Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 5., péntek

15.700 - Valamilyen ürüggyel pártja fel fogja kérni Ángyánt a távozásra, hátha lesz idő lecsendesíteni a vihart.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Ángyán József egyre veszélyesebb a Fideszre
2012.10.04. velemenyvezer.blog

Valamilyen ürüggyel pártja fel fogja kérni Ángyánt a távozásra, hátha lesz idő lecsendesíteni a vihart. Ebben az esetben az LMP és a Jobbik is jól járna a professzor leigazolásával.


(Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index)


Ángyán József szépen-lassan komoly politikai tényezővé kezdi kinőni magát. Ha a Fidesz stratégiája vele kapcsolatban eddig az volt, hogy "hagyjuk beszélni, úgyis megunják", akkor nagyot tévedtek. Ángyán megyéről-megyére haladó szisztematikus feltáró munkájával rátapintott a jelenlegi rezsim leggyengébb pontjára.

Az új Tocsik-ügy?

Biztosan sokan emlékeznek még arra, ahogyan a Tocsik-ügy 1997-ben hónapról-hónapra, lassan hömpölyögve darálta le az SZDSZ és az MSZP hitelességét. Annak a történetnek a felgöngyölítésén többen dolgoztak, de politikai szempontból az ügy gazdája egyértelműen Deutsch Tamás volt (hol vannak már azok a régi szép idők!). Bármilyen fejlemény történt a Tocsik-ügyben, Deutsch volt az, aki tudta, hová kell azt tenni: összekötötte A pontot B ponttal és elmagyarázta a közvéleménynek, hogyan is működhetett a ravaszkodás.

Bár Ángyán József közel sem olyan "telegén", mint egykor Deutsch Tamás volt, de kétségtelenül rendkívül hiteles. Ángyán érti, hogy miről beszél, és ami ennél sokkal-sokkal fontosabb, elvégzi az aprómunkát is. Az általa indított, a földbérleti pályázatok körüli visszaéléseket településről-településre feltáró megyei szintű jelentések gyakorlatilag tálcán kínálják az újságírók és a közvélemény számára a tényeket.

Videó: http://index.indavideo.hu/video/Angyan_Onfoglalkoztatas_vagy_halal

Hihetetlen, de ez a feltáró munka hiánypótló Magyarországon. Általában véve sem jellemző, hogy egy adott témában a véleményeket tényekkel támasszák alá, de ez a típusú, az egészen apró részletekig elmenő, már-már nyomozói tevékenység szinte teljesen hiányzik a magyar közéletből (rendkívül tiszteletreméltó kivétel itt az atlatszo.hu és néhány tényfeltáró újságíró munkája).

Nem tudnak vele mit kezdeni

Nem meglepő módon a Fidesz nem is tud mit kezdeni Ángyánnal. Ő ugyanis nem véleményt mond, hanem tényeket állít és viszonyokat rajzol fel, amivel felesleges és lehetetlen is vitatkozni. Arról nem is beszélve, hogy az ellene bevethető politikai kommunikátorok valószínűleg azt sem tudják, mi a különbség a szántó és a legelő között. De ha tudnák is, akkor sem hinnék el róluk.

Ahogy pedig Ángyán halad előre lépésről-lépésre és közben közeledünk a választásokhoz is, ez a tudás és ez a hitelesség egyre értékesebbé kezd majd válni. Nagyon meg lennénk lepődve, ha Ángyán mondatai és az általa összegyűjtött adatok nem bukkanának majd fel valamennyi ellenzéki párt kampányában. A Fidesz pedig mind inkább csapdahelyzetbe kerül: ha a professzort frakción belül tartják, akkor kormánypártiként különlegesen erős legitimációval támadhatja továbbra is mindazt, amit saját táborában lát. Ha viszont eltávolítják, azzal csak még jobban felerősítik a mondandójára irányuló figyelmet.

Utóbbi esetben ráadásul akár az LMP, akár a Jobbik nagyon jól járhatna a leigazolásával.

Az egyik kampánytéma már megvan

Az a gyanúnk, hogy ennek a történetnek az lesz a vége, hogy záros határidőn belül valamilyen mondvacsinált ürüggyel Ángyánt a pártja felkéri a távozásra, abban reménykedve, hogy van még elég idő lecsendesíteni a vihart és megpróbálni hitelteleníteni őt.

Bárhogy is legyen, mára mindenki tud az oligarcha-problémáról, és ezt az ügyet egyelőre bizony Ángyán József viszi és uralja. Ő és a mondandója valószínűleg a közelgő választási kampány központi elemei lesznek.

Ajánlott bejegyzések:
    Az új trend: véleményt nyilvánítasz, beperelnek
    Egyre kockázatosabb lesz Döbrögit játszani?
    Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett