Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 27., szombat

4.754 - Szeretnél egy életre szóló élményt szerezni?

Magyarok Szövetsége > Meghívó Lovasoknak

Szeretnél egy életre szóló élményt szerezni? Olyat, amit büszkén mesélhetsz el majdan az unokáidnak! Vegyél részt egy nagy Magyar lovas zarándoklatban. Éld át egy csodálatos Magyar összefogás élményét. Érezd, hogy Magyar vagy, hogy egy Nemzethez tartozunk. Képzeld el, hogy emberek százai, ezrei vonulnak Kárpáthaza szerte, lovon és szekéren Bösztörpuszta felé, népviseletükben vagy hagyományőrző viseletükben. Teremtsünk hagyományt, újítsuk fel ősi szokásainkat. Képviseljük közösségünket, mutassuk meg értékeinket. Ugyanis újabb ötlet született a Bükk lábánál, Tibolddarócon.

A Magyarok Szövetsége által rendezendő 2010. augusztus 13-14-15-i Bösztörpusztai II. Magyarok Országos Gyűlésére minden, hazáját szerető lovasembert lóháton, vagy szekéren érkezve várunk, SZERetettel, ahol minden megye képviselteti magát.

Több mint ezer kézműves több száz hagyományőrző együttes és több százezer látogató vár benneteket az ország eddigi legnagyobb szabadtéri rendezvényére.

• Minden lovastanya szervezze meg, a többiekkel egyetértésben a találkozási pontokat.
• Szervezzétek meg a szomszéd megyéből beérkezők fogadását, ellátását.
• Ugyan így azt, hogy hol lépitek át –Bösztörpusztára haladva- a megyehatárt, és erről tudjon az érintett megye szervezője, tudjon benneteket kellőképpen fogadni.
• Úgy tervezzétek az indulást, hogy egy nappal hamarabb érkezzetek célba. (2010. augusztus 12- re) Mi rászámolunk egy napot arra, ha valami váratlan esemény jönne közbe.
• Célszerű egy - egy település lovasainak, esetleg a megye minden lovasának az öltözetet egységesíteni, ha van a tájegységre jellemző népviselet, abba is jöhettek.
• Hozzátok magatokkal a megye és a település zászlókat.
• Adott település előtt megálltok és felveszitek a díszöltözetet. Nem kell végig meleg ruházatban, fegyverzetben jönni. Legyen veletek lovasszekér, platós teherautó vagy mikrobusz a lóháton nem cipelhető dolgaitok szállítására.
• Jó ha tudjátok, hogy Bösztörpusztán történelmi filmforgatás lesz, amihez a ti jelenlétetek is fontos.
• Értesítsétek azoknak a településeknek a polgármestereit a várható beérkezésről, ahol át fogtok haladni. Érezzétek át, hogy ez a levonulás nem csak nektek jelent majd élményt. Minden Magyar embernek -aki látni fog benneteket- az összetartozás érzését, élményét fogjátok adni.
• Javasoljuk, azokon a településeken, ahol hősi emlékmű vagy emlékművek vannak, egy ilyen megkoszorúzását.
• Ha már szép számmal összegyűltetek, egy alkalmas útszakaszon gyakoroljátok az alakzatban való lovaglást.
• Felelős állatorvos kell, hogy jöjjön veletek.

Arra gondoljatok, ha nem jöttök, a lovaknak és nektek akkor is ennetek kell. A MOGY szervezői meg fogják oldani Bösztörpusztán lovaitok elhelyezését, valamint a tavalyihoz hasonlóan a takarmányozást, itatást.

-Borsod Abauj Zemplén megyei kapcsolattartó,
Kovács Gábor
E-mail: kovigabi@chello.hu
Tel.: 06-30-9282 645

-Ötletgazdák képviselője,
Gál István (Pege)
Tibolddaróc
E-mail: vadkeletiblues@freemail.hu
Tel: 06-70-459-9502

Baráti üdvözlettel:
Kovács Gábor
Miskolc