Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 5., péntek

10.214 - A Honvédelmi Minisztérium > Elkészült a katonai életpálya-modell!

Feladó: Honvédelmi Minisztérium 
Dátum: 2011. július 26. 8:27

Tárgy: A Honvédelmi Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu





A HM heti hírlevele2011-07-26

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„A jóság fontosabb a bölcsességnél, s ennek felismerése már maga is bölcsesség”
(Theodore Isaac Rubin)

E gondolatokkal kíván a szerkesztő tartalmas hetet a Tisztelt Olvasónak!
Elkészült a katonai életpálya-modell
Elkészült a Magyar Honvédség 2021-ig szóló humánstratégiája, ezen belül a katonai életpályamodell, ami a közszolgálati életpályamodellhez igazodva működik majd - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden.
Amerikai támogatás a Magyar Honvédségnek
Magyarország olyan szövetségesünk, akire mindig számítani lehet!- hangoztatta Eleni Tsakopoulos Kounalakis azon az ünnepségen, amelyen tizennégy HMMWV- típusú páncélozott gépjárművet kapott az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj. Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete azokat július 18-án, a szolnoki Ittebei Kiss József Helikopterbázison adta át Hende Csaba honvédelmi miniszternek.
Biztonságos lakókonténer blokk a katonáinknak
A magyar katonák biztonságosabb élet- és munkakörülményeit szolgálja az a páncélozott lakókonténer blokk, amelynek átadását július 14-én tartották Afganisztánban.
Nyomtatott harangszó
A megoldhatatlan helyzetek is megoldhatóak – többek között ezt üzeni a Zrínyi Média kiadásában megjelent, A déli harangszó Magyarországon és a nagyvilágban című könyv, amelynek bemutatóját július 19-én, kedden tartották Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, illetve Jankovics Marcell, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke is.
Értünk szólnak délben a harangok
Hálaadó szentmisét tartottak a nándorfehérvári diadal emléknapján, július 22-én, pénteken Budapesten, a Szent Adalbert-Boldog Zoltán templom helyén. Az eseményen ünnepi beszédet mondott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Vezénylő zászlósi tapasztalatcsere Budapesten
Hivatalos magyarországi látogatáson hazánkban tartózkodik Kerry J. Boggs zászlós, a NATO szarajevói parancsnokságának vezénylő zászlósa. A vendéget Kriston István zászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa fogadta és kísérte végig programján.