Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 2., kedd

15.685 - 16 ezer gyerek kirándul ősszel az Erzsébet-program keretében


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. október 1. 18:04
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-10-01
A helyi erők és az állam összefogásával lehet kilábalni a válságból – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Zircen, a háromszáz éves barokk fogadó, a Bagolyvár felújítási ünnepségén. A közigazgatási és igazságügyi miniszter az Új Széchenyi-terv által támogatott turisztikai projekt méltatása mellett megjegyezte: nem mindig felülről kell várni a megoldást. A KIM heti hírlevelében arról is olvashatunk, hogy már a Parlament napirendjén szerepel az új Polgári Törvénykönyv.
Elismerés Danuta Hübnernek a regionális politikában végzett munkájáért

Danuta Hübner, az Európai Parlament regionális fejlesztési bizottságának elnöke kapta a Pálfi István emlékérmet. A díjat Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter alapította és évente egy ember kaphatja. A kitüntetést azoknak adják, akik kiemelkedő munkát végeztek a regionális politika fejlesztésében, hozzájárultak az együttműködés fejlődéséhez, a határon át nyúló kapcsolatok erősítéséhez.

16 ezer gyerek kirándul ősszel az Erzsébet-program keretében

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Őszi kirándulás pályázatán több mint 16 ezren jutottak ismét táborozási lehetőséghez, ezzel több mint 30 ezerre nőtt azoknak a gyermekeknek a száma, akik az Erzsébet-program keretében kedvezményesen táboroznak az idén – közölte az alapítvány az MTI-vel.

Navracsics Tibor és az EP ténymegállapító bizottságának tárgyalása

Elsősorban a bírák nyugdíjazására és az egyházi bejegyzésre vonatkozó részletszabályozásról tettek fel kérdéseket az Európai Parlament (EP) delegációjának tagjai a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban folytatott megbeszélésükön.

A parlament napirendjén a új Polgári Törvénykönyv

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) az első, demokratikus körülmények között megalkotott magánjogi kódex lesz Magyarországon, amely 2014. január 1-jén hatályba is lép – hívta fel a figyelmet a törvényjavaslat szerdán megkezdődött parlamenti vitájának elején az igazságügyért felelős államtitkár, aki szerint a közel 1600 paragrafusból álló előterjesztés méltón zárja le a jogrendszer megújításának 2010-ben megkezdett folyamatát.

Külön védendő célcsoportként jelennek meg a gyermekek

A Gyermekbarát igazságszolgáltatás program keretében két újabb rendőrségi meghallgatószoba kapott tanúsítványt szerdán a közigazgatási és igazságügy minisztertől; az egyiket Nagykanizsán, a másikat Tatabányán alakították ki.

Elsőként helyi értékeinkről kell gondoskodnunk

A nemzetek versenyében akkor tudunk helytállni, ha megvédjük helyi értékeinket – mondta Navracsics Tibor Herenden, a Polgármesterek a nemzeti értékek védelméért elnevezésű fórumon csütörtökön.

Magyarország a göteborgi Könyvvásár vendége

Európa második legnagyobb könyvvásárán mutatkozik be Magyarország a svédországi Göteborgban, ahol a magyar pavilon a KIM háttérintézményeként működő Balassi Intézet közreműködésével valósult meg. A Magyarországról szóló csütörtök esti pódiumbeszélgetésen a kormány nevében Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár vett részt. Közlemény.

Civil szervezeteket is vár az Emberi Jogi Kerekasztal

A Kormány Emberi Jogi Munkacsoportja pályázatot hirdet civil szervezetek számára az Emberi Jogi Kerekasztal működésében történő részvételre. A sikeresen pályázó szervezetek részt vehetnek a munkacsoport szakmai tevékenységében, ezzel is erősítve a társadalmi konzultációt, s hozzájárulva az emberi jogok minél szélesebb körű érvényesüléséhez. Közlemény.

Répás: egyetértés van Szlovéniával a kisebbségi jogok ügyében

A szlovén parlament által hamarosan tárgyalandó kisebbségi törvény és a magyarországi szlovén közösség parlamenti képviselete szerepelt egyebek között a Magyar-Szlovén Kisebbségi Vegyes Bizottság XIII. ülésének napirendjén szerdán Ljubjanában – mondta el Répás Zsuzsanna a tanácskozás szünetében telefonon az MTI-nek.

A helyi erők és az állam összefogásával lehet kilábalni a válságból

A helyi erők és az állam összefogásával lehet kilábalni a válságból – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Zircen, a háromszáz éves barokk fogadó, a Bagolyvár felújítási ünnepségén szombaton.

Százötven fiatal kapott lehetőséget a külföldi tapasztalatszerzésre

Ezekben a napokban kezdte meg külföldi szakmai gyakorlatát az a 150 fiatal, aki idén elnyerte a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat és már túl van a hazai féléves gyakorlaton. Közlemény.

Szabadság nem létezhet felelősség és bizalom nélkül

Navracsics Tibor szerint aláássa a szólásszabadságba vetett hitet, a kölcsönös bizalmat és felszámolja a békés konfliktuskezelés lehetőségét a Mohamed prófétát gyalázó iszlámellenes film.