Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 5., péntek

15.703 - A Fidesznek hála, Esztergom ismét csődbe ment!

** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Fidesznek hála, Esztergom ismét csődbe ment! 

Történelmi léptékű tettet hajtott végre a Fidesz azzal, hogy két év leforgása alatt másodszor is sikerült Esztergom városát csődbe taszítania, hiszen a fizetésképtelenség okai mind a nagyobbik kormányzópárt cselekedeteinek köszönhetők. A város korábbi polgármestere, Meggyes Tamás rendkívül rossz és felelőtlen gazdaságpolitikát folytatott, s noha 2010 óta nem ő irányítja a várost, a helyi képviselőtestület többsége most is fideszesekből áll, s a testületnek Meggyes Tamás most is tagja, tehát a hibás döntések eredményei továbbra is őt, valamint párttársait terhelik. 

A kormány a csődhelyzetért közvetlenül és egyértelműen felelős, hiszen a 2012-es költségvetési törvénybe tudatosan tették bele azt a mondatot, hogy a város intézményeinek átvétele fejében az állam inkasszóval terhelheti meg Esztergom számláit, s ez meg is történt, hiszen egy 400 millió forintos állami követelés miatt vált a prímási város fizetésképtelenné. Meggyes Tamás, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, egy korábbi testületi ülésen maga is beismerte, hogy a költségvetést úgy szavazta meg, hogy nem volt tudomása az inkasszálás lehetőségéről. 

Rendkívül visszatetsző ugyanakkor, hogy a város üzemeltetéséért felelő Strigonium Zrt. a Fidesz helyi klientúráját tartja el, gazdálkodása átláthatatlan, s dacára Esztergom gyászos pénzügyi helyzetének, a társaságnál továbbra is számolatlanul folynak el milliók. 

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője 

Kapcsolódó: 
   "Nincs Fidesz-KDNP-szövetség" - perrel fenyeget az esztergomi KDNP elnöke