Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 2., kedd

15.684 - Ezerháromszáz önkéntes tartalékos vonult be felkészítésre

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. október 1. 12:22
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


HM heti hírlevele 2012-10-01
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyben megtalálja a korábbi időszak legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.


„Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog”
(japán közmondás)


Tartalmas, derűs hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!

Fontos mérföldkő a Nemzeti Katonai Stratégia kidolgozása

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk a honvédelmi politika területén, a honvédelmi kormányzat kidolgozta az új Nemzeti Katonai Stratégiát- jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter egy ötpárti egyeztetést követő sajtótájékoztatón, szeptember 21-én Budapesten.

Elismerés Magyarországnak, a Magyar Honvédségnek

Az afganisztáni magyar szerepvállalást és a kétoldalú védelmi együttműködést - azon belül kiemelten az Ohiói Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség húszéves partneri kapcsolatát - méltatta az amerikai védelmi minisztérium Hende Csaba honvédelmi miniszter washingtoni látogatásáról kedden kiadott tájékoztatójában.

Életre kelthetjük hagyományainkat

Koszorúzással, ágyúszóval, a versenyzők ünnepélyes fogadalomtételével megnyitották a 2012-es, immár ötödik Nemzeti Vágtát szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén. A rendezvényhez kapcsolódva több mint hetven település polgármestere és a kormány képviselői a lovaskultúra presztízsének visszaállításáról folytattak eszmecserét.

A sport megtanít a közösség erejére, hogy összetartozunk
Missszióból érkező és oda induló katonákat köszöntöttek Szolnokon

Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Erők (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus – UNFICYP) 32. váltásának kibocsátó és a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő (International Security Assistance Force – ISAF) törzstiszti beosztásaiból hazaérkezettek visszafogadó ünnepségét tartották szeptember 18-án Szolnokon.

Ezerháromszáz önkéntes tartalékos vonult be felkészítésre

Mintegy ezerháromszáz - katonai alapkiképzéssel rendelkező - önkéntes műveleti tartalékos vonult be hétfőn egy tíznapos felkészítésre, amelynek célja a már meglévő ismereteik bővítése.