Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. december 27., szerda

22.701 - Nemzeti Hírhaló: Karácsonyi ajándék: Általános adósságelengedésről szóló törvényjavaslat


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. december 26. 16:25
Tárgy: [Lapszemle] Karácsonyi ajándék: Általános adósságelengedésről szóló törvényjavaslat
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2017 december 26.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevélhez Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

1.6 MILLIÓ EMBER ADÓSSÁGÁT ELENGEDIK VÉGLEGESEN!1.6 millió ember adósságát elengedik véglegesen! (netceleb.eu)
Több mint 1500 milliárd forintnyi lakossági adósságot tüntet el a Nemzeti Boldogság Alap. Az ország, ahol 1,6 millió ember adósságát engedik el örökre.... Közel 1,6 millió ember adósságát engedik el Dél-Koreában részben állami, részben banki forrásból, hogy így könnyítsenek az alacsony jövedelműek pénzügyi terhein, és új életet kezdhessenek - írja a BBC. A hitelük elengedését azok a dél-koraiak kérhetik, akik kevesebb mint 10 millió wonnal (közel 2,4 millió forint) tartoznak, havi jövedelmük nem éri el a 999 ezer wont (közel 240 ezer forint) és bizonyítják, hogy legalább egy évtizede nem képesek adósságuk visszatörlesztésére.
Mostantól bárki kérheti az adósságelengedést!Mostantól bárki kérheti az adósságelengedést! A tartozás 95%-át elengedhetik! (24ora.eu)
Fantasztikus hír! Mostantól bárki kérheti az adósságelengedést! Korábban csak azok adhatták be kérelmüket, akiknek már az ingatlanuk elvesztésével is reálisan számolniuk kellett, most már minden olyan adós sikerrel kérheti felvételét a rendszerbe, aki megfelel a jogszabály általános követelményeinek. Nézzük tíz pontban, melyek a legfontosabb tudnivalók a magáncsődről: A csődvédelem önkéntesen igényelhető...
A MAGÁNADÓSSÁG ELENGEDÉSE?A magánadósság elengedése? (civilkontroll.com)
A "deviza"-"hitelezéssel" kapcsolatban az alábbi cikk a Mandiner oldalain jelent meg. Szakmai szempontok szerint járja körbe a témát, és igyekszik egy "B" (megoldási tervet) felvázolni a károsultaknak. Hogyan lehetne segíteni az adósságcsapdába került több százezer háztartáson? Mind a makroszintű elemzések, mind az ezen a területen dolgozó szakemberekkel folytatott beszélgetések arra engednek következtetni, hogy az adósságcsapda problémája jelentősen összekapcsolódik a devizahitelezés problémájával. A bajba jutott háztartások jelentős része azért került adósságcsapdába, mert svájci frank alapú elszámolásban vett fel hitelt, és amikor a felvételkor 150 forint körül jegyzett árfolyam nagyságrendileg 70%-kal, 250 forint fölé emelkedett...
Elengedik az ORÖ milliárdos adósságátElengedik az ORÖ milliárdos adósságát (nepszava.hu)
Úgynevezett "speciális támogatásként" 1,3 milliárd forintot kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat még ebben az évben. A roma szervezet mintegy kétmilliárdos adósságát így konszolidálja a kormány - a döntésről a Hír TV számolt be délelőtt. A Magyar Közlönyben szerdán megjelent, a Kormány 1812/2016. (XII. 20.) , az egyes civil és egyéb szervezetek támogatása forrásszükségletének biztosításáról szóló határozata szerint az Országos Roma Önkormányzat egymilliárd háromszáz millió forint speciális támogatást kap. Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint a kormányfő felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy a 1,3 milliárd forint összegű költségvetési forrást egy összegben, még ebben az évben, december 30-ig biztosítsák, illetve fizessék ki.
Orbán: rendezik az önkormányzatok adósságállományának jelentős részétOrbán: rendezik az önkormányzatok adósságállományának jelentős részét (csepel.info)
A szocialisták 2010-ig tartó felelőtlen gazdálkodása miatt Csepel is jelentős hitelállomány finanszírozásával küszködik. Teljesen átvállalja az állam az ötezernél kisebb lakosú települések adósságát, és az ötezernél nagyobb települések adósságállományának egy részét is átveszi - közölte Orbán Viktor szombaton. A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak, hogy a kormány megnyissa az eladósodás elleni küzdelem harmadik frontját, ez pedig a települések megmentése. A bejelentett részletek szerint ennek a küzdelemnek Csepel is a nyertese lehet.
Eddig 80-an fagytak meg ezen a télenEddig 80-an fagytak meg ezen a télen (hvg.hu)
A Magyar Szociális Fórum szerint rosszabb a helyzet, mint tavaly. Tavaly ősztől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közülük 27-en a saját lakásukban - írta a Magyar Szociális Fórum adataira hivatkozva pénteken a Magyar Nemzet. Simó Endre, a szervezet alapítója a lapnak azt mondta, ez a szám csaknem kétszer akkora, mint 2015 azonos időszakában, és egyre többen vannak, akiknek ugyan van hol lakniuk, de fűtésre már nincs pénzük.
Egy tálkányi boldogság - Fotók a Blaha Lujza téri ételosztásrólEgy tálkányi boldogság - Fotók a Blaha Lujza téri ételosztásról (nepszava.hu)
A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programját megvalósító Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány rendszeresen oszt ételt, ilyenkor a budapesti Blaha Lujza téren. Az ünnep alkalmával a meleg étel mellé egy az egész család számára hosszabb időre elegendő tartós élelmiszercsomagot is ajándékoznak. A csomagban alapvető tartós élelmiszerek, liszt, cukor, olaj, édes és sós finomságok, datolya, és más különleges élelmiszerek is vannak. Az akció keretében naponta 1600 adag ebéddel várják a családokat.
Több ezer ember imádkozik Orbán Viktorhoz karácsonykorTöbb ezer ember imádkozik Orbán Viktorhoz karácsonykor (ellenszel.hu)
Mindenki a maga hite szerint gyakorolja vallási szertartásait. A keresztények karácsonykor Jézushoz, a fideszesek Orbán Viktorhoz imádkoznak, nem is akárhogy. Mi is az imádság? Egy olyan aktus, amely során üzenetet küldünk valahova, bízva abban, hogy célba ér, de sosem lehetünk biztosak a hatékonyságában, hiszen visszajelzést nem kapunk erről. Azok az emberek tehát, akik szeretik Orbán Viktort, és az üzenőfalára írják karácsonyi jókívánságaikat, hálaadásukat, tisztában vannak vele, hogy a fáradt karácsonyfát a miniszterelnök sajtósa tette ki, amivel boldog ünnepeket kíván, és a kommenteket maga OV sosem fogja elolvasni, mégis odaírják. Nem százak, hanem ezrek kulcsolják össze kezüket a Facebookon.
ÁLTALÁNOS ADÓSSÁGELENGEDÉST ÉS PÉNZREFORMOT! MOST!Általános adósságelengedést és pénzreformot! Most! (peticiok.com)
Követeljük, hogy a magát a Magyar Országgyűlésnek nevező színtársulat tagjai, akik 2017. szeptember 22-én mindannyian egy jogszabályidézeteket, tényeket és adatokat tartalmazó tanulmány formájában írásbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy a magyar bankrendszer hitelezési gyakorlata törvénysértő, a piramisjátékot üzemeltető magyar bankrendszer, valamint a pénzügyi rendszer további károkozásainak megakadályozása érdekében azonnal fogadják el ezt a törvényjavaslatot, azután pedig oszoljanak!
az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltástBotka kitálalt - "az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást" (varosikurir.hu)
Most megtörte a csendet és nagyot szólt, amit mondott. Botka László, Szeged első embere a szeged.ma portálnak nyilatkozott és alaposan beszólt az ellenzék képviselőinek: "Nem fogom a választásokig kommentálni a kampányt, de a szegedieknek tartozom azzal, hogy most, év végén mondjak pár szót a miniszterelnök-jelöltségemről. A jelöltséget azért vállaltam, mert úgy éreztem, hogy felelős demokrataként és hazafiként nemcsak beszélnem, de tennem is kell az Orbán-rendszer leváltásáért. Az Orbán-rendszer a legnagyobb károkat azzal okozza az országnak, hogy teljesen átalakítja a társadalmi normákat, és megszünteti a törvénytiszteletet mint erényt.(...) Lassan egy generáció nő fel, akik azt látják, hogy nem érdemes szorgalmasnak, becsületesnek lenni, mert a sikeresség csak a kapcsolatokon múlik.
A Hajdú-Bét Rt. felszámolása testközelbol: Egy-egy szárnyat, combotA Hajdú-Bét Rt. felszámolása testközelbol: Egy-egy szárnyat, combot (magyarnarancs.hu)
Az elmúlt hónapokban Magyarország legnagyobb baromfi-feldogozó cége - nem minden elozmény nélkül - összeroppant. Az elozetes felmérések szerint a hitelezoi követelés nagysága közel 20 milliárd forint. A debreceni központú Hajdú-Bét Rt. - mint utóbb kiderült, sikertelen - hitelezoi választmányi ülését nemrégiben Kecskeméten, a szakszervezetek igencsak szocreálosra sikeredett székházában tartották. Hogy elso kézbol szerezzünk információkat, a Narancs újságírója bejutott oda, ahova nem lett volna szabad.
Kovács Zoltán szerint a liberális világnak leáldozottKovács Zoltán szerint a liberális világnak leáldozott (zarojel.hu)
Kovács Zoltán, kormányszóvivő szerint leáldozott a liberális világnak. "Értelmetlen, sehova nem vezető politikai korrektséggel" nem lehet politikát csinálni és a valóságról beszélni. Kovács Zoltán a PestiSrácok.hu-nak adott karácsonyi interjút. Azt mondta, a jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypártoknak nem is feltétlenül az ellenzékkel kell megmérkőzniük. Inkább az azok mögött álló informális és gazdasági hatalommal, amely kimeríthetetlen erőforrásokkal bír, és amely "el akarja takarítani az útból" a migrációt akadályozó és ellenző magyar kormányt.
MEGINT NEM MERT A HITELKÁROSULTAK SZEMÉBE NÉZNI A KORMÁNYMegint nem mert a hitelkárosultak szemébe nézni a kormány (alfahir.hu)
Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik - jelentette ki Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a pártja által összehívott devizahiteles-kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. A tanácskozáson számos civil szervezet mellett részt vett az LMP képviseletében Hadházy Ákos is. A rendezvényre meghívást kaptak a parlamenti pártok, a kormány és a Bankszövetség is. Ők azonban Z. Kárpát Dániel szavai szerint "nem mernek szembenézni a hitelkárosultakkal."


Geert Wilders üzent a magyaroknak: "Nélkületek Európa már elbukott volna!"
Oláh Gellért 2017. december 3. 888.hu

Hatalmas büszkeség számomra, hogy bemutathatom könyvem magyar fordítását. Magyarország a második otthonom. Ez drága feleségem, Krisztina szülőhazája, azé a gyönyörű, intelligens és bátor asszonyé, akit Eger és Szigetvár asszonyainak mintájára faragtak" - írja Geert Wilders a Halállistán című könyve új, magyar kiadáshoz készített előszavában.

Geert Wilders, Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem alcímet viselő könyvében több oldalon át méltatja a magyarokat. A Vigyázó Blognak és a Patmos Kiadónak köszönhetően most a 888 megoszt néhány idézetet a könyvből.
A könyv előszavából kiderül, hogy az iszlám milyen totalitárius rendszer, és alapítója, Mohamed parancsait követve miként törekszik a világ feletti uralom megszerzésére, valamint minden férfi és minden nő alávetésére. Azt is bemutatja a szerző, hogy Mohamed könyörtelen követői hogyan fenyegetik halállal az iszlám bírálóit, miközben a nyugati globalista elit is zaklatja az embereket jogi eszközökkel és más egyéb módokon. 

A holland politikus így vélekedik Magyarországról:
 
1. "Valójában Magyarország, az egyik legrégibb európai nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben. Ha van olyan nemzet, amely méltó arra, hogy Európa és a kereszténység védelmezőjének nevezzék, akkor Magyarország biztosan az. Gondoljunk csak I. Nagy Lajos királyra, aki győztesen harcolt a tatárokkal és oszmánokkal szemben 1366-ban és 1377-ben. Vagy gondoljunk Hunyadi Jánosra és vitézeire, akik 1456-ban sikerrel védelmezték Nándorfehérvárt és megakadályozták azt, hogy az oszmán törökök lerohanják a nyugatot."

2. Alig fél évszázaddal később azonban Európa szégyenteljes módon megtagadta azt, hogy Magyarország segítségére siessen, amikor a törökök újrakezdték a nyugat elleni dzsihádjukat.

3. A 173 éves iszlám uralom pusztító következményekkel járt Magyarországon. Hatalmas földterületek néptelenedtek el. A mészárlások, a háború, a deportálások és a kegyetlen rabszolgaság miatt a lakosság száma csökkent. A magyar nemzetet az iszlám kegyetlenségektől, brutális intoleranciától és a kínzó rabszolgaságtól szenvedett. A magyar nép viharos évszázadai során ez volt a legsötétebb kor. De ott, ahol mások feladták volna, a magyarok tovább küzdöttek.

4. Soha nem adták fel, soha nem hajtottak fejet Mohamed és Allah zsarnoksága előtt, soha nem mondták ki azt, hogy "Allahu Akbar", hanem hűségesen kitartottak nagy királyaik, Szent István és Szent László hitvallása mellett. A rémségek ellenére a magyarok szellemét soha nem törték meg. Magyarország lett az Európa elleni iszlám behatolás számára a botlókő. A magyarok újra és újra megtagadták a behódolást.

5. 1552-ben egy maroknyi katona, parasztokkal és asszonyokkal együtt sikerrel védelmezték Eger várát a hatalmas muzulmán túlerővel szemben. 1566-ban a szigetvári katonák az utolsó emberig harcoltak az erőd védelméért, és ezzel annyira megnehezítették a törökök számára a vár bevételét, hogy az oszmán hadsereg inkább feladta a további előrenyomulást Bécs felé.

Így zárja a holland politikus könyvét
Akik ma elfordítják az arcukat e problémák elől, előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek szembenézni velük. Időközben azonban sok értékes időt veszítünk. Itt az idő, hogy mindenki - férfiak és nők egyaránt - döntsön. Iszlám vagy szabadság. Nincs más választás."

Kapcsolódó:
A sötétség jászla (a Vatikánban)A sötétség jászla (a Vatikánban) (eucharisztikuskongresszus.hu)
A Vatikán főterén felállítottak egy jászlat, de ez a sötétség jászla: egy halottal és egy mezítelen férfival. Mit keres egy halott és egy mezítelen férfi a jászol körül? Miféle elferdült elme volt a szerzője az Istengyermek születési misztériuma ilyen mértékű megszentségtelenítésének? Ezt a sértő és szentségtörő jászlat nem máshol, mint az egész kereszténység központjában állították fel. Az új evangelizáció egy példányával állhatunk szemben, amelynek a bélyege az istenkáromlás, a szentségtörés és az aposztázia. Ez a jászol kigúnyolása. Ez egy sértő és istenkáromló betlehem. Ez egy olyan betlehem, amely teljesen szakít a hagyományokkal. Ez a betlehem egy rémálom, amely nem hagy elaludni. Ez egy minden gyengédség nélküli betlehem...
Ferenc pápa a gyermek Jézust látja a migránsokbanFerenc pápa a gyermek Jézust látja a migránsokban (24.hu)
Emberségesebb világot, a közel-keleti térségben és a Koreai-félszigeten pedig a béke megteremtését sürgette Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról mondott karácsonyi üzenetében. A katolikus egyházfő kijelentette, a világban háború szelei fújnak, miközben az emberiség fejlődése társadalmi és környezeti pusztuláshoz vezetett. Ferenc pápa békét kért a Szentföldnek, Szíriának és Iraknak, amiként az afrikai kontinensnek és Latin-Amerika országainak is. Imádkozott azért is, hogy béke legyen a Koreai-félszigeten és Ukrajnában. Kijelentette, hogy a gyermek Jézust látja a szegénységben élő és migrációra kényszerülő gyerekekben.
A keresztény egyház szakadásához vezethet a Pápa politikájaA keresztény egyház szakadásához vezethet a Pápa politikája (hungaryexpres.com)
Sokan úgy gondolják, a pápa nem tesz meg mindent a keresztények védelmében, ehelyett az európai muszlim migrációt próbálja segíteni politikai nyomásra. Ilyen és más problémák vezethetnek végül a keresztény egyház szakadásához. Nem enyhültek a keresztény egyházon belüli nézeteltérések, amelyeket az Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdítás indított. A Ferenc pápa által 2016-ban kiadott és már akkor is azonnal fenntartásokkal fogadott dokumentummal szemben újabb és egyre határozottabb kifogások merültek fel.
Arab város lett MünchenArab város lett München (vilaglato.info)
A városnézésről rengeteg képet lőtt, amelyeket meg is osztott a 888-cal. Botondot megdöbbentette a müncheni multikulti. Ezek a képek a müncheni fő vasútpályaudvar környékén készültek. Innen indultam el a távolabb lévő szállásomra, gyalog. Az elején nem csináltam fotókat, mert azt gondoltam, hogy csak véletlen, hogy ennyi arab felirat van. De amikor már 10 perce sétáltam és mindenhol arab kiírásokat láttam, akkor már kezdtem besokallni. A képek egy 15 perces sétát rögzítenek Münchenben" - írta nekünk Botond.
Fájdalmas német ébredés! Semmilyen munkára sem jók a bevándorlókFájdalmas német ébredés! Semmilyen munkára sem jók a bevándorlók (hungaryexpres.com)
Még azt is elküldik, aki eddig dolgozott. 90 százalékuk már az első hónapban abbahagyja a továbbképzést - mondta egy német építési vállalkozó. Az analfabéták helyzete pedig reménytelen. A legnagyobb német konszernek által 2015-ben munkába állított 50 bevándorló "gyakornok" óta mára "már" 12.000 dolgozóról adtak hírt a német lapok, ami a kétmilliónál több migránshoz képest úgyszintén siralmasan kevés.
Magyarul is beszélő migráció-kritikus az új osztrák külügyminiszterMagyarul is beszélő migráció-kritikus az új osztrák külügyminiszter (mandiner.hu)
A hét nyelven - köztük magyarul is - beszélő Karin Kneissl váltja Sebastian Kurzot Ausztria külügyminisztereként. Az iszlám szakértőjeként és a migráció kritikusaként ismert Kneissl ugyan független, de a pozíció betöltésére az Osztrák Szabadságpárt vezetője, az immáron alkancellár Heinz-Christian Strache kérte fel. Nem spórolt a pozitív jelzőkkel HC Strache, amikor december 16-án egy sajtókonferencia keretében bemutatta Ausztria új külügyminiszterét. Nemcsak Kneissl szakértelmét és nyelvtudását emelte ki, de az alkancellár szerint azzal, hogy újra független külügyminisztere lesz Ausztriának, egy igazán fontos, de a Bruno Kreisky korszak után elfeledett tradíciót élesztenek újjá.