Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 11., csütörtök

10.300 - Geönczeöl Gyula: SÜRGŐS TÁJÉKOZTATÁS az MVSZ SZOT-SZMOSZ tagjai és a média felé

From: Geönczeöl Gyula

Date: 2011. augusztus 11.
Subject:
SÜRGŐS TÁJÉKOZTATÁS az MVSZ SZOT-SZMOSZ tagjai és a média felé
To: Kutasi József Antal
Elküldve: 2011. augusztus 11. 10:1
Tárgy : ELÓZETES
 SÜRGŐS TÁJÉKOZTATÁS az MVSZ SZOT-SZMOSZ tagjai és a média felé
A tegnapi napon a Fővárosi Bíróságon kézhez kaptuk azt a FŐVÁROSI ITÉLŐTÁBLA 8.Pkf.25.010/2011/5 sz. VÉGZÉST, amely az elsőfokú bíróság végzését helybenhagyja. A végzés ellen fellebbezésnek nincsen helye.
DÁTUM:  2011.április 28.

Ebben helybenhagyja az ügyészi indítvány végrehajtását és Patrubaniék fellebbezését elutasítja.

JOGERŐSEN VESZTETTEK.

"Az ügyészség azonban a részére biztosított törvényességi felügyelet gyakorlásával jogszerűen hívta fel a szervezetet a jogszabály változtatásokra tekintettel az alapszabály aktualizálására".
Az ügyészség indítványa a bíróság felé 38 oldalon sorolja fel az MVSZ törvénytelenségeket és azok eltávolítására szólítja fel a szövetséget. Az MVSZ jelenlegi vezetése lapít.
A felvidéki szervezetet több esetben említi és ezekből néhány dolgot említek:

1. Ügyészségi indítvány 1.p. pont: Törvénysértő a régióelnökség országos tanácsokkal kapcsolatos hatáskörének szabályozása: "amennyiben az MVSZ egy országos tanácsát valamely országban jogi személyként veszik nyilvántartásba, az adott jogi személy már nem minősíthető az MVSZ belső szervének, emiatt a régióelnökség az önálló jogi személy vezetésének felfüggesztése, legfelsőbb vezetésének összehívása tárgyában érvényes határozatot nem hozhat".

Mint emlékezetes, Patrubaniék az MVSZ SZOT-SZMOSZ elnökét, elnökségét a szervezetet "felfüggesztette" és 2006-ban törvénytelenül hívta össze ismeretlen tagsági listák alapján PÁRKÁNYBAN a bejegyzett jogi személy közgyűlését. Ezt a tényt Párkányban a rendőrségen jegyzőkönyvben rögzítettük, tehát aki ennek a párkányi "közgyűlésnek" a "jogán" működik, az törvénytelenséget követ el.

2. q. pont : Hiányos az alapszabály, amely az egyes bizottságok jogállását, hatáskörét és működést nem szabályozza. Ezek a Szabályzat felügyelő bizottság és az etikai bizottság. Mint ismeretes a SZFB hazug indítványát használták ellenünk, külföldön bejegyzett jogi személy ellen nem is alkalmazható.
12. Az elnökségi ülések hiányosan dokumentáltak. Mint ismeretes 2004-ben az elnökség nem engedte be az MVSZ közgyűlésére az MVSZ SZOT küldötteit. Ez az elnökségi jegyzőkönyv eltűnt. Pedig abban a kifogásaimnak, mint elnökségi tagnak benne kellene lennie és annak is, hogy a Szabályzatfelügyelő Bizottság az ellenünk kiadott hamis indítványt az ülésen visszavonta. Komáromi elnökségi ülésünk követelésére az MVSZ ezt a jegyzőkönyvet NEM küldte meg.
23. "TÖRVÉNYSÉRTŐ, hogy az MVSZ NEM biztosította a Szlovákiában élő tagjai számára a 2004. évi küldöttgyűlésen való képviseletet. A törvényességi felügyeleti vizsgálat során megállapítást nyert, hogy az MVSZ Elnöksége 2004. november 18.-i ülésen meghozott határozatával megfosztotta a Szlovákiai Magyarok Országos Szövetsége küldötteit a mandátumuktól, ezért az említett küldöttek az MVSZ 2004. november 19-20-án tartott tisztújító küldöttgyűlésen szavazati joggal már nem vehettek részt. A Szlovákiai Magyarok Országos Szövetsége kizárását követően az MVSZ nem biztosította, hogy a Szlovák Köztársaság területén élő tagjai a 2004. évi tisztújító küldöttgyűlésen megfelelően képviselve legyenek. " ...A demokratikus működés elvével ellentétes, ha egy társadalmi szervezet által intézményesített küldöttgyűlésen, mint legfelsőbb szervben a tagság egy része nincs képviselve..."
A BOCSÁNATKÉRÉS, a törvényesség érvényesítése egyelőre késik.
A fentiek csak pár részlet a masszív feltárásról, ami az ámokfutó jelenlegi MVSZ vezetés törvénysértéseit illeti.
Mint azonban látjuk ennek megállapítása és a törvénytelenségek eltávolítására azonban Táblabírósági szinten született ítélet. Ami kötelez. Figyelmeztetni kell mindenkit arra, hogy a fenti tényeket NEM lehet immár mellőzni.
AZ MVSZ SZOT - SZMOSZ legális és annak elnöke törléséről nem lehet továbbá ódákat zengedezni fűnek fának.
Csak egyet jegyzek meg még. Csodálkozunk mi magyarok, hogy ilyen állapotban vagyunk? Ne csodálkozzon senki. Mert amíg egy olyan társadalmi szervezetben, mint az MVSZ annyi törvénytelenség létezhet, amit a törvényességi felügyelet
38 gépelt oldalon tárhat fel, addig a magyar társadalom működése enyhén szólva paralizált.
Ezért hívok fel mindenkit, tagjainkat és a médiát is, hogy a törvénytelenségek eltávolításával foglalkozzunk és ne a kósza hírek terjesztóivel, amit a törvénytelenségek kiagyalói és alkalmazói terjesztenek.
Geönczeöl Gyula
Az MVSZ SZOT - SZMOSZ elnöke
2011. augusztus 11.
From: karoly kvacskay [mailto:kvacskay@gmx.net]
Sent: Thursday, August 11, 2011 12:06 PM
Subject: Jogerős Itélet

A Fővárosi Ítélőtábla 2011. április 28-án másodfokon, jogerősen leminősítette a Patrubány Miklós által képviselt Magyarok Világszövetségét „különösen közhasznúból” csak „közhasznúvá”.

Az elsőfokú Fővárosi Bíróság döntése ellen fellebbezett a vitatott elnök, de a Fővárosi Ítélőtábla elutasította az alaptalan fellebbezést, és jogerősen kimondta a leminősítést.

A leminősítést 2011. május 5-én vette át ajánlott levélben az MVSZ, de már több mint három hónapja hallgatnak a különösen botrányos ügyről. Az MVSZ tagok és tag szerveztetek pert fontolgatnak Patrubány ellen, az MVSZ leminősítése és a presztízsvesztés miatt.

A Fővárosi Bíróság iratanyagában több botrányos MVSZ ügy is megemlítődik, melyek egyike szerint Patrubány az MVSZ ingatlanait saját lakásaiként használja. A jogtalan használatért nem fizet, illetve Patrubány az MVSZ-ből „jogtalanul”(!!!) vett fel nagy összegű pénzeket.

A peranyagban az MVSZ működésében 38 oldalon sorolja fel a törvénytelenségeket, és indokolja meg tárgyilagosan azokat. Az elemzés kimutatja, hogy a felsorolt törvénytelenségek mind a Patrubány Miklós jogtalan tevékenységéhez köthetőek.
(A harmincnyolc oldal törvénytelenség nem elírás!!!)

Tisztelettel
Kvacskay Károly
Gazdasági Tevékenységek Mestere (MBA)
(tel: 0036-70-6040950)

Budapest, 2011. augusztus 11.