Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 13., szombat

4.941 - CyberPress-Budapest: ÉRTESÍTÉS!!!!!!!!!

Von: B.Kiss-Tóth László
Gesendet: szombat, 2010. március 1316:29
An: Kutasi József
Betreff: 4.929 - CyberPress-Budapest: ÉRTESÍTÉS!!!!!!!!!

 

Kedves Jóska Barátom!

 

Bocsáss meg, amiért  belepofátlankodom a CyberPress-es Monori Mária hírszerkesztővel történt érdekfeszítő levelezésedbe. Ne csüggedj el, Monori Mária belegázolt a lelkivilágodba, de nincs igaza! 

Az alábbi bizonyítékkal szolgálhatok: az MTA által  kiadott 'A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI' 10-ik kiadása és a Tankönyvkiadó 'HELYESÍRÁSUNK' 2-ik változatlan kiadása szerint a falui vagy falvai, a faluk vagy falvak egyaránt helyesen/!/ használható főnevek. Ugyanígy lehet alkalmazni a varjak vagy varjúk, borjak vagy borjúk bármelyik kifejezését is.

 

Éppen ezért megértem, hogy Monori Máriának megköszönted a sorait, de ezek szerint részéről nem felvilágosítónak sikeredett, hanem inkább ócsárlólag hat...Barátom, már azon sem csodálkoznék, ha Szemenyei lenne a háttérben!  A cyberpress-bp@freemail.hu -ról Ő is szokja küldözgetni leveleit.

 

Monori Máriának pedig azt ajánlom, hogy most ma culpázzon, legközelebb pedig olvasson bele a nyelvtan könyvbe, mielőtt vádaskodni akar... /Csak az érdekesség kedvéért írom, hogy néhány hónappal ezelőtt Szemenyei nevében /vagy utasítására?/ Monori Mária a Világlap Online-n engem is megtámadott./

 

Baráti üdvözlettel: B.Kiss-Tóth László.