Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 4., csütörtök

15.692 - Orbán: a beruházás gyógyír - átadták a Teva új gyárát 2012. október 2., kedd 12:08 - Szepesi Anita - Napi.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán: a beruházás gyógyír - átadták a Teva új gyárát 
2012. október 2., kedd 12:08 - Szepesi Anita - Napi.hu 
    
Orbán Viktor és Jeremy Levin, a Teva globális vezérigazgatója ma átadta a Teva 22 milliárd forintos beruházással megvalósított Gödöllői Steril Centrumát. A gyáravatón a miniszterelnök elmondta, a magyar kormány mindent meg fog tenni, hogy a magyar gyógyszergyártás továbbra is a világ élvonalában álljon. 

A miniszeterelnök kifejtette, Magyarország az elmúlt 100 évben folyamatosan vesztett, s a csapások miatt bennünk él az önsajnálat, ezért gyakran nehéz meggyőzni az embereket arról, hogy többre vagyunk képesek, mint amit mutatunk magunkról a világban. Ezért szövetségesünk mindenki, aki beruházásaival, barátságával lehetőséget ad rá, hogy a magyarok bebizonyítsák, többre képesek annál, mint ami a világ felé megnyilvánul. Ez a gyár pedig egy óriási lehetőség a bizonyításra - szögezte le a miniszterelnök. 

Orbán Viktor kiemelte, rövid időn belül harmadjára vesz részt gyógyszeripari beruházás avatásán, ami azt mutatja, hogy vannak Magyarországon olyan területek, amelyek fejlődést mutatnak. Mint fogalmazott, szimbolikus a gyárátadás, hiszen ezek a készítmények segítséget visznek a világba, maga a beruházás pedig a betegségekkel küzdő magyar gazdaság számára gyógyír. 

A Teva ma a világ egyik legnagyobb és legmodernebb steril készítményeket gyártó üzemét adta át a termelésnek. Az új, 22 milliárd forint beruházásból felépített, 15 ezer négyzetméter alapterületű gyáregység 263 új munkahelyet teremt és évente akár 200 millió egységnyi steril gyógyszerkészítmény is készülhet a 6 modul gyártósorain. 

Rámutatott, az új gyár példája azért is fontos, mert a jövő iparpolitikájának jelentős területére hívja fel a figyelmet, s a magyar kormány minden meg fog tenni, hogy ez az iparág a jövőben is a világ élvonalában álljon. A beruházás által teremtődő 263 új munkahely pedig önmagában is fontos, mikor Európa szerte gyárbezárásokról és a gazdaság zsugorodásáról érkeznek hírek. 

A 263 új munkahellyel 3100 fő fölé nő a Teva magyarországi létszáma, így a cég a kapcsolódó beszállítókkal együtt további 10 ezer ember megélhetéséhez járul hozzá - hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ez a beruházás egyszerre szolgálja a beruházók profitját, az itt dolgozók és nemzetgazdaság érdekeit. 

A Teva ma átadott, új Steril Centrumával tovább erősödik a vállalat hazai és nemzetközi gyógyszergyártásban betöltött szerepe. A 100 éves múltra visszatekintő debreceni üzemben évente mintegy 11 milliárd tabletta készül, a sajóbábonyi alapanyaggyártó egység elsősorban létfontosságú szív-érrendszeri készítmények alapanyagat gyártja, a szintén 100 éves múlttal rendelkező gödöllői gyár, és ezen belül a most átadott Steril Centrum pedig többek között infúziókkal és injekciókkal segíti a gyógyítást Magyarországon és a világ számos országában. 

Az új centrumban olyan stratégiai fontosságú onkológiai készítmények gyártása is elindul, amelyek korábban Európa szerte hiánycikknek számítottak. Az óriási gyártókapacitás pedig lehetővé teszi, hogy a magyar betegek ellátása mellett a világ több mint 70 országába eljuthassanak a Teva steril készítményei. 

A Teva 1993 óta van jelen Magyarországon, az elmúlt 15 évben 255 milliárd forintot fektetett be a hazai gyártásba és kutatás-fejlesztésbe. A cég szinte valamennyi terápiás területen jelen van és minden hetedik beteg Teva készítmény segítségével gyógyul. 

Kapcsolódó: 
   Orbán elismerte: bajban az ország (Barikád) 
   Magyarország egyik legsikeresebb védjegye a gyógyszeripar (miniszterelnok.hu
   Orbán a zsidókat is szóba hozta az izraeli Teva üzemavatóján (HVG) 
   Letették a magyar NATO-radar alapkövét (bumm) 
   Felszámolják a kapuvári húsgyárat (Hír24) 
    

Jegyzet: Orbán Gödöllőn Teva-üzemet avatott 

Az avató ünnepségen azt mondta, hogy az izraeli vezérigazgató tiszteletére szólt a magyar himnusz! Hát az izraeli himnusz szóljon neki, ne a magyar himnusz! Ez futballmérkőzéseken is így szokás, mindig az adott állam himnusza szól az adott állam játékosainak. Orbán azt mondta, hogy Magyarország területének egy részét elvesztette! Hát nem kedves miniszterelnök úr 
, mi TERÜLETÜNK NAGY RÉSZÉT veszítettük el a trianoni szabadkőműves bálban! Az a 250 ezer magyar 1956-ban nem veszett el, hasznos tagjai lettek az amerikai, a kanadai, az osztrák, és sok más országnak. A börtön és a nyomor elől menekültek, vagy ahogy akkoriban mondták: disszidáltak! Az itthon maradókat vagy kivégezték, vagy ellehetetlenítették, miután porig alázták őket! 
Az önsajnálat kedves Miniszterelnök úr annak okán is él a magyarban, hogy 22 év óta képtelen a hazája élére olyan vezetőt találni, aki az ő, és nem a saját és holdudvara javát szolgálja! 
A zsidó közösségeket ért károk és kárpótlások kérdése sűrűn előjön, és fizetünk erőnkön felül, de mi lesz a magyar közösségeknek okozott károkkal? Ha csak az elmúlt 22 évet nézzük, a nemzeti vagyon szétrablásával okozott kárunk a csillagos egekig ér! Az elkövetők meggazdagodtak, a társadalom tönkrement. Elszámoltatás és felelősségre vonás az érintettség okán nincs! 
"E hont újra naggyá csak fiainak szent akarata teheti! (Vörösmarty Mihály) 
Összeállította: F. I.