Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 8., hétfő

10.243 - 700 milliárdot vettek ki az emberek zsebéből a bankárista nyugdíj-pénztárak

www.nemzetihirhalo.hu *************
700 milliárdot vettek ki az emberek zsebéből a bankárista nyugdíj-pénztárak
2011. augusztus 08. 07:51 Hunhír.info

Legkevesebb 700 milliárd forinttal lenne nagyobb ma a hazai nyugdíjvagyon értéke, ha 13 évvel ezelőtt nem vezetik be a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszert Magyarországon - írja a Magyar Nemzet a birtokába jutott kormányzati jelentésre hivatkozva.

A lap szerint a hatalmas összegből akár azoknak is jutott volna fejenként 1 millió forint, akik egy fillér reálhozamot sem kaptak.

A portfólió értéke 2011 márciusának végén az előzetes audit adatok alapján 3160 milliárd forint volt. Ha a tagdíjbevétel havi összegét állampapírba fektették volna, akkor - az átlagos hozammal számolva - a portfólió most 3860 milliárd forintot érne.

Ez azt jelenti, hogy 700 milliárd forinttal érnének ma többet a megtakarítások, ha a tagdíjakra befizetett teljes összeget kockázatos befektetések helyett állampapírokba fektették volna a nyugdíjpénztárak - írja a lap.

Hunhír.info komentár:
A lap megírta, a kormánynak meg lépnie kéne a gazdasági nemzetárulás miatt. Minden illetékest elővenni, vagyonát elkobozni, aztán jöhetnek a dolgos hétköznapok az erre alkalmas intézményekben.