Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 14., vasárnap

15.718 - Belügyminisztérium > Álláspályázat

Feladó: Belügyminisztérium 
Dátum: 2012. október 12. 15:47
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Belügyminisztérium hírlevele 2012-10-12
Egyezmény a külföldi szabálysértések behajtásáról - Salzburg Fórum

A jövő év elejétől az egymás országában elkövetett közlekedési szabálysértések büntetéseit is behajtják a bolgár, horvát, magyar és osztrák autósoktól a helyi hatóságok - a többi között erről írt alá megállapodást csütörtökön Mátraházán a négy ország belügyminisztere, illetve belügyminiszter-helyettese az úgynevezett Salzburg Fórum, vagyis a közép-európai belbiztonsági partnerség ülésén.

Örökségvédelmi feladatkörök a Belügyminisztériumban (+ videó)

2012. szeptember 21-től a Belügyminisztérium hatáskörébe tartoznak egyes örökségvédelemhez kapcsolódó feladatkörök.

Építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosítása

A Kormány 2012. október 10-én elfogadta az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló előterjesztést.

Új iparcsarnokkal bővült a mezőkövesdi Exir Hungary Zrt. (+ videó)

A magyar gazdasági környezet alkalmas arra, hogy egy gyár fejlődjön, és európai hírűvé váljon - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Mezőkövesden, az Exir Hungary Zrt. új, csaknem 3,5 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokának avatásán.

Az elektronikus közigazgatás segíti az állam hatékonyabb működését

Az elektronikus közigazgatással hatékonyan és kevesebb pénzből működhet az állam, és ez hatással van az ország versenyképességére - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy csütörtöki budapesti rendezvényen.

Reagálás az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának állásfoglalására

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság a közelmúltban megjelentette honlapján állásfoglalását azon menedékkérőkkel kapcsolatban, akik Szerbián keresztül érkeztek Magyarországra, majd ezt követően ismeretlen helyre távozva, az úgynevezett dublini eljárás keretében kerültek vissza hazánkba az Európai Unió egy másik tagállamából.

„Közfoglalkoztatásról önkormányzati vezetőknek” rendezvénysorozat

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkársága polgármesterek, közfoglalkoztatásért felelős vezetők és a munkaügyi kirendeltségek közfoglalkoztatásért felelős ügyintézőinek részvételével tájékoztató rendezvénysorozatot szervez „Közfoglalkoztatásról önkormányzati vezetőknek” címmel.

Befejeződtek az árvízi károk helyreállítási munkái Felsőzsolcán

A belterületi utak megújulásával lényegében befejeződtek az árvízi károk helyreállítási munkái Felsőzsolcán. A felújított József Attila utcát Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át szerdán.

Árvízi rekonstrukciós pályázat átadási ünnepség Arnóton

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára ünnepi beszédet mondott és átadta a megújult és kibővített arnóti polgármesteri hivatalt a községben tartott árvízi rekonstrukciós pályázat záróünnepségén.

Társadalmi egyeztetés

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter útján irányított nemzetbiztonsági szolgálatok létesítményeibe történő belépés rendjéről szóló BM rendelet tervezete

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény tervezete

Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvényhez kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló Korm. rendelet tervezete

Álláspályázat

Pályázati felhívás stratégiai tervező munkakör betöltésére




.