Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. augusztus 17., kedd

6.041 - Szávay István Semjén Zsoltnak: Támogatja-e a kormány a Magyarok Világszövetségét?

From: Palos Passio <palospassio@gmail.com>
Date: 2010. augusztus 16.
Subject: Szávay István Semjén Zsoltnak: Támogatja-e a kormány a Magyarok Világszövetségét?
Cc: Kutasi József
jozsef@kutasi.eu

Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke 2010. július 21-én írásbeli kérdést nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez A Magyarok Világszövetségének támogatása címmel. A jobbikos országgyűlési képviselő konkrétan arra volt kíváncsi, hogy „Kívánja-e a Kormány a következő költségvetési évtől kezdve anyagilag támogatni a Magyarok Világszövetségének működését?”

Mint ismeretes, a 2000. óta állami dotáció nélkül működő MVSZ számos olyan nemzeti ügyet karolt fel, amely az elmúlt nyolc év magyarellenes MSZP-SZDSZ ámokfutásában is tartotta a lelket az anyaországi és külhoni magyarságban. 2004 nyarán ők kezdeményezték az aláírás-gyűjtést a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kiírásához, az Európai Parlament elé vitték a Beneš-dekrétumok ügyét, valamint Trianon 90. évfordulóján a párizsi békeszerződés revíziójára felszólító petíciót nyújtottak be Versailles-ba. Angol nyelvre is lefordított Magyarság lexikonjával, Magyarságtudományi tanulmányaival, valamint számos egyéb gyűjteménykötetével és konferenciájával az MVSZ az elmúlt években kimagasló teljesítményt nyújtott az egységes magyar nemzetért küzdő civil szervezetek között.

Szávay István a barikad.hu kérdésére elmondta: a mindenkori magyar államnak kötelessége és egyben saját jól felfogott érdeke is segíteni a Magyarok Világszövetségét és az ahhoz hasonló, nemzetstratégia szempontból nélkülözhetetlen szervezeteket, és ehhez a Jobbik Magyarországért Mozgalom minden erkölcsi és politikai támogatást meg fog adni. A nemzetpolitikáért felelős jobbikos képviselő bízik abban, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének kiszélesítését hangoztató kormánykoalíció – az előző kormánnyal ellentétben – nem gátolni fogja ezen szervezetek működését, hanem minden rendelkezésére álló eszközzel segítséget fog nyújtani.

Semjén Zsoltnak 15 napon belül kell hivatalos választ adnia Szávay kérdésére. Amennyiben ez elutasító lesz, a Jobbik a következő évi költségvetés tárgyalásakor módosító indítvánnyal fog élni az MVSZ működésének támogatása érdekében.

2010-07-22 16:58 barikád.hu

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálata

 

7003/10072