Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 24., szerda

4.723 - Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyésze részére! > 2010. február 24.

Von: Gőbl György
Gesendet: szerda, 2010. február 24. 10:04
An: Legfőbb Ügyész Dr.Kovács Tamás; Legfőbb Ügyészség
Cc: Budapesti Nyomozó Ügyészség; KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG; Kiemelt Ügyek FőosztályaDr. Sinku Pál; Fõvárosi Fõügyészség
Betreff: A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnökének nyílt levele és feljelentése a Legfőbb Ügyész részére

 

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnökének nyílt levele az alábbi hír alapján.

 

A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója dr. Balsai István szerint: A legsürgősebben vizsgálandó ügyként a 2006. október 23-án történteket említette, hiszen a felelősök máig nincsenek megnevezve.


Balsai: politikai felelősségre vonás nem lesz, számonkérés igen
2010.02.23. 18:30 MTI

http://hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=36173&kat=1

 

Politikai felelősségre vonás nem lesz a kormányváltás után, de az elkövetett bűncselekményekért: lopásokért, csalásokért felelniük kell a politikai döntéshozóknak - jelentette ki szekszárdi sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója azt mondta, a párt által megfogalmazott öt nemzeti cél egyike a közrend és közbiztonság helyreállítása. Az elmúlt nyolc évben - tette hozzá - megrendült a büntetőügyekért felelős állami szervekbe vetett bizalom, ezt kívánják helyreállítani. Önálló belügyminisztériumot hoznak létre, és szakmai törvények módosításával segítik az igazságszolgáltatás gyorsítását - mondta Balsai.

 

A legsürgősebben vizsgálandó ügyként a 2006. október 23-án történteket említette, hiszen a felelősök máig nincsenek megnevezve. Mint mondta, az elsők között fogják vizsgálni a székházügyeket, így az MTV-, a Posta- és a MÁV-székház, valamint a kormányzati negyed kapcsán elúszott milliárdok ügyét; a titkosszolgálatok politikai célokra való felhasználását, a földügyeket, a tanácsadói és a kommunikációs szerződéseket. Kiemelte, hogy ezek nem politikai felelősségre vonások lesznek, hiszen itt "lopásokról, sikkasztásokról és átverésekről van szó". Hozzáfűzte, hogy szigorítani kell a büntető törvénykönyvet, és be kell vezetni azt, hogy az életellenes cselekmények visszaeső elkövetőit minden esetben életfogytig tartó büntetéssel lehessen sújtani. Horváth István, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szekszárd polgármestere azt mondta, hogy kötelességük az elszámoltatás, mert "érezheti úgy a társadalom, hogy ez következmények nélküli ország". Meg kell erősíteni az ügyészségeket - tette hozzá -, mert tarthatatlan, hogy évekig nem tudják az ügyeket lezárni, mert nincsen elég kapacitás. (megjegyzés:A KJE szerint kapacitás még csak lenne, hanem szándék nincs, illetve a koncepciós eljárások miatt a rendőrség, ügyészség, bíróság fullad bele az öntudatára ébredő demokratikus jogait gyakorló állampolgárok válasz reakciójába.)

 

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnökének nyílt levele a feni hír alapján.

 

A Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete (továbbiakban KJE) vezetősége és tagsága, hasonló képen látja a 2006. október 23-án történteket (egyben kiterjesztve a szeptemberi eseményekre is) ezért örömmel fogadtam e fontos nyilatkozatot.

 

Számtalan feljelentés ellenére az Ügyészségek a mai napig nem foglalkoznak érdemben a történtekkel. Pedig már rendőrök is kezdenek beszélni, lásd. Hír Tv Célpont adásában. Másfél hete dr. Bencze József Országos Rendőrfőkapitány is nyilvánosan bocsánatot kér a Hír Tv Razzia című adásában. Ez azonban kevés!! Azt követeljük, hogy az érintett állami szervek és azok vezetői az elővetőknek ne "falazzanak" tovább!!  A "falazók" is bűncselekményeket követnek el!!!! A Budapesti Nyomozó Ügyészség kifejezetten "fedőszervként" funkcionál vagy szakmailag teljesen alkalmatlanok a munkatársai!!! Ez azonban nem lehet kibúvó a felelősségre vonás alól, mert a Legfőbb Ügyésznek is több alkalommal írásban jelezve lett. A felelősöket néven kell nevezni és ez társadalmi igény.

 

Egyúttal a KJE ismételten kéri, felhívja a címzettek figyelmét, hogy e nyílt levelet és annak mellékletében szereplő feljelentést az illatékesség és hatáskörrel rendelkező szervhez áttenni szíveskedjék, a feljelentő egyidejű - e-mail és papír alapú - értesítése mellett.

 

„Mert bűnösök közt CINKOS, aki néma!"

 

Budapest, 2010. február 24.


Gőbl György
Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke
levelezési cím:9400 Sopron Szellő utca 7. fszt. 1.

e-mail cím:goblgy@gmail.com

06-20-23-73-222,

 _______________________________________________

Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyésze részére

 

Tisztelt Legfőbb Ügyész úr!

 

2006. október 23-i eseménnyel kapcsolatosan koholt vádak alapján koncepciós büntetőeljárásokat kezdeményeztek a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület tagjai, illetve más személyek ellen.

 

A magyar jog világosan előírja, hogy mind a rendőrségnek, mind az ügyészségnek kötelessége lett volna az ártatlanságot, a felelősség alacsonyabb fokát illetve az enyhítő körülményeket alátámasztó tények alapos feltárása. A különböző ügyekben azonban e törvényi előírás nem lett betartva! Az események helyszínén objektív felvételek készültek, ezen felvételek sorsáról azonban a KJE-nek nincsen tudomása. A készült felvételek a bűntető és szabálysértési eljárásokban többnyire nem lettek csatolva!! Amikor ezen eljárásokban indítványok ellenére az eljáró ügyészek a felvételek csatolását nem teljesítették a KJE szerint eljárási szabályok, tudatosan kerültek megsértésre, azaz az eljáró ügyészek visszaéltek hivatali helyzetükkel, ami bűncselekmény. Az iratokkal alátámasztott tények makacs dolgok!!

 

A KJE ezért nevezi bátran a 2006-os ügyekben folytatott nyomozásokat koncepciós eljárásoknak!

 

Ma már az ezzel a témával foglalkozók számára köztudomású, objektív képi és videó felvételekkel, tanúvallomásokkal, jogerős bírói ítéletekkel alátámasztott tényekre alapuló megalapozott álláspont, hogy 2006. október 23-án 15:30 óra körüli időben a rendőrség rátámadt a békés tüntetőkre az Alkotmány utcában.

 

Ennek az álláspontnak a megdöntésére a társadalom előtti nyílt vita alapján, bizonyítékok bemutatásával, alátámasztásával semelyik állami szervezet nem mutatott hajlandóságot. Az ügyészi szervek feljelentéseket pedig rendre blokkolja.

 

A magas rendőri vezetők, a parancs kiadók az igazság kiderülését, felelősségre vonásuk miatti félelmükben akadályozzák, összezárnak, hivatali helyzetükkel visszaélnek, és ebben már az ügyészi vezetők és a politikai szereplők egy része is érdekelt.

 

A fentiek alapján a ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tesz. A feljelentést azzal szokták elutasítani, hogy nem szerepel semmi konkrétum a feljelentésben. Jelzem a Legfőbb Ügyész úrnak rengeteg objektív adat áll számtalan személy birtokában másolatokban elhelyezve. A kérdés az, hogy van e szándék a Legfőbb Ügyészség részéről a történtek kiderítésére.

 

Budapest, 2010. február 24.


                                                           Tisztelettel: Gőbl György

                                      Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke
                                      levelezési cím:9400 Sopron Szellő utca 7. fszt. 1.

                                                     e-mail cím:goblgy@gmail.com

                                                                 06-20-23-73-222,