Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 11., szerda

14.484 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Tájékoztatás az egyházaknak felajánlható SZJA 1%-ról

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 

Dátum: 2012. április 10. 14:08
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-04-10
Az Európai Unió Magyarország egyetlen választási lehetősége – szögezte le a European Voice című brüsszeli hetilap honlapján szerdán megjelent írásában Navracsics Tibor. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eheti hírlevelében beszámolunk arról is, hogy a miniszterelnök-helyettes "óvatosan optimistának" nevezte magát a Magyarország ellen január 17-én megindított gyorsított kötelezettségszegési eljárások ügyében, mivel szerinte az ország jó válaszokat adott az Európai Bizottság indoklással alátámasztott aggályaira.
A Magyary Programot tanulmányozza az OECD

A Magyary Programot értékelték, illetve áttekintették az egy éves végrehajtási menetrendet azon a budapesti találkozón, melyre hétfőn került sor a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) képviselői és Gál András Levente kormánybiztos között.

Beszélő Paletták: cél a katarzis, a megtisztulás

Rendhagyó helyszínen, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának folyosóján és irodáiban nyílt meg 2012. április 3-án a Beszélő Paletták című roma képzőművészeti kiállítás.

Az új szabályozás támogatja a civil szervezetek működési környezetét

Az új civil törvény és végrehajtási rendeletei a működési környezetet támogató szabályozás megteremtésével hozzájárulnak a civil szektor fejlődéséhez és erősítéséhez – mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok (ÉTA) Országos Szövetsége közgyűlésén tartott előadásában, április 2-án.

Bemutatták a Pro Renovanda Cultura Hungariae Programot

A Közép-európai térség erejét adja az itt egymás mellett élő nemzetiségek sokasága – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, mielőtt átadta a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány kurátorainak megbízó levelét.

Tájékoztatás az egyházaknak felajánlható SZJA 1%-ról

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szftv.) szerint az egyházak számára felajánlható 1% kedvezményezettje a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény szerint elismert egyház, valamint a 2011. december 20-ig az egyházi elismerés iránt kérelmet benyújtott szervezet lehet, ha az adóhatóság technikai számmal látta el.

Ülésezett a Máért szórvány szakbizottsága, meghirdették az erdélyi nemzeti jelentőségű programokat

Meghirdették az erdélyi nemzeti jelentőségű programokat a Máért szórvány szakbizottsága idei első ülésén kedden Budapesten. A tanácskozáson szó volt a külhoni magyar óvodák éve programról, és a csángó oktatási program körül kialakult vitás kérdésekről is, Lélfai Koppány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezetője pedig beszámolt az elmúlt időszak főbb változásairól.

Navracsics Tibor: "óvatosan optimista" vagyok a kötelezettségszegési eljárások ügyében

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes "óvatosan optimistának" nevezte magát a Magyarország ellen január 17-én megindított gyorsított kötelezettségszegési eljárások ügyében, mivel szerinte az ország jó válaszokat adott az Európai Bizottság indoklással alátámasztott aggályaira.

A területi közigazgatás átalakítása kivezet a bürokrácia útvesztőjéből

A járásokról szóló törvényt március 30-án nyújtotta be az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Ennek részleteiről Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az EU Magyarország egyetlen választási lehetősége

Az Európai Unió Magyarország egyetlen választási lehetősége – szögezte le a European Voice című brüsszeli hetilap honlapján szerdán megjelent írásában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

A KIM Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknak

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja – a nemzetiségi törvény által felsorolt – valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók továbbtanulásának elősegítése.

Közép-Európa a lengyel-magyar barátsággal tartható fenn

Ez a kiállítás a két nép örökkévaló barátságának kíván emléket állítani – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön Veszprémben, a „Szétlőtt városok. Poznan – Budapest 1956” című kiállítás megnyitóján.

Ismét ReGeneráció – Közigazgatási Nyílt Nap a KIM-ben

Április 13-án, pénteken második alkalommal nyitja meg kapuit a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az érdeklődő fiatalok előtt. A nyílt napra ellátogató diákok találkozhatnak a minisztérium államtitkáraival és kormánytisztviselőivel, előadásokat hallgathatnak meg a KIM kiemelt projektjeiről, játékon vehetnek részt, és csatlakozhatnak a közigazgatás kulisszatitkait feltáró körsétákhoz.