Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 14., vasárnap

15.717 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Átadták a városi önkormányzatnak a Dunakeszi Vasutas Sporttelepet

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 
Dátum: 2012. október 12. 15:16
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-10-12
Újabb kétmilliárd forint a vasúti dolgozók pénzügyi ösztönzésére (+videó)

A vasúti munkavállalók számára elkülönített forrásból a MÁV-csoport vállalatainál összesen mintegy 30 ezer dolgozó jut fejenként átlagosan nettó 32 ezer forinthoz az idei évben. A pénzügyi ösztönzésből a cégek prémiumrendszereinek hatálya alá tartozók - köztük a vezetők - nem részesülnek. A kifizetések a vasúttársaságok és a szakszervezetek között megkötendő megállapodás alapján indulhatnak majd meg.

Kiemelt jelentőségű ügy a Déli Áramlat

A Kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Déli Áramlat földgázszállító-vezeték 229 kilométeres magyarországi szakasza kiépítéséhez és üzemszerű működtetéséhez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Közlemény.

Fejlesztési minisztériumi fórum a felsőoktatási intézmények gazdasági vezetőinek (+ videó)

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár részvételével tartottak a 28 állami felsőoktatási intézmény gazdasági főigazgatói számára fórumot 2012. október 11-én, Budapesten.

Átadták a városi önkormányzatnak a Dunakeszi Vasutas Sporttelepet

„A Kormány megalakulása után alapvető változás következett be a vagyongazdálkodásban. Véget vetettünk a tömeges privatizáció időszakának, az „iparszerűen” űzött állami vagyonértékesítést felváltó, alapvetően új stratégiát alakítottunk ki Magyarország vagyonpolitikájának és vagyongazdálkodásának terén” – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a Dunakeszi Vasutas Sporttelep városi önkormányzat tulajdonba adásának átadási ünnepségén 2012. október 11-én, csütörtökön.

Tízéves a közlekedési események független szakmai vizsgálata Magyarországon

A közlekedési ágazat képviselői ünnepi ülésen emlékeztek meg a közlekedési események független szakmai vizsgálata intézményrendszerének egy évtizeddel ezelőtt megkezdődött kialakításáról 2012. október 10-én, Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nevében Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár méltatta a Közlekedésbiztonsági Szervezet és jogelődei tevékenységét, eredményeit.

Változó követelmények az üvegházhatású gázok kibocsátásának hitelesítésében

Az uniós szabályváltozásokhoz igazodva Magyarországon is új előírások lépnek életbe az üvegházhatású gázok kibocsátásának hitelesítésében 2013. január 1-jétől. A hitelesítők eddigi hatósági engedélyezését kötelező akkreditálás váltja fel.

Újabb energiahatékonysági pályázat pénzügyi elszámolásának határideje hosszabbodik

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a beérkező kéréseket mérlegelve meghosszabbítja az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram pénzügyi elszámolásainak benyújtására vonatkozó határidőt. A pályázók a napkollektoros kiírás nyerteseihez hasonlóan 2012. november 20-ig adhatják be az elszámolásokat.

Miniszteri nyilatkozat a Nabucco West gázvezeték mellett

A résztvevő felek miniszteri nyilatkozat aláírásával erősítették meg a Nabucco West projekt iránti elkötelezettségüket a Nabucco Bizottság egyeztetésén 2012. október 8-án, Bécsben. A magyar küldöttséget vezető Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár üdvözölte az Európa energiafüggetlenedése érdekében tett határozott lépést.

Naprakész technológiai ismeretek útügyi szakembereknek

„A mérnökök továbbképzésére fordított idő a későbbiekben sokszorosan megtérülhet a közúti és vasúti fejlesztések, hídépítések javuló színvonalú tervezésében, előkészítésében” – e gondolat jegyében nyitotta meg Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár, a tanfolyamsorozat fővédnöke az Id. Dr. Gáspár László Útügyi Technológiai Továbbképzés bemutatóját 2012. október 8-án, Budapesten.

A Paksi Atomerőmű megfelel a legszigorúbb európai biztonsági előírásoknak

Az Európai Bizottság 2012. október 4-én közleményt adott ki az Európai Unióban található atomerőművek átfogó kockázati és biztonsági értékeléséről (az ún. stressz-tesztről). Az Országos Atomenergia Hivatal sajtóközleménye.

Bemutatták a Nemzetközi Energia Ügynökség éves kiadványát

Budapest, 2012. október 5., péntek (MTI) - Budapesten mutatta be legújabb kiadványát pénteken a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA).

Egységes kezelésben a Zöld Beruházási Rendszer pályázatai

A Zöld Beruházási Rendszerhez (ZBR) kapcsolódó egyes pályázatok kezelését az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) veszi át a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.-től.