Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 19., péntek

5.006 - Morvai Krisztina megfenyegette Orbánékat: fiúk, felelni fogtok!

From: Kovács Endre
Date: 2010. március 18.
To: antal@jozsef-kutasi.de,


Morvai Krisztina megfenyegette Orbánékat: fiúk, felelni fogtok!


A radikális párt ünnepségén mindenki megkapta a magáét, így már nem csak a szocialistáknak kell rettegniük. Egyvalamiben bizonyosan a Jobbik győzött: a leghosszabb, kétórás műsorral várták az érdeklődőket a budapesti, március 15-i ünnepségre. A többtízezres tömeg előtt a párt legismertebb képviselői léptek színpadra.

Az összejövetelre a Nemzeti Őrsereg katonai egyenruhába öltöztetett ragjai, valamint az Új Magyar Gárda tagjai között lehetett eljutni. A tömegben a párt aktivistái szórólapokat, Kárpátia magazint, Széllel szemben és Magyar Jelen elnevezésű újságot osztogattak, és akadt olyan tömörülés is, mely a 2006. október 23-án egy tankot elkötő és emiatt 450 ezer forintra büntetett Tankos Gyuri bácsinak gyűjtött adományokat.


Elsőként Pörzse Sándor lépett a színpadra. Mint elmondta: "most a forradalmat ünnepeljük, de hamarosan kezdődik a szabadságharc." Pörzse amolyan felkonferálásként arról beszélt, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke gárdista egyenruhában lépett be az Európa Parlamentbe és követelte, hogy igazságtalan nyelvtörvénye miatt zárják ki Szlovákiát a Parlamentből.


Szegedi Csanád úgy fogalmazott hogy aki úgy gondolkodik, hogy elég, ha most a Jobbik parlamenti mandátumot szerez, aztán a négy-nyolc év múlva bekövetkező választásokon nyer majd, rosszul gondolkozik: "Nincs több esélyünk"- kiáltotta a politikus, aki elmondása szerint "megtisztítaná" Magyarországot a magyargyűlölőktől. Hozzátette: az MSZP ne induljon a választásokon.


Morvai Krisztina felolvasta 12 aktualizált pontját. A sajtószabadsággal kapcsolatban azt mondta, hogy jelenleg a két nagy pártnak megvan a maga sajtója, de a Jobbik meg fogja teremteni az igazi sajtószabadságot. Morvai igazságtételt és elszámoltatást ígért. Úgy fogalmazott: "fiúk, felelni fogtok az elmúlt húsz évért", az ellenzék is, amely csendben tűrt.


A következő 27 napban sorsfordító döntést kell előkészíteni, mert Magyarország jövője dől el az áprilisi 11-i választáson - szögezte le Morvai Krisztina. A párt európai parlamenti képviselője, államfőjelöltje egy úgynevezett magyar bank létrehozásáról is beszélt, és követelte Budaházy György és társai szabadon bocsátását.


Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint pártja győzni akar és győzni fog az áprilisi választásokon. A Jobbik elnöke hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén "mindenki és minden a helyére kerül". Vona Gábor szerint ez a többségnek igazságot, míg például a "politikus bűnözőknek" börtönt fog jelenteni.


Vona Gábor kifejtette: "Félnek és rettegnek tőlünk", többek közt ezért osztották fel gyorsan a rádiófrekvenciákat, hogy később ne kelljen adni a Jobbiknak, mert "tudták, hogy jövünk".


Vona Gábor közölte: nem ellenségeiktől félnek, hanem ő személy szerint attól, hogy egy reggel felkel majd a gyereke, és elmegy rabszolgának, s ő nem tud majd semmit mondani a miértet firtató kérdésére. A pártelnök beszéde zárásaként úgy fogalmazott: Magyarország már feltámadt, majd kijelentette: "mi már nem lakosság vagyunk, nem polgárság, nem nép, hanem nemzet".