)
   Ismét előkerült Mesterházy neve a Zuschlag-perben