Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 11., szerda

14.483 - Honvédelmi Minisztérium > Köszönet a magyaroknak

Feladó: Honvédelmi Minisztérium

Dátum: 2012. április 10. 12:04
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM hírlevél 2012-04-10
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„Mert az égi útnak elve: kúszva, vérzőn, énekelve, portól, sártól piszkosan
menni mindig, biztosan...
S kopjék térdig bár a lábam, tudom, az ég kapujában
utolérlek, Krisztusom!"
/Dsida Jenő: Húsvéti ének az üres sziklasír mellett- részlet/
Tartalmas hetet, sikereket kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Folytatódik a hadsereg képességeinek fejlesztése

Jelentős megtakarítást értünk el a számunkra kedvező módon újratárgyalt Gripen szerződéssel, az ebből eredő teljes összeget – a kormány döntésének megfelelően - a Magyar Honvédség képességeinek fejlesztésére fordíthatjuk– jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter Kecskeméten. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága kihelyezett ülést tartott április 5-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

A megállapodással nyer a város és a honvédség is

A város új kulturális színtérrel lesz gazdagabb, a honvédség az anyagi megtakarítás mellett új barátokat is szerez- hangzott el április 6-án a Veszprémben, a megállapodás aláírását követően. A város önkormányzata közművelődési tevékenység végzése céljából térítésmentesen megkapja a honvédségtől a Helyőrségi Művelődési Otthon épületét. „A katonai szervezetek és a honvédséghez kötődő nyugállományú szervezetek ugyanúgy használhatják az intézményt, mint korábban”- hangsúlyozta Hende Csaba miniszter.

1848-49 üzenete: a nemzet összefogása, egysége

Az 1849-es sikeres tavaszi hadjáratból erőt meríthetünk mai küzdelmünkhöz is – fogalmazott dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára április 4-én, Nagykátán. Dr. Szarka Gábor kabinetfőnök a tápióbicskei fahídnál mondott beszédében emlékeztetett: az akkori honvédsereg nem egészen egy év alatt legyőzte a világ egyik legjobb hadseregét.

Folytatódtak a Katonák Hősök- Hagyomány és megújulás programsorozat eseményei
EU védelempolitikai tanácskozás Brüsszelben

Az EU- tagállamok védelempolitikai igazgatóinak tanácskozását április másodikán és harmadikán Brüsszelben tartották, amelyen magyar részről Siklósi Péter, HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára vett részt.

Erősödő nemzetközi - kétoldalú - hadfelszerelési együttműködés

Idén a NATO Nemzeti Fegyverzeti Igazgatók tavaszi értekezletét március 29-én tartották Brüsszelben a NATO központban. Hazánkat Márki Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára nemzeti fegyverzeti igazgató minőségében képviselte.

A Nehéz Légiszállító Ezred átlépte a hétezredik repült óraszámot

A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program egy új mérföldkőhöz érkezett 2012. április 1-én. A Nehéz Légiszállító Század norvég parancsnoka, Christian Langfeldt alezredes vezette C-17-es repülőgép és személyzete a török légtérben, Zulu idő szerint hajnali 1 óra 38 perckor lépte át a 7000. repült órát.

Köszönet a magyaroknak

Ez a segítség a magyar kontingenstől létfontosságú volt számunkra, köszönet érte- hangsúlyozta Burka járás kormányzója akkor, amikor az MH Tartományi Újjáépítési Csoport adományt nyújtott át az ott élőknek.