Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 2., hétfő

12.376 - Honvédelmi Minisztérium > A honvédség támogatja a küzdősportot

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. április 2. 16:59
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM hírlevél 2012-04-02
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„A harcos erénye: megérti, hogy az akarat és a bátorság nem ugyanaz. A bátorság félelmet és hízelgést parancsolhat, de az akaraterő türelmet és kompromisszumot követel."
/Paulo Coelho/
Eredményes hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
A honvédség támogatja a küzdősportot

A fegyelem, tisztelet, kitartás, bátorság, akaraterő, a rendszeres kihívások és megpróbáltatások mind-mind fontos elemei a fejlődésnek – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára március 31-én, a jubileumi magyar karatebajnokságon.

A katonák és az orvosok egyaránt a közösséget szolgálják

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ választ ad a modern kor katona-egészségügyi kihívásaira, és egyben a civilekkel ápolt kapcsolattartás fontos sarokköve is – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök március 30-án, Budapesten.

Amerikai helyettes államtitkári látogatás a Honvédelmi Minisztériumban

Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára március 29-én a Honvédelmi Minisztériumban fogadta Marie L. Yovanovitch-ot, az amerikai Külügyminisztérium Európai és Eurázsiai Ügyekért felelős Hivatalának helyettes államtitkárát. Sajtóközlemény.

Parancsnoki látogatás Székesfehérváron

Gary E. Huffman dandártábornok, a szarajevói NATO-parancsnokság parancsnoka látogatott el Magyarországra Domján László vezérőrnagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának meghívására március 29 – 30. között.

Magyar pilóták is résztvevői a nemzetközi Gripen-gyakorlatnak Svédországban
Tábornoki látogatás Kabulban

Bőven akadt feladata az ISAF CSS Logisztikai Iskola Magyar Mentorcsoport (LMCS-4) katonáinak a közelmúltban: több küldöttséget is fogadtak, amelynek csúcspontja a tábornokok érkezése volt.

Rendhagyó állományváltás és medálparádé a Sínai-félszigeten

Kiképzés, begyakorlás, medálparádé, ünnepi állománygyűlés, székelykapu-avatás, átadás-átvétel szereplt a Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) magyar kontingensének programjában márciusban.

Gimnazisták a debreceni laktanyában

A Tiszántúli Református Egyházkerület és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár között hamarosan aláírt együttműködési megállapodás alapján a KatonaSuli programot szakkör formájában vezetik be a két debreceni református középiskolában, a Debreceni Református Kollégium Gimnázium és Diákotthonban, valamint a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gedeon Gimnáziumában.